Αρχαιρεσίες στον «Ποσειδώνα» Αμερικής

Αρχαιρεσίες στον «Ποσειδώνα» Αμερικής

Αρχαιρεσίες στον «Ποσειδώνα» Αμερικής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 140 ΦΟΡΕΣ

Οι γενεές και τα χρόνια περνούν, η παράδοση συνεχίζεται από τους Καρπάθιους στις ΗΠΑ

Πρωτοπόροι μετανάστες ήταν οι συμπατριώτες μας που το 1945 έβαλαν τον θεμέλιο λίθο και δημιούργησαν τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο Πηγαδιωτών (Καρπάθου) Αμερικής ο "Ποσειδών".

Στις επτά δεκαετίες που πέρασαν, οι πρωτοπόροι παρέδοσαν σταδιακά την σκυτάλη στους μετανάστες που ήλθαν στην Αμερική με το μεταναστευτικό ρεύμα της δεκαετίας του 1965-75, που με την σειρά τους την παραδίδουν στην Αμερικανο-γεννημένη γενεά.

Στα χρόνια που πέρασαν ο "Ποσειδών" με την αποστολή εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων χρηματοδότησε την κατασκευή σχολείων, εκκλησιών, μεγάρων και στην δημιουργία αθλητικών γηπέδων και άλλων έργων κοινής ωφελείας και καλλωπισμού της πρωτεύουσας του νησιού. Παράλληλα απένειμε υποτροφίες και βοήθησε δεινοπαθούντες συμπατριώτες μας στην Ελλάδα και στην Αμερική.

Την Κυριακή 15 Ιουνίου συνήλθε η τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου με θέμα τον απολογισμό και εκλογή νέου Δ.Σ. Πρόεδρος της ημέρας εκλέγει ο οδοντίατρος Βάσος Χαλκιάς και στην συνέχεια ο πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Παπαγιάννης έδωσε τον απολογισμό του απερχομένου Δ.Σ.:

1) Παραμονές των Χριστουγέννων, ο Σύλλογος περιήλθε τα σπίτια και τις επιχειρήσεις των συμπατριωτών μας και έψαλε τα Κάλαντα (τα τελευταία χρόνια οι εισπράξεις των Καλάντων αποτελούν το κύριο έσοδο του Συλλόγου).

2) Τον Ιανουάριο ο Σύλλογος γιόρτασε την εορτή της Βασιλόπιτας, που τίμησαν με την παρουσία τους περισσότερα από 200 μέλη και φίλοι του Συλλόγου.

3) Το Μάρτιο ο Σύλλογος γιόρτασε την γιορτή της Βαγγελίστρας, πολιούχο των Πηγαδίων με παραδοσιακό γλέντι.

4) Τον Ιούνιο ο Σύλλογος είχε το ετήσιο picnic σε ένα από τα πιο ειδυλλιακά πάρκα του New Jersey.

5) Ενδιάμεσα ο Σύλλογος πλαισίωσε αυτές τις εκδηλώσεις με την οργάνωση διαφόρων άλλων συγκεντρώσεων και συμμετείχε σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις με σκοπό να αναπτύξει τους δεσμούς μεταξύ των μελών του και την διατήρηση και προβολή της πολιτισμικής μας κληρονομιάς στην Αμερική.

Ακολούθησε η εκλογή του νέου Δ.Σ. με την ακόλουθη σύνθεση: Πρόεδρος Άννα Μικροπαντρεμένου, Αντιπρόεδρος Γιώργος Λογοθέτης, Γεν. Γραμματέας Κώστας Κουρός, Ειδ. Γραμματέας Φωτεινή Σταματάρου, Ταμίας Γεωργία Ζαβόλα, Σύμβουλοι: Ευαγγελία Ασπρομάτη, Βασίλης Γεραπετρίτης, Ειρήνη Κουρού, Βασίλης Παπαγιάννης.

Γράφει ο Μανώλης Κασσώτης

Διαβάστε ακόμη

Πέθανε ο Πήτερ Άγγελος, ο Καρπάθιος δικηγόρος που έφτιαξε αυτοκρατορία στις ΗΠΑ

Η 77η Χοροεσπερίδα της κοινότητας Λέρου στην Αμερική

Εορτάστηκε στη Βαλτιμόρη η 76η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Την 76η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι στην Αμερική

«Την ουσία να είσαι Έλληνας» γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι της Μελβούρνης

Εκδήλωση στην Αυστραλία για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου

Εκδηλώσεις στο Κονέκτικατ για την επέτειο της Ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα

Η κοπή πίτας του Παρροδιακού Συλλόγου στη Νέα Υόρκη