Αναμένεται μεγάλη συμμετοχή στη δενδροφύτευση την Κυριακή

Αναμένεται μεγάλη συμμετοχή στη δενδροφύτευση την Κυριακή

Αναμένεται μεγάλη συμμετοχή στη δενδροφύτευση την Κυριακή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 380 ΦΟΡΕΣ

Ρεκόρ συμμετοχών φαίνεται ότι θα σημειώσει η δενδροφύτευση που διοργανώνει η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου την Κυριακή στη Ρόδο, καθώς το ενδιαφέρον έχει ξεπεράσει κάθε πρόβλεψη που είχε γίνει από τους διοργανωτές.

Όπως είναι γνωστό η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με το Περιφερειακό Φυτώριο, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου, την Ε.Ο.Π.Κ. CB, τη Ρ.Ο.Δ.Α, τους περιβαλλοντικούς, πολιτιστικούς συλλόγους και τους μαθητές, διοργανώνει δενδροφύτευση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, στην περιοχή «Καταραμένου», στην επαρχιακή οδό Βατίου – Απολακκιάς. Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι οι εθελοντές θα μεταφέρονταν με δύο πούλμαν αλλά όπως τελικά ανακοινώθηκε θα χρειαστούν πέντε πούλμαν.

Για τη διοργάνωσή της μίλησαν χτες ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Ευστρατίου, ο πρόεδρος του περιφερειακού φυτωρίου περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Μπαριανάκης καθώς και ο πρόεδρος της ΕΟΠΚ CB Δωδεκανήσου Ντίνος Μαντικός καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν και να βοηθήσουν στην αναδάσωση της περιοχής.

Όπως είναι γνωστό η περιοχή επελέγη από τη διεύθυνση δασών και σε αυτήν εκτιμάται ότι θα φυτευτούν περίπου 2.500 φυτά πεύκης. Σημειώνεται ότι φέτος η καθιερωμένη δεντροφύτευση γίνεται με καθυστέρηση καθώς δεν είχαμε αρκετές βροχές ενώ σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα προσφερθεί φασολάδα, τσάι και φρούτα σε όσους συμμετάσχουν.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εθελοντών, λεωφορεία θα ξεκινήσουν στις 08:00 το πρωί της Κυριακής από την πλατεία Ελευθερίας, απέναντι από το διοικητήριο της Περιφέρειας και την ίδια ώρα από την Ιαλυσό και το Παραδείσι. Η αναχώρηση από το σημείο της δενδροφύτευσης θα πραγματοποιηθεί περίπου στη 1 το μεσημέρι.

Διαβάστε ακόμη

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank