Ο σύλλογος ξενοδόχων Ρόδου οφείλει να ανατρέψει την άκρως υποτιμητική φράση «Αυτός δεν πληρώνει»

Ο σύλλογος ξενοδόχων Ρόδου οφείλει να ανατρέψει  την άκρως υποτιμητική φράση «Αυτός δεν πληρώνει»

Ο σύλλογος ξενοδόχων Ρόδου οφείλει να ανατρέψει την άκρως υποτιμητική φράση «Αυτός δεν πληρώνει»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 737 ΦΟΡΕΣ

Εχω την χαρά και την ιδιαίτερη τιμή να γνωρίζω προσωπικά πολλούς ξενοδόχους και βέβαια να έχω ακέραια την άποψη ότι πρόκειται για εκλεκτούς επιχειρηματίες που κοσμούν τον κλάδο τους και βέβαια πολύ απέχουν από την κατηγορία “ρετσινιά” που κινδυνεύει να παγιωθεί στην συνείδηση των εργαζομένων αλλά και ημών των πολιτών, το ευρέως διαδεδομένο”αυτός δεν πληρώνει”.

Αν βρεθείς κοντά σε εργαζόμενους σε ξενοδοχεία πρώην ή νυν ή σε υποψήφιους που ψάχνουν μια θέση από τις χιλιάδες που προσφέρονται σε κάθε τουριστική περίοδο, οι λέξεις που κυριαρχούν και προβληματίζουν είναι τα ερωτήματα και μάλιστα αγωνιώδη π.χ. Αυτός πληρώνει ή αυτός δεν πληρώνει.

Δεν είμαι αρμόδιος να ερευνήσω το θέμα αφού αυτά που ακούω εκφέρονται μεν δημοσίως μερικές φορές, αλλά από άγνωστα άτομα και πιθανόν μη φερέγγυα ή ακόμη και κακοήθη πιθανόν ή αντιθέτως εκφράζουν μια πραγματικότητα την οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν υπό μορφή λαχείου, αφού είναι δύσκολο, αδύνατο να διασταυρώσουν ασφαλείς ή μη πληροφορίες.

Το εργατικό κέντρο και ο σύλλογος εργαζομένων στα ξενοδοχεία είναι βέβαιο ότι στηρίζουν και ορθώς τους εργαζομένους με την έκδοση σχετικών οδηγιών ή και πολλές φορές με την προσωπική παρουσία μελών των διοικητικών συμβουλίων ή πολλές φορές παρεμβαίνουν για τη λύση διαφόρων επωφελεία και των δύο εργαζομένων πλευρών για το καλό του κλάδου γενικώς της ξενοδοχείας.

Αν πράγματι το θέμα-πρόβλημα έχει διαστάσεις που δυσφημούν τον κλάδο των ξενοδόχων προσώπων ή εταιρειών αν υφίσταται πραγματικά και έχει διαστάσεις αν εφαρμόζεται από μικρή μερίδα που βλάπτει όμως συνολικά τον κλάδο, τότε ο σύλλογος ξενοδόχων Ρόδου, οφείλει να πάρει ουσιαστική θέση και να λύσει το θέμα-πρόβλημα, αφού αποτελεί ευθεία προσβολή του κλάδου με πιθανές συνέπειες στην αγορά του τουρισμού γενικώς στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό.

Βέβαια υπάρχουν πολλές παροιμίες που όμως είναι λαϊκές σοφίες και φιλοσοφίες όπως π.χ. καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα, που σημαίνει πόσο σημαντικό είναι να ανατρέψεις, πόσο δύσκολο μια συκοφαντία ή έστω και μία κακή πραγματικότητα όταν έχει έστω και μείγματα αλήθειας αφού είναι καταστροφική, σχεδόν ολέθρια στον τομέα του εμπορίου, του τουρισμού και της ξενοδοχείας και απουσιάζει εντελώς το απαραίτητο στοιχείο της εμπιστοσύνης.

Καλούνται λοιπόν σε επίπεδο διοικήσεων οι δύο αντιπροσωπευτικοί κλάδοι των ξενοδόχων και των ξενοδοχοϋπαλλήλων, αλλά και όλων των άλλων εργαζομένων και επιχειρήσεων στον κλάδο του τουρισμού που πιθανώς δικαίως ή αδίκως να υφίστανται τις συνέπειες μιας τέτοιας “φήμης” να την ανατρέψουν και να την εξαφανίσουν αμέσως, δεν κάνει καθόλου καλό στον ευαίσθητο κλάδο του τουρισμού που έχει να αντιμετωπίσει κάθε χρόνο μια σωρεία θεμάτων και προβλημάτων που ανακύπτουν ξαφνικά, απρόβλεπτα.

Η τοπική κοινωνία είναι βέβαιο ότι γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις παρόλα υατά τηρεί και ορθώς στάση αναμονής, αφού γνωρίζει από εμπορείες το πόσο ευαίσθητος και ευάλωτος είναι γενικά ο τουριστικός τομέας και η ορθή διαχείρισή του, γι’ αυτό είναι προτιμότερο αφού συνήθως μερικοί υπερβάλλουν εαυτόν ή ανοίγονται σε καταστάσεις που δεν είναι εύκολο να ελεγχθούν σε περίπτωση έστω και μιας μικρής δυσκολίας, αφού σε πολλές περιπτώσεις μαζί με τα πολλά χάνονται και τα λίγα που κατάφερε να δημιουργήσει, να αποκτήσει σκληρά εργαζόμενος.

Γράφει ο Γεώργιος Β. Παπαγεωργίου

Διαβάστε ακόμη

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή

Σωτήρης Ντάλης: "Iσραήλ- Ιράν: Από τον σκιώδη πόλεμο στην απόλυτη σύγκρουση;"

Μαρία Καρίκη: Πώς χτίζεται η αυτοπεποίθηση;

Θάνος Ζέλκας: "Τηλεπερσόνες στα ψηφοδέλτια: Αυτή η μάστιγα"

Αγαπητός Ξάνθης: Η μετεγκατάσταση των ταχυδρομείων Ρόδου στην Εθνικής Αντιστάσεως είναι μια πολεοδομική «βόμβα» στα θεμέλια της πόλης μας

Κοσμάς Σφυρίου: Τα 50 χρόνια της Δημοκρατίας μας απάνηση στην 7χρονη δικτατορία 1967-74