Φλας στο παρελθόν

Φλας στο παρελθόν

Φλας στο παρελθόν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 129 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Τρίτη 29 Μαΐου 1956
Αριθ. Φύλλου 1536


ΕΝΕΡΓΕΙΑΙ ΤΟΥ κ. ΚΩΤΙΑΔΗ ΔΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΙΝ ΤΟΥ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤ’ ΑΠΟΚΟΠΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ
Υπό του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωτιάδη εγένοντο διαβήματα προς τον ΟΤΕ δια την παράστασιν του προνομίου των συνδρομητών του τηλεφωνικού κέντρου Ρόδου, όπως καταβάλλουν τέλη τηλεφώνου κατ’ αποκοπήν.

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΝΩΠΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Υπό του υπουργού Γεωργίας ανεκοινώθη ότι εντός της εβδομάδος θα κατατεθούν 2 νέα νομοσχέδια σχετικά με την προστασίαν της καταναλώσεως νωπού γάλακτος και την προστασίαν των κτηνοτροφικών προϊόντων.

ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΙ ΔΙΑ ΠΑΡΟΧΗΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΕΩΣ ΕΙΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ
ΑΘΗΝΑΙ 28- Ως ανεκοινώθη υπό του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας μελετάται η διοργάνωσις συστήματος δια την παροχήν Νοσοκομειακής περιθάλψεως των ησφαλισμένων εις τα Επαρχιακά παραρτήματα του “Οίκου του Ναύτου”.

ΟΙ ΛΑΧΑΝΟΠΩΡΟΠΩΛΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ Α.Η.Ε.Ρ. ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΝ
Χθες την πρωΐαν επιτροπή Λαχανοπωροπωλών επεσκέφθη τον κ. Νομάρχην και ανέπτυξε προς αυτόν τα αιτήματα της τάξεώς των.
Μεταξύ άλλων δι’ υπομνήματος των γνωστοποιούν ότι η ΑΗΕΡ ενώ προ καιρού επέβαλε ως ελάχιστον όριον καταναλώσεως ηλεκτρικού ρέυματος 72 κιλοβάτ, ήδη από τινων ημερών υποχρεοί τους λαχανοπωροπώλας εις καταβολήν ποσού αντιστοίχου κατ’ ελάχιστον προς 120 κιλοβάτ και μάλιστα αναδρομικώς ζητούν δε την παρέμβασιν του κ. Νομάρχου δια την τακτοποίησιν του ζητήματος.
Ο κ. Ρεμπάκος υπεσχέθη ότι θα εξετάση το ζήτημα.

ΑΝΕΚΛΗΘΗ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ κ. ΖΟΥΡΟΥΔΗ
Χθες την πρωΐαν ο Νομάρχης κ. Ρεμπάκος έσχε συνεργασίαν με τον πρόεδρον της Λιμενικής Επιτροπής κ. Ζουρούδην, εν συνεχέια δε εξέδωκε απόφασίν του, δια της οποίας ανακαλείται η υποβληθείσα υπό του κ. Ζουρούδη παραίτησις εκ των καθηκόντων του ως προέδρου της Λιμενικής Επιτροπής.
Κατά σχετικάς πληροφορίας η παραίτησις ανεκλήθη κατόπιν της αποφάσεως όπως ο λογιστής της Λιμ. Επιτροπής προσληφθή κατ’ αποκοπήν.

ΘΑ ΙΔΡΥΘΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΝ ΜΟΥΣΕΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΤΗΣ ΚΩ
ΚΩΣ (του ανταποκριτού μας)- Πληροφορούμεθα ότι δαπάναις της Αρχαιολογικής Εταιρείας θα ιδρυθή προσεχώς Αρχιτεκτονικόν Μουσείον του κάστρου της πόλεώς μας.
Εξ άλλου συμφώνως προς δοθείσας διαβεβαιώσεις εντός του θέρους θα έχη αποπερατωθή η αναδιοργάνωσις του δευτέρου ορόφου του Κεντρικού Μουσείου Κω, ο οποίος ως γνωστόν θα περιλάβη τα ανευρεθέντα εις την νήσον μας αγγεία.
Κ. ΜΑΤΘΑΙΟΣ

ΦΑΛΑΙΝΑ ΜΗΚΟΥΣ 5 ΜΕΤΡΩΝ & ΒΑΡΟΥΣ 1000 ΚΙΛΩΝ ΕΞΕΒΡΑΣΘΗ ΕΙΣ ΚΑΜΙΡΟ
Προχθές την 9.30 πρωινήν εξεβράσθη εις την παραλίαν της θέσεως “Πλάτανοι” παρά το χωρίον Καλαβάρδα Ρόδου, ρυγχωτή φάλαινα του είδους μήκους 5 μέτρων και βάρους 1000 περίπου κιλών.
Την φάλαιναν η οποία είχε “χάση τα νερά της” αντελήφθησαν εκδρομείς οι οποίοι έσπευσαν δια να την συλλάβουν, όπερ και επέτυχον τελικώς, αλλά κατά την προσπάθειάν των ο εξ αυτών Μανώλης Μαζουράκης ετραυματίσθη ελαφρώς εις την χείραν δια του μαχαιριδίου του.
Το κήτος, το οποίον είναι αρσενικόν διεφυλάχθη επιμελώς και παρεδόθη αυθημερόν υπό του τελωνοφύλακος Παραδεισίου κ. Εμμανουήλ Σκανδαλιάρη εις το μεταβάν επί τόπου επιστημονικόν προσωπικόν του Υδροβιολογικού Σταθμού Ρόδου.

ΑΤΜΟΠΛΟΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΘΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΥΝ ΕΠΙ 5ΩΡΩΝ ΕΙΣ ΠΑΤΜΟΝ ΑΠΑΞ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ
ΑΘΗΝΑΙ, 28 (Ιδ. ανταπόκρισις)- Κατόπιν ενεργειών του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωτιάδη, κατά την εφετεινήν θερινήν περίοδον, το ατμόπλοιον της γραμμής Πειραιώς-Σάμου-Ικαρίας, θα προεκτείνη το δρομολόγιόν του άπαξ της εβδομάδος μέχρι Πάτμου, όπου και θα παραμένη επί 5ωρον.

ΗΡΧΙΣΕΝ Ο ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΑΡΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΣΤΙΔΑΣ
Από της χθες ήρχισεν ο ηλεκτροφωτισμός των κοινοτήτων Μαριτσών και Παστίδος. Αι δαπάναι εγκαταστάσεων κ.λπ. εκαλύφθησαν ως γνωστόν δια πιστώσεων του ΟΔΑΠΔΔ.

Διαβάστε ακόμη

Πάνος Δρακόπουλος: «Στη θέση των διωκόμενων εκπαιδευτικών – ο καθένας»

Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Λονικέρα η ιαπωνική (Lonicera japonica), κοινώς αιγόκλημα, αγιόκλημα

Δημήτρης Προκοπίου: Θαλάσσιος τουρισμός

Ηλίας Καραβόλιας: Το συμβάν που έγινε σημείο

Αργύρης Αργυριάδης: Απορίες για μία φαραωνική μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B