Καταδικασθείσα στη Ρόδο εμπλεκόμενη στο μεγάλο κύκλωμα σωματεμπορίας

Καταδικασθείσα στη Ρόδο  εμπλεκόμενη στο μεγάλο  κύκλωμα σωματεμπορίας

Καταδικασθείσα στη Ρόδο εμπλεκόμενη στο μεγάλο κύκλωμα σωματεμπορίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 717 ΦΟΡΕΣ

Ήταν κατηγορούμενη για παραχαραγμένα χαρτονομίσματα

Συνελήφθη ως εμπλεκόμενη στο μεγάλο «κύκλωμα» σωματεμπορίας που δρούσε επί τέσσερα χρόνια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και στο εξωτερικό, και διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε σε βάρος της καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου, την οποία και θα πρέπει να εκτίσει!

Ο λόγος για 41χρονη από την Γεωργία η οποία είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας, κατηγορούμενη σε υπόθεση κυκλοφορίας παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων!

Η Γεωργιανή – σύμφωνα με πληροφορίες- ήταν μία από τις οχτώ τηλεφωνήτριες που εργάζονταν στα δύο κέντρα του «κυκλώματος» στην Καλλιθέα και συνελήφθη κατά την έφοδο των αστυνομικών στις 23 Απριλίου.

Συνολικά έχουν συλληφθεί για την υπόθεση αυτή 17 μέλη της σπείρας, εκ των οποίων έξι Έλληνες και έντεκα αλλοδαποί και ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο 50χρονος Έλληνας αρχηγός της εγκληματικής ομάδας.
Επίσης, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλα δεκατρία μέλη, επτά Έλληνες και έξι αλλοδαποί που φέρονται να εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση.

Τα παραχαραγμένα χαρτονομίσματα
Η 41χρονη από την Γεωργία είχε συλληφθεί στη Ρόδο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας το 2008, μαζί με 45χρονο από το Κερατσίνι Αττικής και μία καθαρίστρια από την Αρμενία ηλικίας 34 ετών.

Στη κατοχή των τριών συλληφθέντων είχαν βρεθεί συνολικά 27 πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ αρίστης κατασκευής, τα οποία επρόκειτο να διατεθούν σε καταστήματα της περιοχής μας, καθώς και το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ που εκτιμάται από την αστυνομία ότι ήταν το «κέρδος» τους από τις μέχρι τότε συναλλαγές τους.

Το σχέδιο των δραστών απλό αλλά αποτελεσματικό. Πήγαιναν σε κάποιο κατάστημα, αγόραζαν κάτι μικρής αξίας περίπου 20 ευρώ, έδιναν το πλαστό χαρτονόμισμα των 100 ευρώ, έπαιρναν ρέστα, τα οποία βέβαια ήταν αληθινά και έφευγαν ανενόχλητοι.

Μετά τη σύλληψη και απολογία τους, ο 45χρονος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος όμως τον Ιούλιο του 2009 κατά την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης από το αρμόδιο δικαστήριο, μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του, κ. Δημήτρη Ράπτη, το δικαστήριο αποφάσισε να αντικατασταθεί το ένταλμα προσωρινής κράτησης του με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης κάθε 1η και 15η του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και τη καταβολή εγγύησης ποσού 2000 ευρώ.

Σε ότι αφορά τις δύο γυναίκες είχαν αφεθεί ελεύθερες με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης τους κάθε 1η και 15η του μήνα και τη καταβολή εγγύησης ποσού 5.000 ευρώ η κάθε μία.

Η καταδίκη και η δοσοποίηση της ποινής
Τον Ιούνιο του 2013 το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών και έξι μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα, για τον 45χρονο και την 41χρονη από την Γεωργία. Κατά της απόφασης αυτής ασκήθηκε έφεση η οποία εκδικάστηκε τον Ιανουάριο του 2015 από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, όπου και εκεί οι δύο κατηγορούμενοι διατήρησαν τις ίδιες ποινές.

Ωστόσο η Γεωργιανή δια του συνηγόρου της κ. Στέλιου Αλεξανδρή είχε καταθέσει αίτηση δοσοποίησης στο αρμόδιο δικαστήριο καθώς αδυνατούσε να καταβάλλει όλο το ποσό που αντιστοιχούσε στην ποινή της. Πράγματι το δικαστήριο είχε κάνει δεκτή την αίτηση, και η 41χρονη όφειλε να πληρώνει το ποσό των 500 ευρώ για 24 μήνες. Όμως εκείνη κατέβαλε μόνο δύο δόσεις, «έχασε» την ρύθμιση με αποτέλεσμα να αναζητείται για να εκτίσει την ποινή της.

Έτσι κατά την σύλληψη της για την υπόθεση σωματεμπορίας, η 41χρονη από την Γεωργία κρατήθηκε για την υπόθεση αυτή.

Πάντως ήδη ο συνήγορος της κ. Αλεξανδρής έχει καταθέσει αίτηση στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων ζητώντας να γίνει νέα δοσοποίηση για την 41χρονη, αίτημα που θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου