Γ. Περδίκης: ήμουν σαφέστατος για το ΑΦΜ

Γ. Περδίκης: ήμουν  σαφέστατος για το ΑΦΜ

Γ. Περδίκης: ήμουν σαφέστατος για το ΑΦΜ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 513 ΦΟΡΕΣ

Ο ίδιος κλήθηκε να απαντήσει στα όσα καταλογίζει το ΕΒΕΔ, δια στόματος του Προέδρου του ο οποίος, σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για «νομικίστικους ελιγμούς»

«Ήμουν σαφέστατος», ξεκαθαρίζει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Γιάννης Περδίκης, σχετικά με τις δηλώσεις του στη «Ρ» για την αποδέσμευση του ΑΦΜ επιχειρηματιών που έχουν βεβαιωμένες οφειλές από ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ., κάτι που προκάλεσε και την αντίδραση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Πάππου.

Ο κ. Περδίκης κλήθηκε να απαντήσει στα όσα καταλογίζει το ΕΒΕΔ, δια στόματος του Προέδρου του ο οποίος, σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για «νομικίστικους ελιγμούς» των Δήμων τους οποίους καλεί να «αναλάβουν την ελάχιστη ηθική υποχρέωση απέναντι στους καταπονημένους επιχειρηματίες του τόπου και να αποδεσμεύσουν άμεσα τα ΑΦΜ που κρατούν δεσμευμένα λόγω οφειλών από τον καταργηθέντα πλέον ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.», διότι «δεν είναι ούτε ηθικό ούτε δίκαιο να συνεχίζεται η τιμωρία των επιχειρηματιών της περιοχής μας για τα οικονομικά αδιέξοδα των Δήμων».

«Ποιο είναι το ηθικό και που είναι το νομικίστικο;», ανταπαντά ο κ. Περδίκης ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι ήταν σαφέστατος στις δηλώσεις του λέγοντας ότι αν κάποιος επιχειρηματίας ή δημότης έχει οφειλές μόνο από ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ. τότε μπορεί να έρθει στο Δήμο να υποβάλει μία αίτηση διευκόλυνσης και μόλις πληρώσει την πρώτη δόση, για να είναι καλυμμένη και η υπηρεσία, του αποδεσμεύουν το ΑΦΜ επ’ αόριστον. Μάλιστα, τονίζει ότι οι επιχειρηματίες το αποδέχονται αυτό και μέχρι στιγμής όσοι έχουν προσέλθει στο Δήμο έχουν εξυπηρετηθεί.

Όπως επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος, όσων είναι δεσμευμένο το ΑΦΜ από το Δήμο δεν σημαίνει ότι έχουν οφειλές μόνο από ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ. αλλά μπορεί να έχουν και άλλες (σ.σ. από παραβάσεις ΚΟΚ, για κοινόχρηστους χώρους, οφειλές στη ΔΕΥΑΡ κτλ.).

Έτσι, τους καλεί «να μη βάζουν μπροστά το ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.» και να λένε ότι είναι δέσμιοι οι επιχειρηματίες από τις οφειλές τους σ’ αυτό.

Διαβάστε ακόμη

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η «Ημερίδα Ενημέρωσης και το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας» στο Νότιο Αιγαίο

Μεγάλη καθυστέρηση στην κυκλοφορία οχημάτων και μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών στην περιοχή Τσαΐρι λόγω έργων

Γ. Νικητιάδης: Μόνο ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει τη βιομηχανία

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου