Σε «καραντίνα» έβαλε ο δικαστής το Κτηματολόγιο της Ρόδου

Σε «καραντίνα» έβαλε ο δικαστής το Κτηματολόγιο της Ρόδου

Σε «καραντίνα» έβαλε ο δικαστής το Κτηματολόγιο της Ρόδου

Μιχάλης Μαστής

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2999 ΦΟΡΕΣ

Απαγορεύτηκε οποιαδήποτε επαφή του προσωπικού με τους φακέλους

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στους μηχανικούς και τους δικηγόρους της Ρόδου, από τις ραγδαίες εξελίξεις που σημειώθηκαν το τελευταίο διήμερο στο Κτηματολόγιο του νησιού μας και τις οποίες αποκαλύπτει σήμερα η «ΡΟΔΙΑΚΗ».

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Ρ» ο κτηματολογικός δικαστής της Ρόδου, μετά από σειρά καταγγελιών και ενδείξεων που είχε στην διάθεσή του, αποφάσισε να βάλει «προσωρινό» λουκέτο στην λειτουργία του Κτηματολογίου της Ρόδου, έτσι ώστε να διενεργήσει μεγάλη και εξονυχιστική έρευνα, προκειμένου να ελεγχθούν μία προς μία οι καταγγελίες αυτές.

Ο κτηματολογικός δικαστής Ρόδου που όπως όλα δείχνουν ήταν «διαβασμένος» και ενημερωμένος καλά για την λειτουργία του κτηματολογίου της Ρόδου, ενημέρωσε τον διευθυντή της υπηρεσίας κο Νίκο Ματσάκη, ότι μέχρι νεωτέρας εντολής, απαγορεύεται σε οποιονδήποτε υπάλληλο, δικηγόρο ή μηχανικό, να ακουμπήσει τους φακέλους του κτηματολογίου!

Μάλιστα, για να διασφαλιστεί το γεγονός αυτό και να μπορεί να γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος, ο δικαστής, έδωσε εντολή για 24ωρη φύλαξη της υπηρεσίας σε αστυνομικούς(!) ενώ προχώρησε και στην σφράγιση των ειδικών φακέλων που έχουν κλειδωθεί για να ερευνηθούν, τοποθετώντας έξω από τις ντουλάπες, ειδικές ταινίες σφράγισης, με ειδικό χαρτί το οποίο φέρει την υπογραφή και την σφραγίδα του.


Παρέλυσε η υπηρεσία
Το γεγονός επιχειρήθηκε όπως ήταν αναμενόμενο να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για ευνόητους λόγους, μέχρι η έρευνα να ολοκληρωθεί και να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που προκύπτουν από τις ενδείξεις ή τις καταγγελίες που έχουν γίνει.
Οι υπάλληλοι, τις δύο τελευταίες ημέρες, πηγαίνουν στα γραφεία τους, χωρίς να μπορούν να «αγγίξουν» το παραμικρό, ενώ καμία υπόθεση δεν μπορούν επίσης να διεκπεραιώσουν δικηγόροι και μηχανικοί.

Οι έλεγχοι, ξεκίνησαν αιφνιδιαστικά, την περασμένη Παρασκευή, όταν ο κτηματολογικός δικαστής κάλεσε στο γραφείο του τον προϊστάμενο της υπηρεσίας κο Νίκο Ματσάκη, ζητώντας του εξηγήσεις για συγκεκριμένες υποθέσεις. Ο προϊστάμενος της υπηρεσίας που αξίζει να σημειωθεί ότι από τότε που ανέλαβε τη θέση αυτή εργάζεται εντατικά και ευσυνείδητα προκειμένου να οργανώσει με το καλύτερο τρόπο το Κτηματολόγιο, έδωσε εξηγήσεις στον κτηματολογικό δικαστή για ότι ζητήθηκε, αλλά αυτό εκτιμήθηκε ότι δεν ήταν αρκετό.
Έτσι, ο δικαστής προχώρησε στις παραπάνω ενέργειες, για να δοθούν οι εξηγήσεις αυτές μέσα από την συγκεκριμένη έρευνα.

Τι αναζητά ο δικαστής
Οι πληροφορίες, σε ότι αφορά τα στοιχεία και τις υποθέσεις που αναζητά ο κτηματολογικός δικαστής, παραμένουν αδιευκρίνιστες.
Το βέβαιο είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν θα προχωρούσε σε αυτές τις ενέργειες (σφράγισμα φακέλων, τοποθέτηση αστυνομικών για φύλαξη έξω από το κτίριο της βραδινές ώρες κλπ) αν προηγουμένως δεν είχε στα χέρια του σοβαρά στοιχεία.

Οι πρώτες πληροφορίες, παραπέμπουν σε παλαιές υποθέσεις, που σχετίζονται με αγοραπωλησίες ή μεταβιβάσεις μικρών και μεγάλων εκτάσεων, οι οποίες ανήκαν σε άτομα που κατοικούν μόνιμα ή προσωρινά εκτός Ρόδου καθώς επίσης και σε εκτάσεις του δημοσίου που βρέθηκαν στα χέρια ιδιωτών.


Στο στόχαστρο των ελέγχων επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι βρίσκονται συγκεκριμένοι υπηρεσιακοί υπάλληλοι, που είτε υπηρετούν ακόμα είτε έχουν συνταξιοδοτηθεί, καθώς επίσης και ελεύθεροι επαγγελματίες που φέρονται να πήραν μέρος στις διαδικασίες αυτές οι οποίες ελέγχονται εξονυχιστικά.

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως, που τέτοιου είδους έρευνες, γίνονται στο Κτηματολόγιο της Ρόδου. Και πριν από μία δεκαετία περίπου ο τότε εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου κος Γιώργος Οικονόμου, σε συνεργασία με τον κτηματολογικό δικαστή που είχε την εποπτεία του κτηματολογίου της περιοχής μας, είχε κάνει σχετική «έφοδο» στα γραφεία της υπηρεσίας και είχε δεσμεύσει μεγάλο όγκο φακέλων οι οποίο χρειάστηκαν πολλούς μήνες προκειμένου να ελεγχθούν.

Ενδεικτικό στοιχείο που φανερώνει την κρισιμότητα της κατάστασης, είναι ότι αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα ημερίδα που υπήρχε, για το Κτηματολόγιο της Ρόδου (λόγω απρόβλεπτων γεγονότων όπως ανακοίνωσε επίσημα το ΤΕΕ) με ανοιχτή την ημερομηνία πραγματοποίησής της για το μέλλον.

Η υπόθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και τα αποτελέσματα της έρευνας, αναμένεται να γίνουν γνωστά μέσα στις επόμενες μέρες.

Διαβάστε ακόμη

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης

Ρόδος: Πτώμα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε πριν από λίγο στην παραλία του Ζέφυρου

Ανοιχτή επιστολή του Γ. Παρασκευά στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

(Βίντεο & Φωτογραφίες) Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε πριν από λίγο και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου - Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στα δικαστήρια