Η φύλαξη και προστασία του παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου

Η φύλαξη και προστασία του παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου

Η φύλαξη και προστασία του παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 317 ΦΟΡΕΣ

Διάβασα στην ΡΟΔΙΑΚΗ του Σαββάτου 16-04-2016, την αντίθεση του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου, διά την φύλαξη του Παλιού Νοσοκομείου.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΔΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ γιατί είναι και δική μου περιουσία.

Επιθυμώ να έχω ένα ακριβές αντίγραφο του Πρακτικού του Διοικητικού Συμβουλίου, που πήρε αυτή την απόφαση (οδός Στεφάνου Καζούλη αρ. 56, ευχαριστώ).

Μαχαιριά πισώπλατα, χαρακτηρίζω σαν Ροδίτης, όσα συνέβησαν στο Παλιό Νοσοκομείο, αυτά τα τελευταία 16 χρόνια.

Γράφει το δημοσίευμα: Το παλιό Νοσοκομείο στο σύνολό του δεν φυλάσσεται εδώ και 16 χρόνια. Έχει γίνει κατοικία πολλών ατόμων αστέγων, εξαρτημένων, μεταναστών και άλλων. Στους κύριους χώρους του έχει καταστραφεί και λεηλατηθεί πλήρως.

ΝΤΡΟΠΗ! Γιατί τόσος κόπος και μόχθος για να διοριστούμε σε κάποια επιτροπή ή να εκλεγούμε σε κάποια θέση; Για να κάνουμε «Τι»; Προτάσεις έχουν γίνει πολλές, κατά καιρούς. Κύριε Νεκτάριε Σαντορινιέ, κύριε βουλευτά, μην αφήσεις να χαθεί και αυτή η «τετραετία». Αν σήμερα δεν γίνει κάτι, τότε αύριο, να στεγασθούν εκεί όλες οι υπηρεσίες του Δήμου, της περιφέρειας, της αποκεντρωμένης διοίκησης, το Δικαστήριο. Αν υπάρχει χώρος να στεγασθούν τα γραφεία των Αθλητικών Σωματείων και των Πολιτιστικών Σωματείων και με κοινές αίθουσες εκδηλώσεων.

Να χρησιμοποιηθεί πλήρως «κάθε γωνιά» του Παλιού Νοσοκομείου. Για τις μεταφορές διαφόρων υπηρεσιών, να ερωτηθεί το Εμπορικό Επιμελητήριο και ο Εμπορικός Σύλλογος Στο μεγάλο οικόπεδο του Παλιού Νοσοκομείου να γίνει ένα πολυώροφο πάρκινγκ αυτοκινήτων και μέσα από τον πρώην «Βασιλικό Κήπο» να φθάνουν οι επιβάτες και οδηγοί στο κέντρο της πόλεως. Μέχρι να γίνει το πολυώροφο πάρκινγκ, ο υπαίθριος χώρος να χωρισθεί ανά δέκα θέσεις πάρκινγκ ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων με ένα ευρώ την ώρα. Μ’ αυτό τον τρόπο, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Και επειδή ο λόγος για παρκινγκ.

Ο χώρος μπροστά από το ενυδρείο να γίνει για στάθμευση ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων μόνον. Να διαιρεθεί ο χώρος ανά δέκα θέσεις στάθμευσης με τιμή όση είναι ανά ώρα στα διάφορα κράτη προέλευσης των επισκεπτών μας. Εδώ το λόγο έχουν τα ενοικιαζόμενα γραφεία. Το ίδιο να γίνει σε όλους τους χώρους (δρόμους- πλατείες που έχουν εμπορική δραστηριότητα ) του Δήμου.

Εμείς οι Ροδίτες, να μάθουμε να περπατάμε, να χρησιμοποιούμε ποδήλατα και τις συγκοινωνίες, αφού οργανωθούν καλά. Το ίδιο να ισχύσει και για την «ΤΑΦΡΟ», μόνο ενοικιαζόμενα. Θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας.

Μ’ αυτό τον τρόπο, θα κυκλοφορήσει και πολύ χρήμα στην αγορά. Το ίδιο να γίνει και σε όλους τους εμπορικούς δρόμους της πόλεως. Μ’ αυτό τον τρόπο, θα γεμίσει η πόλη από επισκέπτες. Ξεκινήσαμε με την «κατάντια του Παλιού Νοσοκομείου και το τι πρέπει να γίνει τώρα, και καταλήξαμε με τη στάθμευση των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων και συγχρόνως την οργάνωση της ΡΟΔΑ Για τις μετακινήσεις των Ροδιτών γενικά.

«Ροδίτες, τρέξτε! Ο χρόνος περνά γρήγορα».

Γράφει o Βασίλης Μαυράκης

Διαβάστε ακόμη

Χρήστος Γιαννούτσος: Τελικά ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές με κριτήριο την πολιτική ή το lifestyle;

Ηλίας Καραβόλιας: Το αφανές κόστος του δυνητικού

Θεόδωρος Παπανδρέου: Διορθωτικές παρεμβάσεις στο Αναλυτικό και Ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"