Προσφυγικό και Αιγαίο στη συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν

Προσφυγικό και Αιγαίο στη συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν

Προσφυγικό και Αιγαίο στη συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 111 ΦΟΡΕΣ

Η συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών, αλλά και η κατάσταση στο Αιγαίο, βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση της Αθήνας για τη μέχρι σήμερα υλοποίηση της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας, καθώς έχουν ελαττωθεί οι ροές, έχουν αντιμετωπιστεί αρκετά οι διακινητές και η συμβολή του ΝΑΤΟ κρίνεται «καθοριστική». Ωστόσο, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι υπάρχουν ακόμα κάποια προβλήματα «που πρέπει και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε».

Το δεύτερο θέμα που απασχόλησε τη συνάντηση ήταν, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η κατάσταση στο Αιγαίο. Ο κ. Τσίπρας φέρεται να εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης για την εντεινόμενη τουρκική παραβατική δραστηριότητα στο Αιγαίο, με τους δύο άνδρες να συμφωνούν στην ενεργοποίηση διπλωματικών διαύλων άμεσα με στόχο την αποκλιμάκωση της κατάστασης.

INTIME NEWS/ANDREA BONETTI
Στην συνάντηση τέθηκαν, επιπλέον, θέματα ελληνοτουρκικής συνεργασίας στο πλαίσιο της συζήτησης που είχε ανοίξει κατά την πραγματοποίηση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας στη Σμύρνη, τον περασμένο Μάρτιο. Επί τάπητος τέθηκαν ενεργειακά ζητήματα, αλλά και θέματα τουρισμού και μεταφορών (μεταξύ άλλων, η σύνδεση Κωνσταντινούπολης - Θεσσαλονίκης, Σμύρνης – Αθήνας και Άγκυρας - Αθήνας).

Οι κ.κ. Τσίπρας και Ερντογάν αναφέρθηκαν επίσης στο Κυπριακό, εκφράζοντας την υποστήριξη τους στις συνομιλίες των Νίκου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη οι κ.κ. Τσίπρας και Αναστασιάδης θα έχουν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει τον Κύπριο πρόεδρο για την συνάντησή του με τον κ. Ερντογάν.

Κατά την έναρξη της συνάντησης και υποδεχόμενος τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο κ. Ερντογάν ρώτησε τον κ. Τσίπρα «γραβάτα;». Ο Πρωθυπουργός απάντησε «ίσως την επόμενη φορά», προσθέτοντας ότι γραβάτα θα φορέσει όταν θα λυθεί το Κυπριακό.

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο