ΕΟΤ: Δράσεις ενίσχυσης του ελληνικού κινηματογράφου

ΕΟΤ: Δράσεις ενίσχυσης του ελληνικού κινηματογράφου

ΕΟΤ: Δράσεις ενίσχυσης του ελληνικού κινηματογράφου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 123 ΦΟΡΕΣ

Αποφάσεις έλαβε ο ΕΟΤ για την τουριστική προώθηση της χώρας σε ΗΠΑ και Σερβία στο πλαίσιο κινηματογραφικών θεσμών. Ειδικότερα:

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού αποφάσισε την έγκριση δαπάνης για κάλυψη κόστους μίσθωσης της κινηματογραφικής ταινίας «Συγχαρητήρια στους αισιόδοξους» της Κωνσταντίνας Βούλγαρη, προκειμένου αυτή να διατεθεί στο Γραφείο Ε.Ο.Τ. Σερβίας, για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ετήσιο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, που διοργανώνεται με τη συμμετοχή πολλών ευρωπαϊκών χωρών σε εννέα πόλεις της Σερβίας, από 15 Μαΐου έως 14 Ιουλίου.

Στη διοργάνωση έχουν δηλώσει συμμετοχή μεταξύ άλλων οι χώρες: Σερβία, Βέλγιο, Κύπρος, Δανία, Πορτογαλία, Αυστρία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Ρουμανία ενώ έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον από την Εσθονία, την Φινλανδία, την Γερμανία, την Ιταλία, και την Ολλανδία.

Επίσης, ο ΕΟΤ ενέκρινε δαπάνη για την οικονομική συμμετοχή του στη διοργάνωση του 10ου Los Angeles Greek Film Festival, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Egyptian Theatre στη Hollywood Boulevard του Λος Άντζελες της Καλιφόρνια από τη 1 έως τις 5 Ιουνίου. Το 10ο Los Angeles Greek Film Festival, αποτελεί σημαντική δράση ανάδειξης της σύγχρονης ελληνικής καλλιτεχνικής κινηματογραφικής δημιουργίας στην αγορά των ΗΠΑ.

Επίσης, αποτελεί το κορυφαίο κινηματογραφικό φεστιβάλ ανάδειξης του ελληνικού πολιτισμού στην Αμερική και πραγματοποιείται εδώ και 9 χρόνια στην καρδιά της παγκόσμιας βιομηχανίας κινηματογράφου.

Έχει εξελιχθεί σε πόλο έλξης Ελλήνων καλλιτεχνών και δημιουργών από όλο τον κόσμο, προσφέροντας ευκαιρίες για γνωριμίες και πιθανές συνεργασίες με συναδέλφους τους της αμερικανικής βιομηχανίας κινηματογράφου.

Διαβάστε ακόμη

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη

Τεράστιο ενδιαφέρον για το Rodos Week στα βρετανικά ΜΜΕ