Θέσεις μικροπωλητών πίσω από την πιάτσα των ταξί

Θέσεις μικροπωλητών πίσω από την πιάτσα των ταξί

Θέσεις μικροπωλητών πίσω από την πιάτσα των ταξί

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 184 ΦΟΡΕΣ

Πρόκειται για τη μεταφορά μικροπωλητών που δραστηριοποιούνταν απέναντι απο το Νεώριο

Την εισήγηση της δημοτικής κοινότητας Ρόδου για τον καθορισμό θέσεων μικροπωλητών πίσω από την πιάτσα των ταξί, στην παλιά λαχαναγορά, ενέκρινε χθες, ομόφωνα, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (ΕΠΖ).

Στην ουσία πρόκειται για τη μεταφορά μικροπωλητών που δραστηριοποιούνταν απέναντι από το Νεώριο, μετά την απομάκρυνσή τους, σε παρακείμενο χώρο, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα που υπήρχε εδώ και χρόνια. Σημειώνεται ότι το θέμα παραπέμπεται στο δ.σ. για να επικυρώσει την απόφαση αυτή.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΠΖ, Αντιδήμαρχο, κ. Σάββα Διακοσταματίου, οι μικροπωλητές αυτοί παρέστησαν στη χθεσινή συνεδρίαση και φάνηκαν θετικοί απέναντι στην απόφαση.
Και δήλωσε, στη συνέχεια: «Έχει αλλάξει η εικόνα στο σημείο αυτό-νομίζω είναι πασίδηλο και το βλέπει όλος ο κόσμος που περνάει. Δίνουμε και μία ευκαιρία στους ανθρώπους αυτούς να εργαστούν, να βγάλουν και αυτοί το μεροκάματό τους, χωρίς ταυτόχρονα να χαλάει η εικόνα της πόλης στο σημείο αυτό».

Στη χθεσινή συνεδρίαση, υπήρχε και ένα θέμα κατανομής κοινόχρηστων χώρων στη Σάλακο που, επίσης εγκρίθηκε ομόφωνα με την επισήμανση ότι, αν κάποιος άλλος φέρει νόμιμα δικαιολογητικά, μπορεί να πάρει και αυτός χώρο στην πλατεία του χωριού.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η χθεσινή συνεδρίαση ήταν εξ αναβολής από την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω έλλειψης απαρτίας. Για ακόμα μία φορά, πάντως, οι αποφάσεις οι οποίες αφορούσαν δυσμενείς διοικητικές πράξεις, δηλαδή ανακλήσεις αδειών ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, δεν συζητήθηκαν λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των δικηγόρων (σ.σ. εκτός από αυτές τις υποθέσεις που είχαν τακτοποιηθεί από τους ενδιαφερόμενους πολίτες και η Επιτροπή προέβη στη μη ανάκληση αδειών).

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου