Για φορολογικές παραβάσεις στο εδώλιο 7 πρώην στελέχη του "Διαγόρα"

Για φορολογικές παραβάσεις στο εδώλιο 7 πρώην στελέχη του "Διαγόρα"

Για φορολογικές παραβάσεις στο εδώλιο 7 πρώην στελέχη του "Διαγόρα"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 793 ΦΟΡΕΣ

Υπέβαλαν ανακριβείς περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ

Συνολικά επτά άτομα που υπηρέτησαν τα προηγούμενα χρόνια στην διοίκηση του αθλητικού συλλόγου «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» θα καθίσουν στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου για φορολογικές παραβάσεις.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η υπόθεση αφορά καταρχήν τον πρόεδρο – διευθύνων σύμβουλο και τον Αντιπρόεδρο του συλλόγου οι οποίοι υπέβαλαν ανακριβείς περιοδικές δηλώσεις Φ.Π.Α. για τη διαχειριστική περίοδο από 1η Ιουλίου 2008 έως 30 Ιουνίου 2009 και με τον τρόπο αυτό δεν απέδωσαν στο δημόσιο φόρο ύψους 65.200 ευρώ.

Επίσης κατηγορούνται δύο αντιπρόεδροι του συλλόγου και ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου ότι υπέβαλαν ανακριβείς περιοδικές δηλώσεις Φόρου Προστιθέμενης Αξίας για την διαχειριστική περίοδο από την 1η Ιουλίου 2009 έως 30 Ιουνίου 2010 και έτσι δεν αποδόθηκε και ο φόρος που αναλογεί την περίοδο αυτή, ύψους 81.671 ευρώ.

Η ίδια κατηγορία βαραίνει έναν πρόεδρο, δύο αντιπροέδρους και ένα μέλος του δ.σ. του σωματείου που φέρονται ότι δεν υπέβαλαν δήλωση Φ.Π.Α. για την διαχειριστική περίοδο από την 1η Ιουλίου 2010 έως τις 30 Ιουνίου 2011 και με τον τρόπο αυτό δεν απέδωσαν στο δημόσιο τον αναλογούντα φόρο ύφους 70.989 ευρώ.

Βάσει του ίδιου κατηγορητηρίου, ο πρόεδρος και δύο αντιπρόεδροι καθώς ένα μέλος του δ.σ. του συλλόγου δεν απέδωσαν στο Δημόσιο παρακρατημένο φόρο επ’ αμοιβής τρίτων για την χρονική περίοδο του 2010 ύψους 6.630 ευρώ και 2011 ύψους 3.641 ευρώ.

Επίσης δύο προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους του σωματείου καθώς και δύο αντιπροέδρους βαραίνει η κατηγορία ότι δεν απέδωσαν προς το Ελληνικό Δημόσιο για την χρονική περίοδο του 2007 τα τέλη χαρτοσήμου και τέλη ΟΓΑ ύψους 5.904 ευρώ.
Η υπόθεση είχε προσδιοριστεί να εκδικαστεί τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά τελικά αναβλήθηκε για τις 15 Ιουνίου 2016.

Διαβάστε ακόμη

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη