Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά τα μηνύματα από το Ισραήλ για τη Ρόδο

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά τα μηνύματα από το Ισραήλ για τη Ρόδο

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά τα μηνύματα από το Ισραήλ για τη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 303 ΦΟΡΕΣ

Εξαιρετικά ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για τη Ρόδο από το Ισραήλ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, χθες, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου η οποία και εκπροσώπησε το Δήμο στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στις 9 και 10 Φεβρουαρίου στο Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με την ίδια, ο Δήμος Ρόδου είχε δυναμική παρουσία μέσω περιπτέρου που είχε ήδη κλείσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο περίπτερο του ΕΟΤ και στο οποίο διατέθηκε υλικό της Ρόδου ενώ έγιναν και πολλές άλλες συναντήσεις για διάφορα ζητήματα του νησιού μας.

Δήλωσε, συγκεκριμένα:
«Τα μηνύματα είναι θετικά. Στόχος μας είναι η αγορά του Ισραήλ ν’ ανέβει ακόμα περισσότερο. Θέλω να επισημάνω εδώ ότι, σαν εθνικότητα, οι Ισραηλινοί είναι πέμπτοι στη σειρά ανάμεσα στις εθνικότητες που επισκέπτονται το νησί μας. Πέρυσι το επισκέφθηκαν 103 χιλιάδες Ισραηλινοί οι οποίοι είναι ένας λαός ο οποίος κάνει πολλά ταξίδια. Από τα στατιστικά γνωρίζουμε ότι γύρω στα 4 εκατομμύρια Ισραηλινοί ταξιδεύουν ανά έτος και η παραμονή τους είναι μέχρι δέκα ημέρες στους τόπους που επιλέγουν να πάνε.

Στη συγκεκριμένη έκθεση πέρασαν πολλοί φίλοι της Ρόδου, είναι ένας λαός που του αρέσει και να καταναλώνει και να αγοράζει και να διασκεδάζει και θεωρώ ότι θα δώσει μία άλλη διαφορετική νότα και στην αγορά της Ρόδου».

Σημειώνεται ότι, στην έκθεση, συμμετείχαν και οι επιχειρηματίες, ωστόσο η συμμετοχή τους δεν ήταν αυτή που προσδοκούσαν. Και είπε η Αντιδήμαρχος: «Πιστεύω, όμως, ότι εμείς, σαν Δήμος και σαν προορισμός, δώσαμε το «παρών» και ήταν πολύ σημαντική η παρουσία μας, μια και πέρυσι δεν μπορέσαμε να έχουμε χώρο και να είμαστε εκεί».

Στο πλαίσιο της έκθεσης, στην οποία συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, ο κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, είχαν επαφή και με τον Υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ, τον κ. Λεβίν ενώ έγιναν επαφές και με το Δήμο της Ιερουσαλήμ προκειμένου να γίνουν κάποια πακέτα συνδυαστικά με τη Ρόδο σε σχέση με τον θρησκευτικό τουρισμό και κάποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις που, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα προσπαθήσουν να οργανώσουν από κοινού.

Για τη σεζόν
Ερωτηθείσα, στη συνέχεια, η ίδια για τις προβλέψεις σχετικά με τη νέα σεζόν, καταρχήν είπε ότι, σε σχέση με τη γείτονα χώρα, την Τουρκία, ξέρουμε ότι έχει αρκετά προβλήματα-μάλιστα δεν είχε συμμετοχή στη συγκεκριμένη έκθεση, πιθανολογείται και λόγω των σχέσεων των δύο χωρών. Και είπε:

«Παρ’ όλα αυτά, θεωρώ ότι η σεζόν του 2016 θα είναι καλή για τη Ρόδο. Θέλει εγρήγορση, θέλει τη δική μας παρουσία, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κρατήσουμε τον κόσμο στην ευρύτερη περιοχή γιατί ο ανταγωνισμός και εσωτερικά στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλος σε σχέση με άλλους προορισμούς.

Πρέπει να επισημάνω ότι έδωσαν πολύ δυναμικό παρόν και άλλες περιοχές, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Μεσσηνία, Πελοπόννησος και, βέβαια, δεν θα έπρεπε να λείπει η Ρόδος, μια και θεωρείται ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς. Και αυτό θα πρέπει όλοι οι φορείς να το στηρίξουμε και στις άλλες εκθέσεις που έρχονται, έτσι ώστε να κερδίσουμε και να κρατήσουμε τον κόσμο που θα επιλέξει να έρθει στο νησί μας».

Διαβάστε ακόμη

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη

Τεράστιο ενδιαφέρον για το Rodos Week στα βρετανικά ΜΜΕ

Γ. Κάππα: Η σεζόν στη Ρόδο έχει ξεκινήσει με ικανοποιητικά στοιχεία

Συνεχείς ακυρώσεις στα νησιά από επαγγελματικά θαλαμηγά σκάφη

Γ. Χατζημάρκος: Ιστορική ημέρα η χθεσινή για τον Ευρωπαϊκό Τουρισμό