Δήλωση του υφυπουργού Τέρενς Κουΐκ για την “Πύλη Εισόδου” στο νησί της Λέρου

Δήλωση του υφυπουργού Τέρενς Κουΐκ  για την “Πύλη Εισόδου” στο νησί της Λέρου

Δήλωση του υφυπουργού Τέρενς Κουΐκ για την “Πύλη Εισόδου” στο νησί της Λέρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 223 ΦΟΡΕΣ

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ σχετικά με την «Πύλη Εισόδου» στη Λέρο, έκανε την εξής δήλωση:

«Κατά πολύ νωρίτερα από την περσινή περίοδο, ρυθμίστηκε φέτος με ΦΕΚ η λειτουργία της «Πύλης Εισόδου» της Λέρου.
Ήταν ένα γραπτό αίτημα του Δημάρχου του νησιού προς τον Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα, το οποίο είχα αναγγείλει στην τελευταία επίσκεψή μου στη Λέρο, ότι θα διεκπεραιωθεί το ταχύτερο δυνατόν. Όπως και έγινε.

Επειδή γνωρίζω τί σημαίνει τουριστικά και οικονομικά αυτή η απόφαση, την οποία είχα διαχειριστεί στο παρελθόν και ως Βουλευτής των ΑΝΕΛ, θέλω να ευχαριστήσω την Γενική Διευθύντρια Τελωνείων Ειρήνη Γιαλούρη που ανταποκρίθηκε άμεσα στο θεσμικό μου αίτημα, παρά τη στενότητα των τελωνειακών υπαλλήλων, που δημιουργούσε αντικειμενικό κώλυμα.

Ελπίζω, οι επαγγελματίες του τουριστικού τομέα της Λέρου, να είναι σε μία καλή συνεννόηση μεταξύ τους, όπως είχα παρακαλέσει σε αρχικές μου δηλώσεις, προκειμένου να αξιοποιηθεί στο μάξιμουμ το ωράριο λειτουργίας της «Πύλης Εισόδου», ευχόμενος καλά αποτελέσματα.

Όπου μπορούμε, παρεμβαίνουμε από το αυτονόητο καθήκον. Μας ικανοποιεί, απλά και μόνο, η θετική αποτίμηση από τους επαγγελματίες του νησιού. Με αυτό το σκεπτικό, αυτονόητο είναι, ότι στο πλαίσιο των προβλεπόμενων αρμοδιοτήτων μου για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, βρίσκομαι ως Υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργώ στη διάθεση του φίλου Δημάρχου Μιχάλη Κόλια, όπως του είπα και του ίδιου, στη τελευταία μας συνομιλία, το δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου, πριν φύγει για τη διεθνή Τουριστική Έκθεση της Μόσχας.
Και κάτι ακόμα: Γνωρίζω από ενημέρωση που έχω από τον Πολιτευτή των ΑΝΕΛ Δωδεκανήσων Γιώργο Παλαπουγιούκ, αλλά και από δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ, για το πρόβλημα του Αναισθησιολόγου.

Για τη Λέρο δεσμεύτηκαν δύο μόνιμες θέσεις Αναισθησιολόγων στις προσλήψεις των 600 και πλέον γιατρών που ετοιμάζει το Υπουργείο Υγείας.

Μέχρι τότε, η διαβεβαίωση που μου δόθηκε είναι, ότι στις επόμενες μέρες θα υπάρξει μία μονιμότερη ενδιάμεση ρύθμιση του προβλήματος, που δεν θα αφήσει τη Λέρο χωρίς Αναισθησιολόγο, κυρίως με την έναρξη της τουριστικής περιόδου».

Διαβάστε ακόμη

Η Θεατρική Ομάδα Λέρου παρουσιάζει το έργο του Αλμπέρ Καμύ «Η παρεξήγηση»

Εκπαίδευση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ. Λέρου – Αγαθονησίου στα θέματα της πρόληψης και τυχόν καταστολής Θαλάσσιας Ρύπανσης

Θεατρικό Έργο στη Λέρο: Το βέλος που δεν πληγώνει

Στη Λέρο εν όψει των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων ο υφυπουργός Ναυτιλίας

Ιρακινός με σφυρί και μαχαίρι τραυμάτισε συμπατριώτη του

43 μετανάστες εντοπίστηκαν από τους λιμενικούς στα παράλια της Λέρου

Ξεκίνησε η κατασκευή των χαλικοπασσάλων στο λιμενικό έργο στα Αλιντα της Λέρου

Η Λέρος η επόμενη στάση των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων