Βραβείο δόθηκε στο 2ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο

Βραβείο δόθηκε στο 2ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο

Βραβείο δόθηκε στο 2ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 532 ΦΟΡΕΣ

Το πρώτο βραβείο παρέλαβε το 2ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο πόλεως Ρόδου στην εκδήλωση Βράβευσης των σχολείων και των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν με επιτυχία στο Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα Δάση» τα δύο τελευταία έτη (2013-2014 και 2014-2015).

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας και φιλοξενήθηκε στις 16 Απριλίου, στη ΧΑΝ Αθηνών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό οι κ.κ. Κατερίνα Μπαζίγου Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ/νσης Σπουδών Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, κύριος Ιωάννης Ζιάραγκας και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Π.Φ. κ. Σταμάτης Σκαμπαρδώνης.

Επίσης παραβρέθηκαν η κ. Μαρίνα Παπαγεωργίου (από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ.), η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ.Π.Ε. Ανατολικής Αττικής κ. Βέρα Βορύλλα καθώς επίσης και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου. Τέλος από το Δ.Σ. της Ε.Ε.Π.Φ. παρευρέθη επίσης ο κ. Ντόναλντ Μάθιους. Το συντονισμό της εκδήλωσης είχαν ο Πρόεδρος της Σ.Ε. του Δικτύου κ. Δημήτριος Γκότζος και η κ. Σοφία Καινούργιου (μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Π.Φ. και Γραμματέας της Σ.Ε. του Δικτύου).

Μαθητές και μαθήτριες, εκπρόσωποι των Περιβαλλοντικών Ομάδων, και εκπαιδευτικοί παρουσίασαν τις δράσεις τους μέσω ηλεκτρονικών παρουσιάσεων και δρώμενων.
Η μαθήτρια της Δ τάξης: Νατάσα Βιγγοπούλου, εκπροσώπησε το 2ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο πόλεως Ρόδου ως εισηγήτρια, παρουσιάζοντας τις συνολικές δράσεις επί διετία του ΔΙΚΤΥΟΥ: ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ και κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ η μαθήτρια Α.Τριανταφύλλου στήριξε την εισήγηση παρουσιάζοντας φετινή δραστηριότητα.

Παράλληλα στην εκδήλωση, υπήρχε έκθεση με πόστερ, μέσω των οποίων τα βραβευόμενα σχολεία απεικόνιζαν τις δράσεις τους, στο πλαίσιο του Δικτύου.
Επίσης υπήρχε Έκθεση Δημιουργιών από κατασκευές με υλικά της φύσης που είχαν δημιουργήσει οι μαθητές των σχολείων που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Δασοδημιουργήματα», ο οποίος είχε προκηρυχτεί τη σχολική χρονιά 2015-2016, στο πλαίσιο του Δικτύου.

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε η βράβευση των σχολείων και των εκπαιδευτικών του Δικτύου και ως βραβείο δόθηκε ένα σακίδιο με εργαλεία και όργανα για την εργασία στο πεδίο. Συνολικά βραβεύτηκαν 37 σχολεία από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Επίσης βραβεύτηκαν τα τρία πρώτα σχολεία που διακρίθηκαν για τις δημιουργίες τους, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Δασοδημιουργήματα».
1ο βραβείο: 2ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου
2ο βραβείο: Νηπιαγωγείο Κληματίας Ιωαννίνων
3ο βραβείο: 1ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης

Διαβάστε ακόμη

Εξηγήσεις για το “The Rhodes Co-Lab” ζητά η παράταξη της Χρ. Καραγιάννη

Σε ανακατανομή αρμοδιοτήτων προέβη με Αποφάσεις του ο δήμαρχος Ρόδου

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας