Απαντήσεις Χατζημάρκου για τα ελάφια

Απαντήσεις Χατζημάρκου για τα ελάφια

Απαντήσεις Χατζημάρκου για τα ελάφια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1031 ΦΟΡΕΣ

Έχει στοχοποιηθεί ο αντιπεριφερειάρχης Φ. Ζαννετίδης

Πλήρη κάλυψη στον αντιπεριφερειάρχη Φιλήμονα Ζαννετίδη παρείχε χτες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος αναφορικά με το θέμα της ελεγχόμενης θήρας ελαφιών στο νησί μας, μετά το θόρυβο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του.

Μάλιστα απέδωσε την επίθεση που δέχτηκε ο κ. Ζαννετίδης σε οργανωμένη στοχοποίησή του κάνοντας λόγο για βρώμικο ανταρτοπόλεμο.

Παράλληλα ο κ. Χατζημάρκος άσκησε έντονη κριτική στον γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Νίκο Θεοδωρίδη για τη στάση του στο θέμα και κυρίως για το περιεχόμενο της ανακοίνωσής του με την οποία ζητά να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση επί του θέματος και όχι να αφήνει υπονοούμενα .

«Τα ελάφια δεν κινδυνεύουν στο νησί μας, οι νησιώτες κινδυνεύουν πια. Την εποχή που ξηλώνεται η ζωή σε αυτό τον τόπο και διαλύεται η οικονομία των νησιών και ο κοινωνικός ιστός και περνούν τα μέτρα βολεύει η συζήτηση για τα ελάφια.

Καταφέραμε να κάνουμε ιδεολογικό και το θέμα των ελαφιών. Δεν υπάρχουν πάνω στο νησί άνθρωποι που δεν αγαπούν τα ελάφια. Όλος αυτός ο θόρυβος αξιοποιείται από αυτούς που απεγνωσμένα προσπαθούν να βλάψουν την περιφερειακή αρχή. Εγώ τους κατανοώ απόλυτα.

Οι περισσότεροι είναι σε προσωπική σύγχυση, για τις δικές τους συμπεριφορές» δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος ενώ αναφερόμενος στον κ. Θεοδωρίδη είπε τα εξής: .
«Εγώ θα σταθώ στην ανακοίνωση του γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Αιγαίου. Με ενδιαφέρει γιατί ασκεί δημόσια διοίκηση, και έχει την αρμοδιότητα. Στη λαϊκή συνέλευση οι αγρότες περιέγραψαν το πρόβλημα.

Η απάντηση ήταν ότι έχει 70 καταγεγραμμένες καταγγελίες για τα αιγοπρόβατα και 2 μόνο για τα ελάφια άρα μπορεί και να μην έχω καμία. Αυτή δεν είναι απάντηση κάποιου που ασκεί δημόσια διοίκηση. Αυτός που έχει βλάβη από ελάφια δεν αποζημιώνεται και κακώς. Αποζημιώνεται όμως για βλάβη από τα αιγοπρόβατα.
Ζητάμε από τους αγρότες να συμμετάσχουν σε… ένα ερευνητικό πρόγραμμα πανεπιστημιακό; Τι θα τους κάνουμε μεταπτυχιακούς φοιτητές; Να γιατί δεν καταγράφονται γιατί δεν έχει νόημα.

Να μην ανησυχούν οι συμπολίτες μας η αρμοδιότητα ανήκει σε ανθρώπους που δεν θα την ασκήσουν, όμως όταν δεν ασκείς μία αρμοδιότητα βρίσκεις μία λύση. Έχουν μία άλλη πρόταση; Το να αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ οι αγρότες; Άλλη πρόταση είναι να επιδοτηθούν οι αγρότες για να κάνουν περιφράξεις στις καλλιέργειές τους. Αυτά να τα δούν οι επιστήμονες και οι έχοντες την αρμοδιότητα.

