Στο γαλλοελληνικό «Voir du Pays» βραβείο Σεναρίου του τμήματος «Ένα Κάποιο Βλέμμα»

Στο γαλλοελληνικό «Voir du Pays» βραβείο Σεναρίου του τμήματος «Ένα Κάποιο Βλέμμα»

Στο γαλλοελληνικό «Voir du Pays» βραβείο Σεναρίου του τμήματος «Ένα Κάποιο Βλέμμα»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 107 ΦΟΡΕΣ

Το γυρισμένο στη Ρόδο «Voir du Pays» με πρωταγωνίστρια την Αριάν Λαμπέντ κέρδισε το βραβείο Σεναρίου του τμήματος Ένα Κάποιο Βλέμμα στο 69ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Ο Χρυσός Φοίνικας και τα βραβεία του διαγωνιστικού θα απονεμηθούν το βράδυ της Κυριακής.
Το φινλανδικό «The Happiest Day In The Life Of Olli Maki» του Γιούχο Κουόσμανεν κέρδισε το μεγάλο βραβείο του τμήματος «Ένα Κάποιο Βλέμμα» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.
Η ταινία βασίζεται στην πραγματική ιστορία του Όλι Μάκι, του πρώτου Φινλανδού που διεκδικούσε το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο μποξ, αλλά την προσοχή του αποσπά ο πρώτος του έρωτας την ημέρα του κρίσιμου αγώνα.

Βραβείο της Επιτροπής κέρδισε το «Harmonium» του Κότζι Φουκάντα από την Ιαπωνία, ένα ψυχολογικό θρίλερ για έναν άνδρα που προσλαμβάνει έναν παλιό γνωστό του και διαπιστώνει ότι αυτός εμπλέκεται με τις οικογενειακές του υποθέσεις.

Βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας απέσπασε ο Ματ Ρος για το «Captain Fantastic», την ταινία με πρωταγωνιστή τον Βίγκο Μόρτενσεν που ακούγεται ήδη για τα ερχόμενα Όσκαρ και αφηγείται την ιστορία ενός πατέρα που με τα έξι παιδιά του εγκαταλείπει την απομόνωση ενός δάσους μετά τον θάνατο της συζύγου του.

Η Ντελφίν και Μυριέλ Κουλέν κέρδισαν για την ελληνογαλλική συμπαραγωγή «Γυρίζοντας τον κόσμο» βραβείο καλύτερου Σεναρίου. Η ταινία γυρίστηκε στη Ρόδο και σε αυτή πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Αριάν Λαμπέντ, Σόκο, Μάκης Παπαδημητρίου, Ανδρέας Κωνσταντινίδης, ενώ στo τραγούδι συναντάμε τον Κωστή Μαραβέγια.
Ειδικό βραβείο έλαβε το animation «The Red Turtle» του Μάικλ Ντε Γουίτ, πρώτη διεθνής συμπαραγωγή του θρυλικού Studio Ghibli.

Στη Νέλι το Palm Dog
Η Νέλι, το μπουλντόγκ της ταινίας Paterson του Τζιμ Τζάρμους κέρδισε μετά θάνατον το βραβείο Palm Dog, ένα βραβείο ειδικά αφιερωμένο στους κινηματογραφικούς... σκύλους.
Μάλιστα, η Νέλι ερμηνεύει στην ταινία τον Μάρβιν, γεγονός για το οποίο απέσπασε πολύ θετικά σχόλια -με τον Τζιμ Τζάρμους να κάνει λόγο για «ρόλο transgender».

Διαβάστε ακόμη

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η Ημερίδα Ενημέρωσης & το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας

Ομιλία του συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη

Ημερίδα αφιερωμένη στον Νικ. Κόνσολα