Συμβολική κατάληψη του δημαρχείου

Συμβολική κατάληψη του δημαρχείου

Συμβολική κατάληψη του δημαρχείου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 209 ΦΟΡΕΣ

Σήμερα από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι

Συντασσόμενοι με την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι υπάλληλοι του Δήμου της Ρόδου συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις κατά του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Έτσι, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου της Ρόδου, διοργανώνει, σήμερα Παρασκευή 6 Μαΐου και από τις 10:00 το πρωί έως και τις 12:00 το μεσημέρι, συμβολική κατάληψη του Δημαρχιακού Μεγάρου και καλεί όλους τους υπαλλήλους της πόλης να συμμετάσχουν αλλά και εκείνους εκτός πόλης να διοργανώσουν αντίστοιχες συμβολικές καταλήψεις στα κοινοτικά καταστήματα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου είναι η εξής:
«Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. κατέθεσε και συζητά στη Βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που υλοποιεί μία ακόμη μνημονιακή δέσμευση απέναντι στους δανειστές-δυνάστες με στόχο την εξοικονόμηση 1,8 δις ευρώ από την περιστολή της συνταξιοδοτικής δαπάνης. Το Νομοσχέδιο Κατρούγκαλου δρομολογεί την κατάργηση του θεσμού της Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ προβλέπει μεταξύ άλλων περικοπή Συντάξεων, Κύριων και Επικουρικών, μεγάλη μείωση του Εφάπαξ, επαναϋπολογισμό των συντάξεων που ήδη καταβάλλονται!!!

Μέτρα που έρχονται να προστεθούν στον οικονομική εξαθλίωση της Ελληνικής κοινωνίας και που αναπόφευκτα θα οδηγήσουν ταυτόχρονα με τα νέα φορολογικά βάρη ύψους 5,4 δις ευρώ σε μείωση της κατανάλωσης, σε νέα λουκέτα στην αγορά, περισσότερη ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση.

Σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, οι Σύλλογοι-Μέλη της εντείνουν την προσπάθεια ενημέρωσης με κάθε πρόσφορο μέσο (Γενικές Συνελεύσεις, Συγκεντρώσεις, κ.λπ.) των εργαζομένων για τις επιπτώσεις του Νομοσχεδίου με σκοπό την μαζική συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Δράσης της Ομοσπονδίας κατά της μνημονιακής πολιτικής.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων αυτών, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Ρόδου οργανώνει συμβολική κατάληψη του Δημαρχιακού Μεγάρου την Παρασκευή 6/5 από ώρα 10:00 ως 12:00. Καλούμε τους συναδέλφους της πόλης να δώσουν το παρών στην κινητοποίηση αυτή. Επίσης καλούμε τους συναδέλφους εκτός πόλης να διοργανώσουν αντίστοιχες συμβολικές καταλήψεις στα πρώην Δημαρχεία των τωρινών Δημοτικών Ενοτήτων.

Το Αντι-ασφαλιστικό Νομοσχέδιο:
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ. ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ».

Διαβάστε ακόμη

Αποτελέσματα 14ου διαγωνισμού φωτογραφίας της Dodekanisos Seaways

Αρκετές δωρεές τροφίμων για το συσσίτιο του δήμου

Ποιοι ορίστηκαν ένορκοι στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου

Καθορίστηκε το πλαίσιο αποχής των δικηγόρων

Μέχρι τις 31 Μαΐου θα πρέπει να θεραπευτούν οι παραβάσεις των καταστημάτων

Σήμερα θα παραδοθούν αντιπλημμυρικά έργα 500.000 ευρώ

Δήμαρχος Ρόδου: Η παράταξη της μειοψηφίας αδυνατεί να αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!