Τρόφιμα σε απόρους από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Τρόφιμα σε απόρους από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Τρόφιμα σε απόρους από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 198 ΦΟΡΕΣ

Τρόφιμα σε απόρους που δεν είναι δικαιούχοι του κοινωνικού παντοπωλείου της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου, διανεμήθηκαν χτες στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου ενόψει του Πάσχα.

Παρών στη διαδικασία ήταν ο αντιπεριφερειάρχης κοινωνικής μέριμνας Ηλίας Ζωγραφίδης, ενώ παραβρέθηκε και η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για θέματα εθελοντισμού Χαρούλα Γιασιράνη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ετοιμάστηκαν 360 τσάντες με διάφορα είδη τροφίμων τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από δωρεές και προσφορές, διαδικασία η οποία θα συνεχιστεί και σήμερα για να αποδοθούν όλα τα είδη στους δικαιούχους.

«Η ΠΝΑΙ δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο. Το γραφείο του περιφερειάρχη αποφάσισε να μοιράσει τρόφιμα σε απόρους που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο κοινωνικό παντοπωλείο» δήλωσε ο κ. Ζωγραφίδης ο οποίος πρόσθεσε ότι ένας μεγάλος αριθμός από αυτά θα μοιράζονταν σε άνεργους του εργατικού κέντρου, μετά από συνεργασία με το μέλος της διοίκησης Νίκο Τριπολίτη.

«Αυτές τις μέρες κινητοποιήθηκαν πολλοί φορείς και εθελοντικές οργανώσεις, ιδιώτες και επιχειρήσεις και αυτό το αποτέλεσμα είναι κυρίως δική τους δουλειά.

Εμείς είχαμε αναλάβει το βάρος του συντονισμού. Θα ακολουθήσει αναλυτικά ανακοίνωση με όσους βοήθησαν στην προσπάθεια, ενώ ξεχωριστή μνεία θα γίνει για την προσπάθεια που κάναμε με τη συνάδελφο Χαρούλα Γιασιράνη για τη διοργάνωση του φιλανθρωπικού τουρνουά ποδοσφαίρου στα Κοσκινού κατά τον οποίο ο κόσμος έφερε τρόφιμα, που τα μεταφέραμε εδώ» συμπλήρωσε ο αντιπεριφερειάρχης προσθέτοντας . «Όταν είμαστε μονιασμένοι μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερα».

Πάντως ο κ. Ζωγραφίδης αναφερόμενος στο έργο του κοινωνικού παντοπωλείου της περιφέρειας έκανε γνωστό ότι σήμερα ενισχύονται με τρόφιμα 398 οικογένειες .

«Σε ότι αφορά το κοινωνικό παντοπωλείο ο αριθμός των δικαιούχων αυξάνεται, δυστυχώς η κρίση αποτυπώνεται στα νούμερα, αλλά η περιφέρεια έχει τα απαραίτητα κονδύλια προκειμένου να μη μένει ποτέ χωρίς τα απαραίτητα τα αποθέματα. είναι επαρκέστατα και εκεί όμως είναι πολύ σημαντική είναι η συμβολή των χορηγών μας πολλοί από τους οποίους θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους» δήλωσε προσθέτοντας τα εξής:

«Η περιφέρειά μας παρά τους δύσκολους καιρούς αντέχει, και η κοινωνική προσφορά είναι στις προτεραιότητες του περιφερειάρχη μας που στηρίζει τέτοιες δράσεις. Εγώ πιστεύω ότι δε χρειάζονται όμως τυμπανοκρουσίες ούτε δηλώσεις ο κόσμος γνωρίζει, αυτό που χρειάζεται είναι να γινόμαστε πιο δυνατοί για να είναι και πιο δυνατή η βοήθεια προς τον κόσμο».

Διαβάστε ακόμη

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης