Αποκλεισμένο το Αγαθονήσι

Αποκλεισμένο το Αγαθονήσι

Αποκλεισμένο το Αγαθονήσι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 303 ΦΟΡΕΣ

Λύση στο θέμα του αποκλεισμού του Αγαθονησίου υποσχέθηκε το υπουργείο Ναυτιλίας όπως δήλωσε χτες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.

Συγκεκριμένα ερωτηθείς για το θέμα έκανε γνωστό ότι αναζητείται πλοίο το οποίο θα δρομολογηθεί στην περιοχή, ενώ παράλληλα το ΚΕΕΛΠΝΟ θα στελεχώσει το νησί με ειδικό προσωπικό για την παροχή υπηρεσιών υγείας στους πρόσφυγες που το επισκέπτονται.

Σημειώνεται ότι στην προκήρυξη των προσλήψεων δεν υπήρχε πρόβλεψη για αντίστοιχο προσωπικό στο Αγαθονήσι παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα έχει δεχτεί περίπου 30.000 πρόσφυγες.

«Έχω μιλήσει για το θέμα με το υπουργείο. Το Αγαθονήσι έχει βρεθεί έξω και από την πρόσκληση του ΚΕΕΛΠΝΝΟ για το προσωπικό το οποίο με πόρους του ταμείου για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος πήραμε διασώστες και προσωπικό.

Δεσμεύθηκε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ ότι θα το θεραπεύσει άμεσα και περιμένουμε από μέρα σε μέρα και τη λύση που προωθεί το υπουργείο ναυτιλίας για τον αποκλεισμό του νησιού με την εξεύρεση σκάφους» δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος.

Διαβάστε ακόμη

Εκπαίδευση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ. Λέρου – Αγαθονησίου στα θέματα της πρόληψης και τυχόν καταστολής Θαλάσσιας Ρύπανσης

Ορκίστηκε για 5η συνεχόμενη θητεία ο Βαγγέλης Κόττορος Δήμαρχος του ακριτικού Αγαθονησίου και οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι

Αγαθονήσι: Παρέμβαση από το υπουργείο Ναυτιλίας

Αγαθονήσι: Ένα μήνα χωρίς πλοίο νησί – Στα όριά τους οι κάτοικοι

Παρέμβαση του πρωθυπουργού για την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση ζητά ο δήμαρχος Αγαθονησίου

Δήμαρχος Αγαθονησίου εξελέγη ξανά ο Ευάγγελος Κόττορος

Στην τελική φάση η μελέτη του έργου: «Επέκταση Λιμένα Αγαθονησίου»

Αγαθονήσι: Εκεί όπου ο χρόνος κυλάει με άλλη ταχύτητα