Την αναστήλωση της Δωρικής Κρήνης στην Παστίδα προτείνει το τοπικό συμβούλιο

Την αναστήλωση της Δωρικής Κρήνης στην Παστίδα προτείνει το τοπικό συμβούλιο

Την αναστήλωση της Δωρικής Κρήνης στην Παστίδα προτείνει το τοπικό συμβούλιο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 758 ΦΟΡΕΣ

Πρόγραμμα για την αναστήλωση της Δωρικής Κρήνης πού βρίσκεται στις παρυφές του Λόφου της Φιλέρημου από την μεριά της Κοινότητας Παστίδας, έτσι ώστε να γίνει το μνημείο επισκέψιμο προτείνει με σχετική επιστολή του στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, ο πρόεδρος της κοινότητας κος Σάββας Πάττας.

Το μνημείο αυτό, όπως τονίζεται στην σχετική απόφαση του τοπικού συμβουλίου, αναφέρεται μάλιστα και στην παγκόσμια βιβλιογραφία όπως το περιγράφει ο Στράβων.

Στην επιστολή του ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Παστίδας, αναφέρει συγκεκριμένα:

« Το τοπικό συμβούλιο έπειτα από εισήγηση του Προέδρου , αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και να απευθυνθεί με ανοιχτή επιστολή προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς
Αγαπητέ κύριε Χατζημάρκο ,
Με χαρά διαβάσαμε στον Τοπικό Τύπο την πρόσκλησή σας για υποβολής προτάσεων για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2014 – 2020, έργων που αφορούν σε δράσεις για την προστασία και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το ενδιαφέρον σας για την Δημοτική μας Κοινότητα το έχετε αποδείξει με την ένταξη στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας, της Ηλεκτροδότησης του Δημοτικού μας Γηπέδου και την ασφαλτόστρωση του δρόμου που οδηγεί στο Δημοτικό Σχολείο. Γνωρίζοντας την ιστορία του τόπου μας, η Κοινότητά μας χτισμένη κάτω από την Ακρόπολη της Ιαλυσού κώμη και εμείς της μεγάλης πολιτείας, στο Οχύρωμα όπως το περιγράφει ο Στράβων.

ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να σας προτείνουμε να ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα η αναστήλωση της ΔΩΡΙΚΗΣ ΚΡΗΝΗΣ πού βρίσκεται στις παρυφές του Λόφου της Φιλέρημου από την μεριά της Κοινότητας μας για να γίνει το μνημείο επισκέψιμο.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το σπουδαιότερο μνημείο της ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΙΑΛΥΣΟΥ πρέπει να σωθεί. Στην παρουσίαση που έγινε στην περιοχή μας από την αρχαιολόγο Κ. Φαρμακίδου μάθαμε πως το μνημείο λόγω της διάβρωσης κινδυνεύει να καταστραφεί.

Ήρθε η ώρα στο Λόφο να αναδειχθεί ξανά η Κλασική και Ελληνιστική Ιστορία του. Σήμερα ο επισκέπτης βλέπει τις παρεμβάσεις των κατακτητών και μένει με την εντύπωση πως η Ιστορία αρχίζει από τότε. Με σύμμαχό μας την Αρχαιολογική Υπηρεσία που γνωρίζουμε πόσο την απασχολεί το ζήτημα, αφού τώρα μπορεί να υπάρξει χρηματοδότηση παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Το μνημείο αυτό που αναφέρεται στην παγκόσμια βιβλιογραφία δεν πρέπει να χαθεί - καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Παστίδας».

Διαβάστε ακόμη

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης