Η συμμετοχή της εκπομπής «60 Minutes» στην απαγωγή του Θεολόγου από την Κω

Η συμμετοχή της εκπομπής «60 Minutes» στην απαγωγή του Θεολόγου από την Κω

Η συμμετοχή της εκπομπής «60 Minutes» στην απαγωγή του Θεολόγου από την Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 514 ΦΟΡΕΣ

Τώρα έγινε Theo και δεν θέλει να ξέρει τον πατέρα του

Τελικά, η εκπομπή «60 Minutes», με τον ένα ή άλλο τρόπο, έχει συμμετάσχει τουλάχιστον σε τρεις απαγωγές παιδιών.

Η τελευταία -και αποτυχημένη- είναι αυτή που έγινε πρόσφατα στο Λίβανο. Μια άλλη έγινε το 2014 μέσω Τουρκίας, από όπου ένα παιδί μεταφέρθηκε με ταχύπλοο στην Ελλάδα και, στη συνέχεια, στην Αυστραλία.

Την εκπομπή αυτή κάλυψε η Liz Hayes, αλλά δεν μεταδόθηκε ακόμα λόγω «νομικών προβλημάτων».

Και υπάρχει και μια άλλη περίπτωση που αφορά την Ελλάδα, όπως την είχε καταγράψει τότε και ο «Νέος Κόσμος». Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Ο Νικήτας Καβουκλής από την Κάλυμνο και η πρώην σύζυγός του Νταϊάνα Λίβινγκστον, παντρεύτηκαν στην Αυστραλία και εκεί γεννήθηκε ο γιος τους Θεολόγος. Σήμερα ο Θεολόγος είναι 19 ετών, ζει στο Περθ και λέγεται Theo Johnstone. Πήρε το επώνυμο του συζύγου της μητέρας του, Peter Johnstone και λέει ότι «αυτός είναι ο πραγματικός του πατέρας, έστω και αν δεν έχει το αίμα του». Για την τραυματική του εμπειρία μίλησε στο συγκρότημα Fairfax.

Η υπόθεση, μάλιστα, της απαγωγής του εξάχρονου Theo από την μητέρα του, που οργανώθηκε και εκτελέστηκε με τη συνδρομή κομάντος εταιρείας security, είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις στο «Νέο Κόσμο» και τον αυστραλιανό Τύπο τότε, που έκανε λόγο για παρόμοιες υποθέσεις στα ελληνικά δικαστήρια.

Η μάχη για τον Θεολόγο Καβουκλή ξεκίνησε το 2001. Τότε η μητέρα του Νταϊάνα Λίβινγκστον, είχε συμφωνήσει με τον πρώην σύζυγό της Νικήτα, να περάσει ο μικρός έξι εβδομάδες μαζί του, στην Κάλυμνο. Όμως, όπως είχε πει η κ. Λίβινγκστον, ο πατέρας του παιδιού της δεν τήρησε τη συμφωνία τους και, μάλιστα, της απέκοψε κάθε δυνατότητα επικοινωνίας με το παιδί. Εκείνη στράφηκε τότε εναντίον του δικαστικά και η Δικαιοσύνη έδωσε εντολή να επιστρέψει το παιδί στο σπίτι της μητέρας, στην Αυστραλία. Η πρώτη δικαστική απόφαση εκδόθηκε τον Δεκέμβριο, ενώ δύο μήνες αργότερα ακολούθησε νέα απόφαση. Σύμφωνα με αυτή, ο πατέρας υποχρεώθηκε να παραδώσει το παιδί στην πρώην σύζυγό του, ενώ η Αστυνομία

κλήθηκε να εκτελέσει την απόφαση. Ωστόσο, δεν ήταν γνωστός ο τόπος διαμονής του Νικήτα Καβουκλή.

