Από τα σχολεία ξεκινά η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των παιδιών

Από τα σχολεία ξεκινά η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των παιδιών

Από τα σχολεία ξεκινά η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των παιδιών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 174 ΦΟΡΕΣ

Τους μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κω δέχτηκε το πρωί της Δευτέρας στο Δημαρχείο ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Οι μαθητές ήρθαν στη Ρόδο μαζί με τη διευθύντρια, τους δασκάλους τους, αλλά και γονείς στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.

Ο δήμαρχος καλωσόρισε τα παιδιά και αναφέρθηκε στη διασύνδεση των νησιών της Δωδεκανήσου ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάγκη περιβαλλοντικής αγωγής των μικρών μαθητών, χαρίζοντάς τους από ένα CD με θέμα την Ανακύκλωση και ενημερώνοντάς τα για τις ενέργειες που δρομολόγησε ο δήμος Ρόδου προς αυτή την κατεύθυνση.

Απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους ο κ. Χατζηδιάκος τόνισε ότι "είναι η κατάλληλη ηλικία ώστε να μπουν οι βάσεις για μελλοντικά περιβαλλοντικά υπεύθυνους πολίτες, και πρόσθεσε ότι σ΄ αυτό μπορούν πέρα από τους γονείς να συμβάλλουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές αφού στα σχολεία περνούν τα παιδιά μεγάλο μέρος της ημέρας".


Οι μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κω δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τις ομορφιές της Ρόδου. Επόμενος σταθμός τους είναι η Αθήνα όπου θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων.

Διαβάστε ακόμη

Συμπόσιο για την πλαστική ρύπανση τον Οκτώβριο στη Ρόδο

Επιστήμονες χαρτογραφούν τις αποικίες των μυρμηγκιών στα Δωδεκάνησα

Τα μυρμήγκια Camponotus και Cremmatogaster θα μελετηθούν στην Κάρπαθο

Ιάκωβος Κολαϊνής: «Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί» – Οικολογική ισορροπία σε αναζήτηση

Φυτεύοντας το δάσος της θάλασσας στους Λειψούς

Κλιματική αλλαγή: Ξηρασία, κυκλώνες και έντονες βροχοπτώσεις θα επηρεάσουν τη Μεσόγειο τα επόμενα χρόνια, λένε οι κλιματολόγοι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός του βυθού στο Μανδράκι

Ο Φο.Δ.Σ.Α. Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (EWWR 2023)