Δωδεκάνησος: Νίκη με Μαρούσι και απευθείας φάιναλ φορ!

Δωδεκάνησος: Νίκη με Μαρούσι και απευθείας φάιναλ φορ!

Δωδεκάνησος: Νίκη με Μαρούσι και απευθείας φάιναλ φορ!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 106 ΦΟΡΕΣ

Άφησε εκτός τελικής τετράδας τον ΠΑΣΚΑ και θέλει μόνο νίκη το Σάββατο στο Βενετόκλειο για την πρώτη θέση στον Όμιλο Νότου

Ένα βήμα πριν από την απευθείας πρόκριση στο φάιναλ φορ του πρωταθλήματος μπάσκετ με καρότσι βρίσκεται ο ΓΣ Δωδεκάνησος, ο οποίος κέρδισε τον ΠΑΣΚΑ με 67-44, στο πλαίσιο της 9ης (προτελευταίας) αγωνιστικής για τον Όμιλο Νότου.

Η πρώτη θέση και η απευθείας πρόκριση στην τελική φάση της Ρόδου (10-12 Ιουνίου) θα κριθεί το προσεχές Σάββατο στο εντός έδρας παιχνίδι με το Μαρούσι, με το οποίο η ομάδα μας συγκατοικεί στην κορυφή.
Την ίδια στιγμή, ο πάλαι ποτέ κραταιός ΠΑΣΚΑ έμεινε εκτός θέσεων που οδηγούν στα νοκ άουτ χιαστί παιχνίδια.

Η εικόνα της αγωνιστικής
Χωρίς εκπλήξεις αλλά με μεγάλα σκορ και πολλούς πόντους, ολοκληρώθηκε και η 9η αγωνιστική. Το Μαρούσι επικράτησε τόσο του Ηφαίστου (με 86-27) όσο και των Αετών Κρήτης (με 82-24) στο εξ αναβολής παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής.

Ο τρίτος της βαθμολογίας, Άτλας, επιβλήθηκε 57-20 της κρητικής ομάδας.
Στο Βορρά, ο Άρης παρέμεινε αήττητος (63-52 τον Αστέρα Τρικάλων) και προετοιμάζεται για το φάιναλ φορ. Ο Μέγας Αλέξανδρος είχε ρεπό αλλά έχει ουσιαστικά κατακτήσει τη 2η θέση εν όψει μπαράζ ενώ για την 3η θέση θα παλέψουν την τελευταία αγωνιστική ο Αστέρας με την Ίριδα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Άτλας – Αετοί Κρήτης 57-20, Μαρούσι – Ήφαιστος 86-27, Δωδεκάνησος – ΠΑΣΚΑ 67-44, Μαρούσι – Αετοί Κρήτης 82-24 (εξ αναβολής).
ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Άρης – Αστέρας Τρικάλων 63-52, Αργοναύτες Βόλου – Ίρις Καβάλα 25-51, ρεπό: Μ. Αλέξανδρος.

Η τελευταία αγωνιστική (10η, 28-29/5)
ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Δωδεκάνησος – Μαρούσι, Αετοί Κρήτης – ΠΑΣΚΑ, Άτλας – Ήφαιστος.
ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Αστέρας Τρικάλων – Ίρις Καβάλα, Μέγας Αλέξανδρος – Αργοναύτες Βόλου, ρεπό: Άρης.

Το «ευχαριστώ» στον κόσμο
Η διοίκηση του συλλόγου, οι αθλητές και ο προπονητής ευχαριστούν θερμά το φίλαθλο κόσμο που για μία ακόμη φορά έδωσε δυναμικό «παρών» στο Βενετόκλειο και αποτέλεσε τον «έκτο παίκτη» στην προσπάθειά μας για τη νίκη.
Η παρουσία του κόσμου μας έστειλε ένα δυνατό μήνυμα, ότι τόσο στο μεγάλο ντέρμπι πρόκρισης με το Μαρούσι (το προσεχές Σάββατο) όσο και στο φάιναλ φορ, το Βενετόκλειο θα γεμίσει ασφυκτικά.

Στο Βενετόκλειο οι μαθητές
Πριν από το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με το Μαρούσι, υπάρχει μία ακόμη εκδήλωση για τον ΓΣ Δωδεκάνησος. Αύριο το πρωί (11.00’) στο Βενετόκλειο θα γίνει αγώνας επίδειξης με την παρουσία μαθητών και μαθητριών από τα δημοτικά σχολεία της Ρόδου.

Πρόκειται για μία συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που θα έχει μάλιστα και ιερό σκοπό.
Καλούνται οι μαθητές και φυσικά οι γονείς τους να συγκεντρώσουν τρόφιμα στο Βενετόκλειο, τα οποία θα δοθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο για να μοιραστούν σε άπορους συμπολίτες μας. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ενώνουμε τις δυνάμεις μας και αποδεικνύουμε πάνω απ’ όλα ότι ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει χαρά και χαμόγελα σε όλο τον κόσμο.

Την Τετάρτη το Βενετόκλειο θα γεμίσει με παιδικά χαμόγελα και τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους αθλητές της ομάδας μας σ’ ένα σπουδαίο αγώνα επίδειξης.

Διαβάστε ακόμη

Με 28 μετάλλια επέστρεψαν οι «Πιγκουίνοι» από τη Χαλκίδα!

Ανατροπές προγνωστικών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών

Στις εγκαταστάσεις του Κένταυρου ο πρόεδρος κι ο προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας

Σε αγώνα στη Γαλλία η Ειρήνη Παπαδημητρίου Σταμπόρη

Ο διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου σε υψηλότερο επίπεδο!

Α’ Κατηγορία ΕΠΣΔ: Έμεινε και μαθηματικά ο Κλεάνθης

Μοναδικές εμπειρίες για τους Παίδες του Κολοσσού στο Μαρμαρίς

Καλή η παρουσία της Κωνσταντίνας Ρεντοπούλου στο «Hereya Open» της Σόφιας