Μπροστά στην αδυναμία που προέβαλε η Αστυνομία να εκτελέσει τις δικαστικές αποφάσεις, η Νταϊάνα Λίβινγκστον, οργάνωσε επιχείρηση με τη συμμετοχή κομάντος, οι οποίοι άρπαξαν το παιδί από το χωριό Άγιος Νικόλαος Καλύμνου. Εκείνη την ώρα, ο μικρός συνοδευόταν από τη γιαγιά του. Πριν προλάβει να αντιδράσει η οικογένεια Καβουκλή, οι κομάντος με τη μητέρα και το πεντάχρονο αγόρι είχαν μπει σε ταχύπλοο σκάφος και πήγαν από την Κάλυμνο στην Κω. Από εκεί ταξίδεψαν αεροπορικώς στην Αθήνα.

Όπως ανέφεραν οι εφημερίδες της Αυστραλίας, υπήρξαν προβλήματα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αρχικά, αλλά, τελικά, ο μικρός ταξίδεψε μαζί με τη μητέρα του, αφού η ίδια είχε μαζί της αντίγραφα των δικαστικών αποφάσεων που έδιναν σε εκείνη την επιμέλεια του παιδιού. Για τον ίδιο λόγο δεν επενέβη στην υπόθεση η Ελληνική Αστυνομία. Ο «Νέος Κόσμος» είχε αναφερθεί στην υπόθεση τότε, με εκτενή ρεπορτάζ, ενώ έγινε γνωστό ότι μεγάλο μέρος των εξόδων για την αμοιβή της εταιρείας που οργάνωσε την επιχείρηση πλήρωσε το τηλεοπτικό κανάλι «9» και η εκπομπή του «60 Minutes».

Ο Νικήτας Καβουκλής, με υπομνήματα τόσο στις ελληνικές Αρχές όσο και στις αντίστοιχες της Αυστραλίας, υποστήριξε ότι η Σκωτσέζα πρώην σύζυγός του και ο νέος της σύζυγος, ένας Αυστραλός υδραυλικός, κακομεταχειρίζονταν τον Θεολόγο, ενώ από τον ίδιο αποσπούσε εκβιαστικά χρηματικά ποσά προκειμένου να του επιτρέπει να βλέπει το παιδί του. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι το ίδιο το παιδί αντιδρούσε με κλάματα στην προοπτική να επιστρέψει στη μητέρα του, στην Αυστραλία.

Σήμερα ο Theo Johnstone (όπως λέγεται, πλέον, ο Θεολόγος) υπερασπίζεται την ενέργεια της μητέρας του «να τον απαγάγει» και υποστηρίζει ότι οι γονείς του ξόδεψαν 200.000 «για την απαγωγή του».

Η μητέρα του, που σήμερα λέγεται Dianne Johnston, λέει ότι το κανάλι «9» της έδωσε ελάχιστα χρήματα και η ίδια πήρε δάνειο.

Ο Theo Johnstone είδε μόνο μια φορά τον πατέρα του από το 2002. Ο Νικήτας Καβουκλής έχει επιστρέψει στο Ντάργουιν, κάνει αναρτήσεις στο Facebook ότι θέλει να ξαναζήσει ωραίες στιγμές με το γιό του, τον έχει και τατουάζ στο χέρι του, αλλά ο γιος μένει αδιάφορος και λέει ότι είναι ικανοποιημένος με τη ζωή του.

Πηγή: neoskosmos.com

Διαβάστε ακόμη

Πέθανε ο Πήτερ Άγγελος, ο Καρπάθιος δικηγόρος που έφτιαξε αυτοκρατορία στις ΗΠΑ

Η 77η Χοροεσπερίδα της κοινότητας Λέρου στην Αμερική

Εορτάστηκε στη Βαλτιμόρη η 76η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Την 76η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι στην Αμερική

«Την ουσία να είσαι Έλληνας» γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι της Μελβούρνης

Εκδήλωση στην Αυστραλία για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου

Εκδηλώσεις στο Κονέκτικατ για την επέτειο της Ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα

Η κοπή πίτας του Παρροδιακού Συλλόγου στη Νέα Υόρκη