Καλά νέα... προσεχώς για την παραχώρηση της Ροδιακής Έπαυλης

Καλά νέα... προσεχώς  για την παραχώρηση της Ροδιακής Έπαυλης

Καλά νέα... προσεχώς για την παραχώρηση της Ροδιακής Έπαυλης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 480 ΦΟΡΕΣ

Ύστερα από παρεμβάσεις που έγιναν

Έντονη κινητικότητα υπάρχει το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες, για το θέμα της παραχώρησης της χρήσης Ροδιακής Έπαυλης στο Δήμο της Ρόδου, αίτημα το οποίο κατά την προηγούμενη δημοτική θητεία είχε αναδειχθεί σε μείζον θέμα καθώς υπήρχε ευρωπαϊκό κονδύλι για τη συντήρηση του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου το οποίο και «χάθηκε».

Επί Δημαρχίας του κ. Στάθη Κουσουρνά, είχαν γίνει κατ’ επανάληψη κρούσεις στο Κέντρο και σε υψηλό επίπεδο για το θέμα αυτό, ωστόσο παρά τις συνεχείς εκκλήσεις ότι το κονδύλι των 1,8 εκατ. ευρώ θα χαθεί και ότι το εμβληματικό κτίριο στην καρδιά της πόλης θα είναι πολύ δύσκολο να αποκατασταθεί, δεν είχε γίνει η παραχώρηση από πλευράς ΕΤΑΔ, η οποία, μάλιστα, σε κάποιο σημείο είχε ζητήσει και υπέρογκο μίσθωμα από το Δήμο.

Μάλιστα, είχε γίνει και μία προσπάθεια η παραχώρηση της Ροδιακής Έπαυλης να αποτελέσει και μία απαίτηση της κοινωνίας προς την Κεντρική Διοίκηση, με την έννοια ότι πρόκειται για ένα κτίριο το οποίο ανήκει στο ροδιακό λαό και είναι συνδεδεμένο με την ιστορία της πόλης.

Το θέμα της παραχώρησης της Ροδιακής Έπαυλης, είχε προτάξει, με την ανάληψη των καθηκόντων του, και ο σημερινός Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Επίσης, από τις αρχές του χρόνου, είχε γίνει γνωστό ότι ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Νεκτάριος Σαντορινιός βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή με το Δήμο προκειμένου να προωθηθεί το θέμα και να παραχωρηθεί η χρήση της Έπαυλης στο Δήμο, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στην εξεύρεση πόρων για τη συντήρηση του κτιρίου το οποίο βρίσκεται κάθε χρόνο σε ολοένα και χειρότερη κατάσταση.

Οι πληροφορίες, λοιπόν, αναφέρουν ότι, τις τελευταίες ημέρες, υπάρχει έντονη κινητικότητα μεταξύ του Δήμου και, βέβαια, προσωπικά του Δημάρχου και του κ. Σαντορινιού ο οποίος, όπως είχε δηλώσει το προηγούμενο διάστημα, είχε συνεχείς επαφές στο Κέντρο και κατέβαλε προσπάθειες για την επίλυση του θέματος αυτού. Έτσι, αναμένεται να υπάρχουν εξελίξεις μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε ακόμη

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας στις μητέρες εμπόρους

M. Kόνσολας: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πρέπει να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο για τη Ρόδο και την Κω

Ακυρώνεται η εκλογή του Βάιου Καλοπήτα με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου

Τζέιμς Καφετζής για την αποχώρησή του από το Survivor: Πάνω από όλα είναι η οικογένεια

Τσάντα με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Σύμης

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην διευθυντής υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ γιατρό Κώστας Κωτικώστας

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου