Να τοποθετηθεί άμεσα γιατρός στην Τήλο, ζητάει ο Μάνος Κόνσολας

Να τοποθετηθεί άμεσα γιατρός στην Τήλο, ζητάει ο Μάνος Κόνσολας

Να τοποθετηθεί άμεσα γιατρός στην Τήλο, ζητάει ο Μάνος Κόνσολας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 258 ΦΟΡΕΣ

Το ζήτημα της έλλειψης γιατρού στην Τήλο, εδώ και ένα χρόνο, αφού η γιατρός που τοποθετήθηκε αποσπάστηκε σε περιοχή της Θεσσαλίας, αναδεικνύει με ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι η Πολιτεία δεν μπορεί να εναποθέτει τη φροντίδα υγείας των κατοίκων του νησιού σε εθελοντές γιατρούς και ΜΚΟ και τονίζει ότι θα πρέπει άμεσα να τοποθετηθεί γιατρός γενικής ιατρικής στο νησί.

Παράλληλα ζητά να σταματήσει η πρακτική των αποσπάσεων στην ηπειρωτική χώρα γιατρών που έχουν τοποθετηθεί στα νησιά του Αιγαίου.

Ερώτηση

Προς κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ : «Άμεση τοποθέτηση γιατρού στην Τήλο»

Κύριε Υπουργέ,

Εδώ και ένα περίπου χρόνο στην Τήλο δεν υπάρχει γιατρός αφού η γιατρός που είχε τοποθετηθεί στο νησί, αποσπάστηκε σε περιοχή της Θεσσαλίας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κυριαρχεί αίσθημα ανασφάλειας στους κατοίκους του νησιού, ενώ οφείλουμε να επισημάνουμε ότι σε λίγο καιρό θα ξεκινήσει και η θερινή περίοδος, κατά την οποία ο πληθυσμός του νησιού πολλαπλασιάζεται.

Η Πολιτεία δεν μπορεί να εναποθέτει την φροντίδα υγείας των πολιτών της Τήλου σε εθελοντές γιατρούς ή να προσπαθεί να καλύψει την έλλειψη γιατρού με προγραμματικές συμβάσεις με ΜΚΟ και οργανώσεις.

Αν χρειαστεί να πραγματοποιηθεί κάποια διακομιδή, είτε με πλωτό μέσο, είτε με ελικόπτερο, ο εθελοντής γιατρός δεν είναι υποχρεωμένος να συνοδεύσει τον ασθενή, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Το Υπουργείο οφείλει άμεσα να τοποθετήσει ιατρό γενικής ιατρικής στο νησί για να εμπεδωθεί αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1.Εάν προτίθεται να δρομολογήσει τις διαδικασίες για την τοποθέτηση ιατρού γενικής ιατρικής στην Τήλο.

2. Εάν το Υπουργείο Υγείας προτίθεται να τερματίσει την πρακτική των αποσπάσεων σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας , γιατρών που έχουν τοποθετηθεί σε νησιά του Αιγαίου.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

Διαβάστε ακόμη

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών