Ταξίδι στην ιστορία, εντός κι εκτός γηπέδου

Ταξίδι στην ιστορία, εντός κι εκτός γηπέδου

Ταξίδι στην ιστορία, εντός κι εκτός γηπέδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1156 ΦΟΡΕΣ

Το χάρηκαν με την ψυχή τους οι βετεράνοι της Ρόδου και του Διαγόρα στο χθεσινό καθιερωμένο ραντεβού τους. Με 4-2 επικράτησαν οι «κυανέρυθροι». Του αγώνα προηγήθηκε η επίσκεψη στα νέα γραφεία-μουσείο των παλαιμάχων στο Δημοτικό Στάδιο

Ένα υπέροχο πρωινό, γεμάτο θέαμα και αναμνήσεις, χάρισαν την Μεγάλη Παρασκευή στους έστω και λίγους φίλους του ποδοσφαίρου που τους τίμησαν με την παρουσία τους, οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές της Ρόδου και του Διαγόρα.

Οι παλαίμαχοι των δύο ιστορικών συλλόγων της πόλης συναντήθηκαν στο χορτάρι του Δημοτικού Σταδίου, όπως κάνουν κάθε Μεγάλη Παρασκευή και το χάρηκαν με την ψυχή τους, δείχνοντας πως όσα χρόνια κι αν πέρασαν από τότε που αγωνίζονταν ως εν ενεργεία ποδοσφαιριστές, η γνώση των μυστικών της μπάλας παραμένει άφθαρτη.

Μιχάλης Κάβουρας (αριστερά) σε μονομαχία με τον Κώστα Φτάκλα ΦΩΤΟ ΒΙΚΤΩΡΜιχάλης Κάβουρας (αριστερά) σε μονομαχία με τον Κώστα Φτάκλα ΦΩΤΟ ΒΙΚΤΩΡ

Πριν από την έναρξη του αγώνα, οι βετεράνοι επισκέφθηκαν το νέο σπίτι τους, τα γραφεία-μουσείο του Δημοτικού Σταδίου. Πέραν των όσων έπαιξαν, το παρών έδωσαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ρόδου και Διαγόρα Γιάννης Παυλίδης, ο γενικός γραμματέας Ηλίας Βασιλαράκης, οι παλαίμαχοι Μιχάλης Δράκος, Αντώνης Ρήγας, ο Αντώνης Χαραλάμπης και Μάκης Χατζηγιώργης, με τους πάντες να χαίρονται, εμφανώς συγκινημένοι, την ομορφιά του χώρου και να ταξιδεύουν στο παρελθόν μέσα από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που κοσμεί τα γραφεία.

Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των βετεράνων που έχουν φύγει από τη ζωή, καθώς και του αείμνηστου δημοσιογράφου Σταύρου Ηρακλείδη, ο οποίος ήταν πάντα κοντά στους παλαίμαχους.

Ο Μανώλης Κώτης με  έξυπνο πλασέ, έδωσε το προβάδισμα στη Ρόδο με 2-1 ΦΩΤΟ ΒΙΚΤΩΡΟ Μανώλης Κώτης με έξυπνο πλασέ, έδωσε το προβάδισμα στη Ρόδο με 2-1 ΦΩΤΟ ΒΙΚΤΩΡ

Όσο για το παιχνίδι καθ’ αυτό, ήταν ζωηρό από την αρχή μέχρι και το τέλος του, με το Διαγόρα να παίρνει τη ρεβάνς για την ήττα που γνώρισε πέρσι με 4-3, επικρατώντας με 4-2.

Η Ρόδος ήταν πιο «φρέσκια» στα πρώτα λεπτά και προηγήθηκε με γκολ του Δημήτρη Πανουργιά, ο Διαγόρας ισοφάρισε με τον Αντώνη Ξύπα, ο Μανώλης Κώτης έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους «πράσινους», ενώ το ημίχρονο έληξε ισόπαλο 2-2, χάρη στο τέρμα του Πέτρου Ρουτζιέρη.

Στην επανάληψη οι «κυανέρυθροι» είχαν περισσότερες και πιο… «νεανικές» λύσεις, κυριάρχησαν και έφτασαν στην επίτευξη άλλων δύο τερμάτων, με τον Αντώνη Ξύπα και τον Κώστα Παντίδο.

Το τέλος του ματς βρήκε τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων αγκαλιασμένους, να ανταλλάσσουν ευχές για καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.

