Ο στηθόδεσμος 42χρονης περιείχε κοκαΐνη

Ο στηθόδεσμος 42χρονης περιείχε κοκαΐνη

Ο στηθόδεσμος 42χρονης περιείχε κοκαΐνη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 527 ΦΟΡΕΣ

Ανυποστήρικτες κρίθηκαν οι εφέσεις

Ανυποστήρικτες κρίθηκαν χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι εφέσεις που άσκησαν 42χρονη που συνελήφθη τον Αύγουστο του 2012 να μεταφέρει μέσα στο στηθόδεσμο της ποσότητα κοκαΐνης 307 γραμμαρίων, ο 37χρονος κάτοικος Αφάντου Ρόδου που φέρεται ως ο «παραλήπτης» των ναρκωτικών αυτών αλλά και 28χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής ο οποίος αν και έγκλειστος στις φυλακές το διάστημα εκείνο, φέρεται ως το άτομο που έδινε τις «εντολές»!

Ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου δεν εμφανίστηκαν κατηγορούμενοι ή οι δικηγόροι τους με αποτέλεσμα οι εφέσεις που είχαν ασκήσει κατά των καταδικαστικών σε βάρος τους αποφάσεων να παραμείνουν αυτές που τους είχαν επιβληθεί τον Απρίλιο του 2013 από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Ειδικότερα, ο 28χρονος Αλβανός έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, η 42χρονη που έκανε την μεταφορά, είναι ένοχη ως τοξικομανής και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή, ενώ ένοχος με ελαφρυντικά έχει κριθεί ο 37χρονος Αφαντενός, ο οποίος και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η υπόθεση διαλευκάνθηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση που στήθηκε από προσωπικό του γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου το πρωί της 5ης Αυγούστου 2012 στο εμπορικό λιμάνι του νησιού μας.

Εκεί εντοπίστηκε η 42χρονη κατά την άφιξή της με πλοίο της γραμμής από Πειραιά και σε έλεγχο που της έγινε βρέθηκαν στην κατοχή της και κατασχέθηκαν δυο πλαστικές συσκευασίες οι οποίες περιείχαν κοκαΐνη συνολικού βάρους 307 γραμμαρίων, καθώς και δυο κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 42χρονη, ερωτηθείσα από τους αστυνομικούς και τους λιμενικούς είπε, ότι τα ναρκωτικά τα παρέλαβε από άγνωστο άτομο προς αυτήν στην Αθήνα μετά από συνεννόηση που έκανε μαζί του 28χρονος Αλβανός ο οποίος είναι έγκλειστος στις φυλακές.

Με εντολή του τελευταίου η 42χρονη έκανε τη μεταφορά στο νησί μας για την οποία θα λάμβανε το ποσό των 1000 ευρώ, ενώ τα ναρκωτικά επρόκειτο να τα παραδώσει σε συγκεκριμένο άτομο.
Σε συνεννόηση με τους αστυνομικούς κανονίστηκε «ραντεβού» της 42χρονης με τον «παραλήπτη» των ναρκωτικών, το οποίο θα γινόταν στα Κολύμπια και συγκεκριμένα στη περιοχή της Παραμυθιάς.

Πράγματι συνοδευόμενη διακριτικά από αστυνομικούς της Δίωξης η 42χρονη μετέβη στο σημείο με ταξί και λίγο πριν την έξοδο που οδηγεί στην εκκλησία, εμφανίστηκε οδηγώντας μηχανή μεγάλου κυβισμού ο 37χρονος, ο οποίος όμως αντιλαμβανόμενος τους αστυνομικούς σταμάτησε σε παρακείμενη καντίνα. Σε έλεγχο που έγινε στον 37χρονο βρέθηκε να κατέχει το χρηματικό ποσό των 1995 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η 42χρονη εξεταζόμενη από τους Λιμενικούς και τους αστυνομικούς δήλωσε πως δεν ήταν η πρώτη φορά που μετέφερε ναρκωτικές ουσίες στο νησί μας.

Η ίδια είπε πως όλα ξεκίνησαν ένα χρόνο πριν περίπου όταν γνώρισε στην Αθήνα κάποιον αλλοδαπό από την Αλβανία ο οποίος στη συνέχεια έδωσε τον αριθμό του τηλεφώνου της στον 28χρονο ομοεθνή του, ο οποίος και άρχισε να επικοινωνεί μαζί της.

Μετά από τρεις περίπου μήνες συνομιλιών ο 28χρονος της είπε ότι βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές και ένα μήνα πριν τη σύλληψή της, της πρότεινε να παραλάβει ναρκωτικά από κάποιο άγνωστο προς αυτήν άτομο και να τα μεταφέρει. Πράγματι η 42χρονη δέχτηκε, συναντήθηκε με άγνωστο άτομο σε περιοχή της Αθήνας και παρέλαβε τέσσερις πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη.

Τα ναρκωτικά τα έφερε με πλοίο της γραμμής στη Ρόδο και όταν έφθασε εδώ, πάντα εκτελώντας τις «οδηγίες» του 28χρονου από τις φυλακές, περίμενε έξω από το λιμάνι και τότε έφθασε ένας άνδρας με το αυτοκίνητό του, την παρέλαβε και την μετέφερε σε σημείο έξω από τη πόλη. Εκεί η 42χρονη έδωσε στον άνδρα τα ναρκωτικά και πήρε 1000 ευρώ ως αμοιβή και άλλα 1000 ευρώ για να τα δώσει σε τρίτο πρόσωπο στην Αθήνα.

Τότε επικοινώνησε εκ νέου μαζί της ο 28χρονος Αλβανός και της είπε πως επρόκειτο να συναντήσει άλλο ένα άτομο προκειμένου να παραλάβει από αυτόν χρήματα. Η συνάντηση έγινε στο χώρο του λιμανιού και σύμφωνα με τη κατάθεση της 42χρονης, ήταν το ίδιο πρόσωπο που θα συναντούσε και αυτή τη φορά, δηλαδή ο 37χρονος κάτοικος Ρόδου (τον αναγνώρισε σε φωτογραφίες) ο οποίος τότε της έδωσε το ποσό των 5.000 ευρώ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο 37χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ενώ το ίδιο έκανε και ενώπιον του ανακριτή.

Μετά τις απολογίες τους, η 42χρονη και ο 28χρονος Αλβανός κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές, ενώ ο 37χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα (1η και 15η) στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Διαβάστε ακόμη

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς