Σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν διώξεις για τον πυροβολισμό στα Κοσκινού

Σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν διώξεις για τον πυροβολισμό στα Κοσκινού

Σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν διώξεις για τον πυροβολισμό στα Κοσκινού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1226 ΦΟΡΕΣ

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος άσκησε χθες ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου στα δύο αδέλφια ηλικίας 42 και 47 ετών αντίστοιχα, για το επεισόδιο που σημειώθηκε προχθές το απόγευμα σε αγώνα παιδικού ποδοσφαίρου στα Κοσκινού.

Συγκεκριμένα ο 42χρονος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαθμό κακουργήματος και ο 47χρονος αδελφός του για ηθική αυτουργία στην πράξη αυτή. Οι δύο άνδρες συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους υπεράσπισής τους κ.κ. Στέλιου Κιουρτζή και Μανώλη Κουτσούκο, προσήχθησαν αρχικά ενώπιον στον αρμόδιο εισαγγελέα ο οποίος και τους απήγγειλε τις κατηγορίες και στη συνέχεια ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για την Δευτέρα. Μέχρι τότε και οι δύο κρατούνται. Για το περιστατικό εκδόθηκε ανακοίνωση από την Αστυνομία η οποία αναφέρει τα εξής:

“Συνελήφθησαν προχθές (05.05.2016) το βράδυ στη Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, δύο ημεδαποί ηλικίας 42 και 47 ετών, κατηγορούμενοι ως φυσικός και ηθικός αυτουργός, αντίστοιχα, σε απόπειρα ανθρωποκτονίας. Επιπρόσθετα, ο 42χρονος κατηγορείται για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Ειδικότερα, προχθές το απόγευμα σε χώρο κυλικείου αθλητικής εγκατάστασης που βρίσκεται σε χωριό της Ρόδου, προκλήθηκε διαπληκτισμός – συμπλοκή μεταξύ τριών ημεδαπών ηλικίας 24, 46, 49 και του 47χρονου κατηγορούμενου, με αφορμή προσωπικές τους διαφορές. Στο περιστατικό ενεπλάκει προς υποστήριξη του 47χρονου και ο 42χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος χρησιμοποιώντας πιστόλι πυροβόλησε μια φορά κατά του 46χρονου.

Άμεσα μετέβησαν στο σημείο αστυνομικοί και στο πλαίσιο έρευνας προσήγαγαν όλους του εμπλεκόμενους στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.
Το όπλο που χρησιμοποίησε ο 42χρονος δράστης βρέθηκε, κατασχέθηκε και διαπιστώθηκε ότι το κατείχε παράνομα.

Οι συλληφθέντες, τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι και οι δύο άνδρες αρνούνται τα όσα τους καταλογίζονται και σύμφωνα με πληροφορίες προανακριτικά ο 47χρονος έχει δηλώσει ότι δέχθηκε επίθεση και τον ξυλοφόρτωσαν πέντε άτομα ενώ ο 42χρονος είπε ότι το μόνο που ήθελε να κάνει ήταν να τρομάξει αυτούς που έδερναν τον αδελφό του για να τον γλιτώσει. Αναλυτικά εξηγήσεις και οι δύο θα δώσουν τη Δευτέρα στην ανακρίτρια Ρόδου”.

Διαβάστε ακόμη

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο

Παλαιστίνιος κατηγορείται για απόπειρα βιασμού και εκβίαση

«Δεν ήταν δικά μου τα 4,6 κιλά χασίς» ισχυρίστηκε στην απολογία του ο 32χρονος