Εντός δεκαημέρου ολοκληρώνονται τα έργα στο Ροδίνι

Εντός δεκαημέρου ολοκληρώνονται τα έργα στο Ροδίνι

Εντός δεκαημέρου ολοκληρώνονται τα έργα στο Ροδίνι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 105 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Παρασκευή 25 Μαΐου 1956 Αριθ. Φύλλου 1533

ΟΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ ΡΟΔΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΔΟΝΤΟΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗΝ ΤΩΝ ΑΡΤΕΡΓΑΤΩΝ
Δι’ εγγράφου της η ενταύθα ασφαλιστική υποεπιτροπή του Ταμείου Αρτεργατών προς το Διοικητικόν Συμβούλιον του Ταμείου, θέτει υπ’ όψιν αυτού διαμαρτυρίας ησφαλισμένων παραπονουμένων ότι οι οδοντίατροι της πόλεως Ρόδου δεν αναλαμβάνουν την οδοντοπροσθετικήν περίθαλψιν αυτών επί τοις όροις τοις καθοριζομένης υπό του Ταμείου.

Τονίζεται ότι δέον προς αντιμετώπισιν του θέματος να ανατεθή η οδοντοπροσθετική περίθαλψις των ησφαλισμένων αποκλειστικώς εις ένα, όστις ήθελε αποδεχθή τους όρους του Ταμείου δια την σχετικήν περίθαλψιν, επί πλέον δε ούτος θα δύναται να εξυπηρετή τους ησφαλισμένους και εις άλλας περιπτώσεις εφ’ όσον οι ησφαλισμένοι θα επροτίμων τούτον.

ΕΝΤΟΣ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ ΠΕΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΡΟΔΙΝΙΟΥ ΥΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Ως πληροφορούμεθα εντός 10ημέρου περατούνται τα έργα εις Ροδίνι, ενώ παραλλήλως υπό συνεργείου του Δήμου κατασκευάζονται ειδικά κλουβιά, δια τα παραδείσια πτηνά, τα οποία θα τοποθετηθούν εις το πάρκον.

Η κατασκευασθείσα νέα αίθουσα του κέντρου είναι διαστάσεων 18Χ6, εντός αυτής δε υπάρχουν τζάκι εξαεριστήρες και εις μεγάλος μπουφές. Τα 5 παράθυρα αυτής είναι διαστάσεων 2,50Χ5, παραπλεύρως δε ευρίσκονται διάφοροι κοινόχρηστοι χώροι.

Κατά σχετικάς πληροφορίας, χθες το εσπέρας συνεζητήθησαν υπό του Δημοτικού Συμβουλίου οι όροι εκμισθώσεως του κέντρου.

ΗΡΧΙΣΕΝ Η ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΩΣΕΩΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΓΕΙΟΒΕΛΤΙΚΩΝ ΤΟΥ 1957
Ως εγνώσθη η Διεύθυνσις Γεωργίας διέταξε τους περιφερειακούς της Γεωπόνους όπως, εν συνεννοήσει με τους Δήμους και τας Κοινότητας προβούν εις την μελέτην και άλλων εγγειοβελτιωτικών έργων προκειμένου να καταστρωθή το πρόγραμμα του έτους 1957.

ΤΗΝ 8ην ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΕΥΑΓΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΚΑΡΠΑΘΟΥ
Κατά πληροφορίας εκ Καρπάθου, την 8ην Ιουνίου θα λάβη χώραν η τελετή των εγκαινίων του κτιρίου Ευαγών Ιδρυμάτων της Μητροπόλεως Καρπάθου.
Υπό της Μητροπόλεως Καρπάθου εκλήθησαν να παραστούν εις τα εγκαίνια ο κ. Πρωθυπουργός, οι Υπουργοί Παιδείας, Προνοίας και Εμπορικής Ναυτιλίας και αι αρχαί της Δωδεκανήσου.

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΚΑΣΟΥ
ΚΑΣΟΣ (ιδιαιτ. ανταπόκρισις) - Υπό του Δήμου Κάσου ήρχισαν αι προετοιμασίαι δια τον Εορτασμόν του Ολοκαυτώματος της Κάσου, την 7ην Ιουνίου, εις τον οποίον θα κληθούν να παραστούν αι Αρχαί του Νομού.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗΝ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΗ ΕΙΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΝ Ο ΘΕΜΕΛΙΟΣ ΛΙΘΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΑΟΥ
Την 12ην μεσημβρινήν της Κυριακής θα λάβη χώραν εις Κρεμαστήν η τελετή της καταθέσεως του θεμελίου λίθου του υπό ανέγερσιν ναού της Παναγίας της Καθολικής.
Η κατάθεσις του θεμελίου λίθου θα γίνη υπό της Α.Σ. του Μητροπολίτου κ. Σπυρίδωνος, θα παραστούν δε και αι αρχαί.

ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΝ ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΔΙ’ ΑΛΙΕΙΑΝ ΕΙΣ ΤΑ ΒΟΡΕΙΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ
Υπό του Υπουργείου Βιομηχανίας ενεκρίθη όπως επιτραπή τηρουμένων των διατυπώσεων να αποπλεύση δι’ αλιείαν εις τα ύδατα της Β. Αφρικής και της Λαμπιδούσης ή άλλα ξένης Επικρατείας το αλιευτικόν “Νικόλαος” νηολογίου Ρόδου 39, υπό τον όρον ότι τούτο θα τύχη αδείας των αρμοδίων αρχών των χωρών όπου θα μεταβή.

Σχετικήν αίτησιν είχεν υποβάλει ο ιδιοκτήτης του “Νικολάου” Ιωάν. Βαζάκας ζητών άδειαν δι’ αλιείαν δια θαλασσίας περιοχάς πέραν των χωρικών υδάτων.

ΤΑ ΒΕΡΥΚΟΚΚΑ ΚΟΛΥΜΠΙΩΝ
Σήμερον συνέρχεται εις συνεδρίασιν του Συμβουλίου του Γεωργικού Ταμείου, προκειμένου να λάβη απόφασιν δια την εκποίησιν της παραγωγής βερυκόκκων του οίκου Κολυμπίων.

Διαβάστε ακόμη

Αργύρης Αργυριάδης: Απορίες για μία φαραωνική μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B

Πάνος Δρακόπουλος: «Καρέ της ζωής - Καρέ της μη ζωής και το ανάμεσό τους»

Ιωάννης Βολανάκης: Χαμαικέρασος η λεπτή (Fragaria vesca),κοινώς φράουλα

Φίλιππος Ζάχαρης: Εισβολή στην Ουκρανία: Η δοκιμασμένη σοβιετική προπαγάνδα ως «καταστροφική επιρροή στα μυαλά των ανθρώπων»

Γεώργιος Παπαγεωργίου: Ο αριθμός των ελαφιών μπορεί να υπολογισθεί μόνο με αυτοψίες στα καταφύγιά τους