Αυξάνονται συνεχώς στη Ρόδο αυτοί που έχουν ανάγκη βοήθειας

Αυξάνονται συνεχώς στη Ρόδο αυτοί που έχουν ανάγκη βοήθειας

Αυξάνονται συνεχώς στη Ρόδο αυτοί που έχουν ανάγκη βοήθειας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 247 ΦΟΡΕΣ

Τους προβληματισμούς της εξέφρασε χθες η αντιδήμαρχος, Λ. Κρεμαστινού

Στο πόσο έχει οξυνθεί τους τελευταίους μήνες το πρόβλημα με συμπολίτες μας που δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στις βασικές τους ανάγκες τους και προσέρχονται στην Πρόνοια του Δήμου για βοήθεια, αναφέρθηκε χθες, σε δηλώσεις της, η Αντιδήμαρχος κα Λίτσα Κρεμαστινού, περιγράφοντας πραγματικά μία επιδεινούμενη κατάσταση.

Καταρχήν, τόνισε ότι από την πλευρά της υπηρεσίας κάνουν ό,τι μπορούν, δηλαδή προσπαθούν να δίνουν έγκαιρα τα προνοιακά επιδόματα, παράλληλα συμπολίτες μας δίνουν δωρεάν τρόφιμα και όλα λειτουργούν ομαλά. Όμως, όπως ανέφερε, και οι επιχειρήσεις έχουν φθάσει στα όριά τους.

Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι αυτό που είπε, ότι ακόμα και επιχειρηματίες που δεν είχαν κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα, έρχονται και ζητούν βιβλιάρια υγείας και έκτακτα επιδόματα από την Πρόνοια, κάτι που μέχρι πριν λίγα χρόνια θα ήταν αδιανόητο αφού στην υπηρεσία προσέρχονταν συμπολίτες μας που δεν είχαν κανένα εισόδημα.

Από την άλλη πλευρά, ο Δήμος δεν έχει και αρκετά έσοδα για να καλύψει όλο αυτό το φάσμα των προβλημάτων, γι’ αυτό και η ίδια ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να εγκρίνει το ποσό των 20 χιλιάδων ευρώ προκειμένου να δοθεί σε έκτακτα επιδόματα αφού φέτος τους είπαν ότι η Κεντρική Διοίκηση δεν θα στείλει αυτό το ποσό όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Ενδεικτικό της όλης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί και στη Ρόδο είναι ότι, μόνο τους τελευταίους δύο-τρεις μήνες, υπάρχουν 50 με 60 αιτήσεις για τη χορήγηση έκτακτων επιδομάτων, κάτι που θεωρούν ότι είναι πολύ σοβαρό μια και πρόκειται για περιπτώσεις που βεβαιώνονται επίσημα, δηλαδή έπειτα από κατ’ οίκον επίσκεψη κοινωνικών λειτουργών κτλ.

Όπως είπε η Αντιδήμαρχος, η θέση της Πρόνοιας του Δήμου είναι δύσκολη, ωστόσο κάνουν ό,τι μπορούν αλλά βλέπουν ότι κάθε μέρα αυξάνονται οι ανάγκες αφού συμπολίτες μας προσέρχονται καθημερινά στην υπηρεσία και ζητάνε βοήθεια ακόμα και για το φαγητό ή για να μεταβούν στην Αθήνα για λόγους υγείας.

Για τους βρεφονηπιακούς
Καταρχήν, υπάρχουν 19 βρεφονηπιακοί σταθμοί σε όλο το νησί, οι 17 είναι του ΔΟΠ και οι 2 της ΑΜΚΕ.

Όπως ενημέρωσε, χθες, η Αντιδήμαρχος, έχουν ανοίξει οι εγγραφές και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις και να επικοινωνούν στο τηλ.22410-60491 για να παίρνουν τα δικαιολογητικά τηλεφωνικά και να προλάβουν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους έγκαιρα.

Όσο αφορά στις αιτήσεις για τις εργαζόμενες μητέρες που είναι για το ΕΣΠΑ, θα γίνονται μετά τον Ιούνιο, αφού τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου περιμένουν το νόμο, όπως κάθε χρόνο.

Μάλιστα, πέρυσι πήραν 400-450 άτομα γι’ αυτές τις θέσεις για τις οποίες δεν πληρώνουν. Αυτό αφορά πολύτεκνες οικογένειες, μονογονεϊκές ή όταν υπάρχει οικονομική αδυναμία.

Είπε, ακόμη, η Αντιδήμαρχος ότι κάνουν προσπάθεια για να λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο και ο βρεφονηπιακός σταθμός της Σορωνής, αλλιώς θα ανοίξει τον καινούργιο χρόνο. Όσο αφορά στον βρεφονηπιακό των Φανών είπε ότι πρέπει να κλείσει και πρόκειται για ένα λεπτό θέμα. Αν αυξηθούν τα παιδιά, όπως έγινε στη Νότια Ρόδο, θα εξετάσουν να μείνει ανοιχτός.

Σχετικά, τέλος, με τα θερινά σχολεία, θύμισε ότι πέρυσι δεν το επέτρεψε ο Επίτροπος αφού το θεώρησε διαρκή αλλά όχι επείγουσα ανάγκη και το Υπουργείο δεν έδωσε την άδεια. Πάντως, το προσπαθούν και ήρθαν σε επαφή και με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Σημειώνεται ότι είναι για 300 παιδιά στην Ιαλυσό και τη Ρόδο και θεωρείται ό,τι καλύτερο για τους γονείς, ενώ λειτουργούσε τέσσερα χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα.

Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής