Διδάκτορας του πανεπιστημίου Αιγαίου ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου Γ. Βασιλείου

Διδάκτορας του πανεπιστημίου Αιγαίου ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου Γ. Βασιλείου

Διδάκτορας του πανεπιστημίου Αιγαίου ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου Γ. Βασιλείου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 426 ΦΟΡΕΣ

Θα ανακηρυχθεί σε ειδική τελετή στο Παλάτι των Ιπποτών στις 9 Μαΐου

Τη Ρόδο θα επισκεφτεί τον επόμενο μήνα ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου, για να παραστεί σε εκδήλωση που θα διοργανώσει προς τιμήν του το πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο κ. Βασιλείου θα ανακηρυχτεί επίτιμος διδάκτορας του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών, σε πανηγυρική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου το βράδυ στο παλάτι των ιπποτών.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει χαιρετισμό από τον πρύτανη του πανεπιστημίου Αιγαίου Στέφανο Γκρίτζαλη και τον πρόεδρο του τμήματος μεσογειακών σπουδών Ιωάννης Σεϊμένη, παρουσίαση του έργου του τιμώμενου, και τέλος την τελετή κατά την οποία θα γίνει η ανακήρυξή του ως επίτιμου διδάκτορα. Ο κ. Βασιλείου αμέσως μετά θα πραγματοποιήσει μία σύντομη ομιλία.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που θα πραγματοποιηθεί κάτι ανάλογο στο τμήμα ενώ η εκδήλωση επελέγη να πραγματοποιηθεί την «Ημέρα της Ευρώπης» που γιορτάζεται ετησίως στις 9 Μαΐου καθώς ο Γιώργος Βασιλείου ανέλαβε ( το 1998) ως επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Αντιπροσωπείας για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπεύθυνος για το όλο έργο της εναρμόνισης και υιοθέτησης και εφαρμογής του κοινοτικού κεκτημένου, προσπάθεια που εστέφθη με απόλυτη επιτυχία. Για το σπουδαίο αυτό έργο, καθοριστικό για την πορεία της ιστορίας του νησιού, τον Οκτώβριο του 2002 του απενεμήθη ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος Αξίας της Κυπριακής Δημοκρατίας που είναι η ανώτατη διάκριση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Αν και δεν έχει γίνει γνωστό το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψής του στη Ρόδο πιθανόν ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου που είναι σήμερα 85 ετών να συναντηθεί με τις τοπικές αρχές.

Άλλα επιτεύγματά του είναι:
• Η ίδρυση και λειτουργία το 1992 του Πανεπιστημίου Κύπρου και η Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης για την αποτελεσματικότερη λειτουργία και εκμοντερνισμό της Δημόσιας Υπηρεσίας.
• Η υιοθέτηση μιας καινοτόμου φορολογικής μεταρρύθμισης η οποία έβαλε τις βάσεις για μια υγιή ανάπτυξη των δημόσιων οικονομικών και της οικονομίας γενικά.
• Η εισαγωγή μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος και για την ορθολογιστική ανάπτυξη του τουρισμού.
• Η Μεταρρύθμιση των Διπλωματικών Υπηρεσιών
• Η ίδρυση της Αστυνομικής Ακαδημίας.

Ιδρυτής του Κινήματος Ελευθέρων Δημοκρατών και αργότερα των Ενωμένων Δημοκρατών (συνένωση με ΑΔΗΣΟΚ). Σήμερα είναι Επίτιμος Πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών. Είναι Διδάκτωρ Οικονομικών και επίτιμος διδάκτορας ξένων Πανεπιστημίων.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο