Γιατί οι ξενοδόχοι πρέπει να παραμείνουν στην κορυφή της τεχνολογίας

Γιατί οι ξενοδόχοι πρέπει να παραμείνουν στην κορυφή της τεχνολογίας

Γιατί οι ξενοδόχοι πρέπει να παραμείνουν στην κορυφή της τεχνολογίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 210 ΦΟΡΕΣ

Δυο από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες social media, το Facebook και το Skype, βρίσκονται στο επίκεντρο των νέων τάσεων της τεχνολογίας και εμπειρίας χρήστη από τις οποίες τα σύγχρονα ξενοδοχεία θα μπορούσαν να έχουν οφέλη, εάν τις ενσωματώσουν στη λειτουργία τους.

Οι πλατφόρμες αυτές αφορούν και τα ξενοδοχεία και αποτελούν έναν τρόπο με τον οποίο αυτά μπορούν να μάθουν περισσότερα και να ακολουθήσουν τις σύγχρονες τάσεις στην εμπειρία χρήστη, τις βασικότερες οποίες υποδεικνύουν οι προτεραιότητες που θέτουν τα online τουριστικά πρακτορεία.

Στις αρχές του έτους το Facebook αποφάσισε να ανοίξει την πρόσβαση στο Messenger σε οποιονδήποτε διαθέτει αριθμό κινητού τηλεφώνου, χωρίς απαραίτητα λογαριασμό στην πλατφόρμα. Για το λόγο αυτό το Facebook ζητούσε από τους χρήστες τους που χρησιμοποιούσαν τη λειτουργία αυτή μέσω της εφαρμογής της πλατφόρμας για κινητά, να «κατεβάσουν» τη νέα, ξεχωριστή εφαρμογή Messenger προκειμένου να συνεχίσουν την αποστολή μηνυμάτων.

Επίσης, αλλάζοντας τις απαιτήσεις εισόδου της, η πλατφόρμα της Microsoft απλοποίησε και διέδωσε περαιτέρω τη χρήση της, λόγω του έντονου ανταγωνισμού.

Οι πλατφόρμες αυτές γνωρίζουν ότι οι χρήστες της αντιμετωπίζουν πολλά εμπόδια στη χρήση όπως γεωγραφικά, τεχνικά και τρόπου ζωής. Επιπλέον, η χρήση των social media ως εργαλείων για τη σύνδεση των χρηστών σε διάφορα site και η διάθεση περισσότερων προσωπικών πληροφοριών των χρηστών στις πλατφόρμες αυτές, μπορούν να αποτελέσουν τα στοιχεία βάσει των οποίων θα μπορούν να παρέχονται προσωποποιημένες υπηρεσίες και εμπειρίες.

Τι σημαίνει αυτό για τα ξενοδοχεία; Ακόμη κι αν τα online τουριστικά πρακτορεία (OTAs) αντιμετωπίζονται μερικές φορές ως εχθροί των ξενοδοχείων, οι ξενοδόχοι θα πρέπει να παρακολουθούν τις προτεραιότητες που θέτουν.

Για παράδειγμα, η εμπειρία χρήση είναι βασικό στοιχείο στο οποίο συνεχώς επενδύουν και καινοτομούν οι OTA. Μπορεί να ελέγχουν μεγαλύτερο μέρος της αγοράς και να διαθέτουν μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη, όμως οι προτεραιότητές τους σηματοδοτούν τις τεχνολογικές τάσεις που είναι σύμφωνες με όσα συμβαίνουν στην τουριστική βιομηχανία.

Τα ξενοδοχεία τα οποία κάνουν την τεχνολογία προτεραιότητά τους στην αναβάθμιση της εμπειρίας πελάτη θα πρέπει να έχουν στο νου τους ότι η εμπειρία χρήση καθορίζει τα αποτελέσματα.

Οι OTA έχουν εντοπίσει επίσης ότι το 23% των κρατήσεων γίνονται από συσκευές κινητών, 12% περισσότερες από το 2014. Αν αυτή η τάση συνεχιστεί, θα σημαίνει ότι τα ταξίδια και οι φορητές συσκευές πηγαίνουν χέρι-χέρι.

Οι συσκευές αυτές αποτελούν την προέκταση του εαυτού μας, τις οθόνες όπου κατασκευάζουμε την κοινωνική μας ταυτότητα. Είμαστε υπερβολικά προσκολλημένοι στις συσκευές αυτές, σε κάθε άποψη της ζωής μας.

Δουλεύουμε απομακρυσμένα, μπορούμε να κάνουμε ο,τι θέλουμε σήμερα σε πραγματικό χρόνο. Πρόκειται για έναν πολυτελή τρόπο διαβίωσης, επομένως γιατί να μην επιθυμούμε το ίδιο και από τις διακοπές μας; Για την ακρίβεια, μπορεί να περιμένουμε ακόμη καλύτερες εμπειρίες από τις φορητές συσκευές όταν ταξιδεύουμε.

Το βασικό ζήτημα για τα ξενοδοχεία είναι να κατανοήσουμε πώς οι επισκέπτες συμπεριφέρονται κανονικά και τι προσδοκίες έχουν. Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες απόψεις είναι ότι αυτές οι συμπεριφορές και προσδοκίες δεν μένουν στατικές και αλλάζουν με το χρόνο, διαμορφώνοντας τον τρόπο με τον οποίο οι εμπειρίες και οι υπηρεσίες θα πρέπει να προσφέρονται.

Η εμπειρία χρήστη χρειάζεται να σχεδιαστεί προσεκτικά βάσει της ψυχολογίας των χρηστών σε αυτό το συγκεκριμένο περιβάλλον, ενώ ταξιδεύουν και διαμένουν στο ξενοδοχείο σας. Μερικές εξαιρετικά δημιουργικές εμπειρίες στις φορητές συσκευές μπορούν να δημιουργηθούν έτσι ώστε να αναβαθμίσουν τις αξίες του ξενοδοχειακού brand, και αυτή θα είναι μια όλο και πιο περιζήτητη προσδοκία των πελατών, ειδικά από τα ανεξάρτητα ξενοδοχεία όπου προσφέρονται εξαιρετικά μοναδικές φυσικές εμπειρίες.

Πηγή: tornosnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Συσκευή «φοριέται» σε φρούτα και λαχανικά και μετράει τα φυτοφάρμακα

Στη Ρόδο το πιο διάσημο Al robot, Sophia - Έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Κυβερνοέγκλημα: Με μειωμένες άμυνες η Ελλάδα – Στo top-10 παγκοσμίως

Euclid: Πρώτες εικόνες του τηλεσκοπίου που θα ερευνήσει το σκοτεινό Σύμπαν

Ασφαλής διάγνωση μέσω τεχνητής νοημοσύνης από τον Δωδεκανήσιο καθηγητή Νίκο Παραγιό

Τρία έργα, τρεις διακρίσεις από το τμήμα Ρομποτικής του Ιδρύματος Σταματίου

ΓΕΡΜΑΝΟΣ “G Click & Collect”: Παραγγέλνεις online και παραλαμβάνεις άμεσα από κατάστημα

Μαθήτριες από τη Χάλκη κέρδισαν τη 2η θέση στον Διαγωνισμό Generation Next του Ιδρύματος Vodafone