Η πρόταση είναι απολύτως ορθή επιστημονικά το γνωρίζει και ο γραμματέας της αποκεντρωμένης σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, για την ισορροπία του οικοσυστήματος με πολύ αυστηρές προϋποθέσεις. Πιο τίμιο θα ήταν να βγει και να πεί ότι επιστημονικά είναι ορθό αλλά εγώ δεν έχω υποδομή για να το εφαρμόσω στη Ρόδο όταν δεν έχω προϋπολογισμό και δεν έχω εξοπλισμό.

Αυτό είναι αληθές και πολιτικά ορθό. Όχι υπονοούμενα και μπηχτές περί κάλυψης λαθροθήρων, αυτό είναι ανήθικο. Υπάρχουν όμως και άλλες λύσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε μία ισορροπία στο νησί της Ρόδου, να είναι και τα ελάφια προστατευμένα και τον αγροτικό κόσμο να μην κλαίει τις καλλιέργειές του.

Όχι υπονοούμενα αλλά πρωτοβουλίες. Δεν είσαι ούτε τηλεθεατής ούτε τηλεσχολιαστής. Όταν έχεις την αρμοδιότητα την ασκείς. Χωρίς κουτσομπολιό. Δεν κινδυνεύουν τα ελάφια από κανέναν στην περιφέρεια. Εμείς χρηματοδοτούμε την τροφή τους, τη φύλαξή τους και όλες τις δράσεις. Δε δέχομαι υπονοούμενα από κανέναν για το ποιοι αγαπούν και ποιοι δεν αγαπούν τα ελάφια».

Στόχος ο Φ. Ζαννετίδης
Πάντως σύμφωνα με τον περιφερειάρχη η επίθεση που δέχεται η περιφέρεια είναι στοχευμένη και ειδικά απευθύνεται στον αντιπεριφερειάρχη Φιλήμονα Ζαννετίδη. «Είναι η δεύτερη φορά που γίνεται αυτό και στόχος είναι ο ίδιος άνθρωπος. Ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης, από συγκεκριμένους κύκλους.

Στοχοποιείται για δεύτερη φορά γιατί έγινε και στη βουλή με τους ερασιτέχνες αλιείς. Του ζητήθηκε μέσα στην επιτροπή να διαβάσει ο ίδιος τις προτάσεις των φορέων και κάποιοι απομόνωσαν ένα σημείο της τοποθέτησής του, το ανέβασαν στο you tube και άρχισαν να κακοποιούν αυτόν και τη φήμη του.

Τα ταπεινά κίνητρα δεν τα καταλαβαίνω. Να λύσουμε τις διαφορές μας σε ένα πραγματικό επίπεδο, όχι με αυτό το βρώμικο ανταρτοπόλεμο. Αυτός δεν είναι πολιτικός βίος. Τώρα βρήκαμε τα ελάφια να ανοίξουμε έναν ιδεολογικό πόλεμο. Οι φίλοι και οι εχθροί του ελαφιού. Δε σοβαρευόμαστε λίγο;

Κανένα ελάφι στη Ρόδο δεν κινδυνεύει! Ας ασχοληθούμε με η ζωή των νησιωτών που είναι σε απόλυτο κίνδυνο και να μη ρίχνουμε τη μπάλα στην εξέδρα…» κατέληξε ο κ. Χατζημάρκος.

Διαβάστε ακόμη

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Αλέξανδρος Κολιάδης: Η επέκταση του γηπέδου και η αύξηση χωρητικότητας του Κλειστού Γυμναστηρίου της Καλλιθέας, είναι μόνο η αρχή!

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα

Ενημερωτική δράση της Κινητής Μονάδας Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ενόψει των εορτών του Πάσχα

Με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Ρόδου κ. Κολιάδη, ανοίγεται επιτέλους ο δρόμος για την ευρωπαϊκή πορεία του Κολοσσού Η Ηotels Collection

Τα... μποφόρ φύσηξαν ταλαιπωρία και ακυρώσεις πτήσεων στα νησιά μας

Επιστολή του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Στράτου Καρίκη προς τον Πρόεδρο Κυριάκο Κασάπη