Άγνωστο πότε θα ανοίξει το Ακταίον

Άγνωστο πότε θα ανοίξει το Ακταίον

Άγνωστο πότε θα ανοίξει το Ακταίον

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 867 ΦΟΡΕΣ

Δημιουργήθηκε πρόβλημα με την Εφορία Νεωτέρων Μνημείων

Για την προετοιμασία ενόψει της σεζόν, όσο αφορά στα υποκαταστήματα της ΔΕΡΜΑΕ αλλά και τις παραλίες, μίλησε, χθες, ο Αντιπρόεδρος της Εταιρίας και εντεταλμένος σύμβουλος κ. Βασίλης Ψυλλάκης.

Καταρχήν, όσο αφορά στις παραλίες του νησιού, για αυτές που ανήκουν στην ΕΤΑΔ, επειδή ο Δήμος έχει σύμβαση μαζί της για ένα χρόνο ακόμα, προχώρησε, ως γνωστόν, στους διαγωνισμούς και έτσι αυτές λειτουργούν χωρίς κανένα πρόβλημα. Σημειώνεται ότι πρόκειται για την κεντρική παραλία του Έλλη, αυτήν της Τσαμπίκας, της Ιξιάς και ένα τμήμα της παραλίας τραγανού.

Όσο για τις άλλες που ανήκουν το Υπουργείο Οικονομικών (σ.σ. της ΚΥΔ), έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η παράταση της παραχώρησης στους Δήμους για έναν ακόμη χρόνο, ωστόσο ακόμα δεν έχει έρθει η εγκύκλιος και γι’ αυτό το λόγο δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα ημερομηνία για τους πλειστηριασμούς.

Μάλιστα, προχθές, ο κ. Ψυλλάκης μαζί με τον Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο, έκαναν μία περιοδεία στις παραλίες του Βορείου τριγώνου και διαπίστωσαν ότι η κατάσταση στις παραλίες αυτές είναι καλή σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές, κάτι για το οποίο βέβαια βοήθησε και η καλοκαιρία του χειμώνα.

Σημειώνεται ότι, χθες, στην Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκε η εργολαβία για τον καθαρισμό των παραλιών καθώς και η προμήθεια κάποιου εξοπλισμού που περιμένουν για να τοποθετήσουν σε κάποιες που δεν είχαν.

Η Εταιρία
Όσο αφορά στη λειτουργία των υποκαταστημάτων της ΔΕΡΜΑΕ, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρό της, αυτές τις ημέρες ήρθε η για την πρόσληψη προσωπικού, που φέτος θα είναι 23 άτομα και ετοιμάζουν την προκήρυξη.

Τα άτομα αυτά θα μοιραστούν και έτσι κάποια θα τοποθετηθούν στα καταστήματα της Κοιλάδας των Πεταλούδων ώστε ν’ ανοίξουν όπως και σε δύο καντίνες της κεντρικής παραλίας ενώ οι υπόλοιποι θα τοποθετηθούν στις «Πηγές Καλλιθέας».

Όσο αφορά στο Ακταίον, δεν μπορούν να προβλέψουν πότε θα ανοίξει καθώς, σύμφωνα με τον κ. Ψυλλάκη, δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα ανάμεσα στην Εφορία Νεωτέρων Μνημείων και τον καινούργιο επενδυτή που ευελπιστούν ότι θα ξεπεραστεί έτσι ώστε το Ακταίον να ανοίξει το συντομότερο δυνατόν.

Συγκεκριμένα, η υπηρεσία φαίνεται ότι δεν ήταν σύμφωνη με ορισμένες παρεμβάσεις που ζήτησε να κάνει ο επενδυτής στο εσωτερικό του κτιρίου ώστε να γίνει πιο λειτουργικό.
Όπως είπε ο κ. Ψυλλάκης, η σύμβαση περιλαμβάνει αυστηρές προβλέψεις για τις προσόψεις και τη διατήρηση της αρχιτεκτονικής του κτιρίου αλλά όχι για το εσωτερικό, όπως για παράδειγμα στην κουζίνα κτλ.

Έτσι, είχαν σταματήσει οι παρεμβάσεις για κάποιο διάστημα, ωστόσο τώρα έγιναν κάποιες αλλαγές σε μηχανικούς και αρχιτέκτονες και θεωρούν ότι θα προχωρήσει, δίχως πάντως να μπορεί να προσδιορίσει πότε θα ανοίξει.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο