Μέχρι τον Απρίλιο η απομάκρυνση των παροπλισμένων από το Μανδράκι

Μέχρι τον Απρίλιο η απομάκρυνση των παροπλισμένων από το Μανδράκι

Μέχρι τον Απρίλιο η απομάκρυνση των παροπλισμένων από το Μανδράκι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 599 ΦΟΡΕΣ

Σύμφωνα με τις χθεσινές αποφάσεις του Λιμενικού Ταμείου

Μέχρι τον Απρίλιο έδωσε προθεσμία το Λιμενικό Ταμείο νότιας Δωδεκανήσου (Λ.Τ.), για την απομάκρυνση των παροπλισμένων και επικίνδυνων σκαφών-πλοίων από τη μαρίνα Μανδρακίου Ρόδου στο νέο καρνάγιο, ενέργεια που σηματοδοτεί και το ξεκίνημα της αναβάθμισης της παραλιακής ζώνης μέχρι την Ακαντιά.

Το θέμα αυτό ήταν από τα πρώτα στην ημερήσια διάταξη της χθεσινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Λ.Τ. η οποία ήταν “φορτωμένη” με πολλά τρέχοντα θέματα που έχει στις αρχές του χρόνου.

Καταρχήν, ο Πρόεδρος του Λ.Τ., κ. Μιχάλης Χριστοδούλου, ενημέρωσε ότι είχε ληφθεί απόφαση σύμφωνα με την οποία τα παροπλισμένα και τα κατασχεμένα πρέπει να φύγουν από το λιμάνι. Στο σημείο αυτό, παρενέβη το μέλος από τον Δήμο Τήλου και ξεκαθάρισε ότι το πλοίο «Sea Star» δεν μπορεί να φύγει πριν από το Μάρτιο-Απρίλιο.

Επίσης, ο Δήμαρχος Σύμης, κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας, έκανε γνωστό ότι το πλοίο «Σύμη» θα δρομολογηθεί στο Βόλο, εξέφρασε ωστόσο τις ενστάσεις για την απομάκρυνση του «Sea Star» λέγοντας ότι υπάρχει ήδη άσχημο προηγούμενο και ότι θα πρέπει πρώτα να διασφαλιστεί ότι εκεί που θα μεταφερθεί θα είναι ασφαλές.

Μετά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν αποφασίστηκε ότι η απομάκρυνσή τους θα γίνει με το που ανοίξει το νέο καρνάγιο και πιάσει δουλειά ο ανάδοχος, κάτι που αναμένεται να γίνει γύρω στις αρχές της νέας σεζόν, οπότε θεωρείται ότι θα διασφαλίζεται και η ασφάλεια σκαφών αυτών.

Τα σχέδια του Λ.Τ. για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης μέχρι την Ακαντιά είναι γνωστά, και περιλαμβάνουν την ανάπλαση στην περιοχή της Κολώνας, την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων εκεί, βέβαια την απομάκρυνση των παροπλισμένων από το Μανδράκι, την επέκταση του ξύλινου πεζοδρομίου μέχρι την Ακαντιά, ακόμα την αναβάθμιση της παραλίας του Κόβα με την κατασκευή ενός προβλήτα αλλά και την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του εμπορικού λιμένα της Ακαντιάς.

Με την έναρξη της νέας σεζόν, λοιπόν, αναμένεται να λειτουργήσει και το κτίριο επιβατών που κατασκευάστηκε εκεί, να διαμορφωθεί ο περιβάλλον χώρος, να δημιουργηθεί πάρκινγκ κτλ. Μάλιστα, χθες εγκρίθηκε και το σχετικό κονδύλι για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του λιμανιού της Ακαντιάς, ύψους 600 χιλιάδων ευρώ.
Επίσης, χθες, εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης για την τοποθέτηση πυρασφάλειας στο λιμένα Μανδρακίου, προϋπολογισμού 242 χιλιάδων ευρώ.

Σημειώνεται ότι, το μέλος του Δ.Σ. και εντεταλμένος σύμβουλος για τις παραλίες κ. Βασίλης Ψυλλάκης, απηύθυνε έκκληση προς τους αρμοδίους του Λ.Τ. να γίνει κάτι με την παραλία του Κόβα η οποία, ειδικά κάθε καλοκαίρι, παρουσιάζει μία άσχημη εικόνα με νερά που συσσωρεύονται. Ο ίδιος την καθαρίζει με μηχανήματα του Δήμου, όμως, μετά από λίγο δημιουργείται πάλι η ίδια κατάσταση. Όπως είπε, πάντως, ο Πρόεδρος του Λ.Τ. θα λύσουν το θέμα σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΡ και θα γίνει ένας αγωγός ομβρίων.

Άλλα θέματα
Επίσης, χθες, ελήφθη απόφαση για ακόμα μία…πονεμένη, όπως χαρακτηρίστηκε, ιστορία από το παρελθόν και συγκεκριμένα την αποπληρωμή του αλιευτικού καταφυγίου στο Φοινίκι της Καρπάθου που είναι εργολαβία του κ. Μαλτέζου. Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος, το έργο ξεκίνησε το 2010 και υπεγράφη σύμβαση ύψους 202 χιλιάδων ευρώ ανάμεσα στο Λ.Τ. και τον Δήμο Καρπάθου ενώ το Λ.Τ. είχε την επίβλεψη, την εκτέλεση και τη συγχρηματοδότηση του έργου με 113 χιλιάδες ευρώ.

Πληρώθηκαν κάποια εντάλματα ωστόσο μέχρι σήμερα εκκρεμούν 70 χιλιάδες ευρώ μια και ο Επίτροπος επέστρεψε το ένταλμα επειδή όταν στάλθηκε είχε λήξει η προγραμματική σύμβαση και τώρα αυτό βρίσκεται στο Ελεγκτικό.

Έτσι, χθες, μετά και την έντονη διαμαρτυρία του κ. Μαλτέζου να μη δοθεί άλλη αναβολή, το Δ.Σ. του Λ.Τ. αποφάσισε να πληρωθεί από το Λ.Τ. ένταλμα 61 χιλιάδων ευρώ και στη συνέχεια αυτό να πάρει τα χρήματα από το Δήμο Καρπάθου και μέχρι να εγκριθεί από τον Επίτροπο ο κ. Μλατέζος να φέρει μία πρόταση για έκπτωση. Έτσι, στην επόμενη συνεδρίαση του Λ.Τ. θα ληφθεί η σχετική απόφαση για αναμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος και του προϋπολογισμού για να εγκριθεί το ένταλμα.

Διαβάστε ακόμη

Αποτελέσματα 14ου διαγωνισμού φωτογραφίας της Dodekanisos Seaways

Αρκετές δωρεές τροφίμων για το συσσίτιο του δήμου

Ποιοι ορίστηκαν ένορκοι στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου

Καθορίστηκε το πλαίσιο αποχής των δικηγόρων

Μέχρι τις 31 Μαΐου θα πρέπει να θεραπευτούν οι παραβάσεις των καταστημάτων

Σήμερα θα παραδοθούν αντιπλημμυρικά έργα 500.000 ευρώ

Δήμαρχος Ρόδου: Η παράταξη της μειοψηφίας αδυνατεί να αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!