Ο Γιάννης Εγγλέζος (αριστερά) και ο Νίκος Κουγκράς (δεξιά) ΦΩΤΟ ΒΙΚΤΩΡΟ Γιάννης Εγγλέζος (αριστερά) και ο Νίκος Κουγκράς (δεξιά) ΦΩΤΟ ΒΙΚΤΩΡ

Σημειώνεται, πως την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Μπαριανάκης, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Μανώλης Γλυνός, ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΡ Σάββας Καλαθενός, ο πρόεδρος της ΕΠΣΔ Παναγιώτης Διακοφώτης και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Χρυσόστομος Ψέλλας και από πλευράς των δύο συλλόγων, μεταξύ άλλων, ο ισχυρός παράγοντας της Ρόδου Μάκης Ντουρουτλής και ο γενικός αρχηγός του Διαγόρα Μανώλης Μπάτης.

Για τις δύο ομάδες αγωνίστηκαν οι παρακάτω ποδοσφαιριστές:

Ο Μιχάλης Δράκος υπογράφει στο βιβλίο του Μουσείου,  έχοντας δίπλα του τον εγγονό του και το Μανώλη Κώτη ΦΩΤΟ ΒΙΚΤΩΡΟ Μιχάλης Δράκος υπογράφει στο βιβλίο του Μουσείου, έχοντας δίπλα του τον εγγονό του και το Μανώλη Κώτη ΦΩΤΟ ΒΙΚΤΩΡ

Διαγόρας: Σαββιδάκης, Παπαδιός, Χατζησταμάτης, Σάρλης, Ρουτζιέρης, Φτάκλας, Μαλλιάκας, Δουρδουνάς, Μπακαρής, Αμπελάς, Πεταυράκης Γ., Κουγκράς, Σταυρίδης, Σπανός Στ., Φαρμακίδης, Βελής, Ρίζος, Παντίδος, Μοσκιού, Ξύπας Α.

Ρόδος: Κουμπιός, Σταυρής, Καραντάνης, Πανάγος, Κρητικός, Πανουργιάς, Κώτης, Ρήγας, Καλαϊτζίδης, Κάβουρας, Κυπριώτης, Αγγελόπουλος, Φαλτσέτας, Εγγλέζος, Φλεβάρης, Παπαμιχαήλ, Μπονιάτης, Χαλκιάς, Μπιλιάς, Σαλπιγκτίδης

Οι παλαίμαχοι των δύο ομάδων επισκέφτηκαν το μουσείο τους πριν τον αγώνα.  Εδώ ο Γιώργος Δουρδουνάς βλέπει παλιές φωτογραφίες ΦΩΤΟ ΒΙΚΤΩΡΟι παλαίμαχοι των δύο ομάδων επισκέφτηκαν το μουσείο τους πριν τον αγώνα. Εδώ ο Γιώργος Δουρδουνάς βλέπει παλιές φωτογραφίες ΦΩΤΟ ΒΙΚΤΩΡ

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Πλάτσης και βοηθοί του οι κ.κ. Τσουρούτης και Κεραμέας. Οι βετεράνοι τους ευχαριστούν, όπως και τους Σαμαρείτες, οι οποίοι κάλυψαν για άλλη μία φορά εκδήλωσή τους.

Οι παλαίμαχοι της Ρόδου ΦΩΤΟ ΒΙΚΤΩΡΟι παλαίμαχοι της Ρόδου ΦΩΤΟ ΒΙΚΤΩΡ

Λαμπρή Παρασκευή με ξεχωριστό φιλικό

Για τη Λαμπρή Παρασκευή ανανεώνεται το ραντεβού των μελών του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ρόδου και Διαγόρα. Η ομάδα τους θα υποδεχθεί στις 11 το πρωί στο Δημοτικό Στάδιο της Ρόδου τους παλαίμαχους της Κω, της αποστολής των οποίων ηγούνται οι Αντώνης Πίττας, Αλέκος Καμπούρογλου και Κώστας Ανδρουλής.

Διαβάστε ακόμη

Γ’ εθνική κατηγορία: Κρίσιμα παιχνίδια για Ιάλυσο και ΑΕΡΑ

Γιορτή αναπαράστασης των Ολυμπιακών Αγώνων στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου!

Με 28 μετάλλια επέστρεψαν οι «Πιγκουίνοι» από τη Χαλκίδα!

Ανατροπές προγνωστικών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών

Στις εγκαταστάσεις του Κένταυρου ο πρόεδρος κι ο προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας

Σε αγώνα στη Γαλλία η Ειρήνη Παπαδημητρίου Σταμπόρη

Ο διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου σε υψηλότερο επίπεδο!

Α’ Κατηγορία ΕΠΣΔ: Έμεινε και μαθηματικά ο Κλεάνθης