Όταν ο Σκορδάλης φώναξε «παρών»…

Όταν ο Σκορδάλης  φώναξε «παρών»…

Όταν ο Σκορδάλης φώναξε «παρών»…

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 172 ΦΟΡΕΣ

Με εννέα πόντους στα τελευταία τρία λεπτά, ο 32χρονος γκαρντ χάρισε στους Αγίους Θεόδωρους τη νίκη επί του Διαγόρα με 63-58

Το απόλυτο στην έδρα τους διατήρησαν τη φετινή χρονιά οι Άγιοι Θεόδωροι οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν το πλεονέκτημά τους και κέρδισαν για δεύτερη φορά το Διαγόρα (63-58).

Στον αγώνα κατάταξης του Ομίλου Ρόδου, που έγινε το βράδυ της Κυριακής παρουσία αρκετού κόσμου, η ομάδα του Αρχαγγέλου πήρε τη νίκη που της χαρίζει – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – το εισιτήριο για τον τελικό του φάιναλ φορ των ανδρών δεδομένου ότι στον ημιτελικό θα συναντήσει την ασθενέστερη ομάδα της διοργάνωσης, τον Ηρακλή 2000.

Βέβαια, εκκρεμεί ο αγώνας κατάταξης στον Όμιλο Νήσων (αύριο) ανάμεσα στην ΑΕ Δικαίου και το συγκρότημα της Καρδάμαινας, ωστόσο η έκπληξη σε αυτό το ματς θεωρείται εξαιρετικά απίθανη…

Το παιχνίδι, σε γενικές γραμμές, δεν ήταν καλό. Οι δύο ομάδες, αν κι έβγαλαν ενέργεια και προσπάθησαν πολύ, δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα. Αυτό βοήθησε στο να διατηρηθεί η αγωνία ως το τέλος αλλά αγωνιστικά φάνηκε πως θέλουν αμφότερες μπόλικη δουλειά μέχρι το φάιναλ φορ (7-8 Μαΐου).

Παρά τον τραυματισμό του Μαρουλλάκη στην πρώτη φάση της αναμέτρησης (έπεσε πάνω του σε προσπάθεια για λέι απ ο Εκινέ), ο Διαγόρας ήταν καλύτερος στο πρώτο δεκάλεπτο και προηγήθηκε 10-16 και 14-22.

Με τον Ξυπολιτά να δημιουργεί «θολούρα» στους αντιπάλους του κοντά στο καλάθι, οι Άγιοι μείωσαν σε 26-27 και πήραν προβάδισμα 29-27 με τρίποντο του Μητσού. Στο 23’ ξέφυγαν 38-30 με σουτ τριών πόντων του Ματσαμά αλλά ο Διαγόρας βρήκε τρόπο να αντιδράσει και με «αιχμή» το συγκινητικό Δούβαλη ανέκτησε το προβάδισμα στο 32’ (48-49). Ο ίδιος έκανε το 50-56 στο 36’ και ο «γηραιός» προς στιγμή έδειξε ν’ αγκαλιάζει τη νίκη.
Είχε έρθει, όμως, η ώρα του Σκορδάλη…

Άποντος για 37 λεπτά, πέτυχε εννέα μαζεμένους στο τέλος και πανηγυρίζοντας έξαλλα κάθε του πετυχημένη προσπάθεια, σα να ήταν τελικός πρωταθλήματος, έβαλε τη σφραγίδα του στη νίκη των Αγίων Θεοδώρων.

Αρχικά, πέτυχε το κοντινό σουτ και κέρδισε και φάουλ, χάνοντας ωστόσο τη βολή. Οι γηπεδούχοι πήραν το επιθετικό ριμπάουντ, ο Σκορδάλης βρέθηκε ξανά με την μπάλα στα χέρια κι αυτή τη φορά ευστόχησε σε τρίποντο, κάνοντας το 55-56 μέσα σε διάστημα 22’’! Και δε σταμάτησε εκεί. Με το μομέντουμ του αγώνα να ανήκει στους «Αγίους», ο Σκορδάλης πέτυχε νέο τρίποντο στη μεθεπόμενη επίθεση (59-56), ο Διαγόρας σπατάλησε τις ευκαιρίες του με κακές επιλογές και ο Εκινέ, που είχε κολλήσει στους πέντε πόντους μέχρι το 39’, έβαλε το κερασάκι στην τούρτα (62-56).

Δεκάλεπτα: 14-18, 33-29(ημιχρ.), 43-43, 63-58
Διαιτητές: Νικηφορίδης, Αγγελής

Άγιοι Θεόδωροι (Μπίλιας): Μπιλλιάς 7, Κανύχης 2, Ξυπολιτάς 9, Βλαχοδήμος 3(1), Ματσαμάς 14(2), Μητσού 3(1), Σκορδάλης 9(2), Κούρος 8, Εκινέ 8(1).

Διαγόρας (Τσακίρης): Βογιατζής 15, Καστέλλας, Καταβαίνης 4, Παρδακάς 8, Ζεγκίνογλου 7, Δούβαλης 19, Μαρουλλάκης 3(1), Κωσταρίδης 2.

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Ψάχνει για ένα σημαντικό «διπλό»

Δημήτρης Γκαίδας: «Είναι κομβικό παιχνίδι, θέλουμε τη νίκη»

Συνέχεια δράσης στην Basket League, ανακοινώθηκαν οι διαιτητές

Στην Τουρκία για φιλικά παιχνίδια οι Παίδες του Κολοσσού!

Αύριο στην Καλλιθέα το Γ.Σ. Δωδεκάνησος-Άτλας Αθηνών

Νίκος Καραβασίλης και Κωνσταντίνα Ρεντοπούλου στο “Hereya Open”

Ετοιμάζεται πυρετωδώς ο Άγιος Γεώργιος

Η παρουσία στη Μαδέρα δεν επέτρεψε στον Νικόλαο Κοντού να είναι ένας από τους λαμπαδηδρόμους