Μάνος Κόνσολας: «Το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει καμία απάντηση για το γκλοφ Αφάντου»

Μάνος Κόνσολας: «Το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει καμία απάντηση για το γκλοφ Αφάντου»

Μάνος Κόνσολας: «Το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει καμία απάντηση για το γκλοφ Αφάντου»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 75 ΦΟΡΕΣ

Πρωτοφανή απρέπεια, σε ό, τι αφορά στη διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου, χαρακτηρίζει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας την απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού στην Ερώτηση που είχε καταθέσει από κοινού με τον Κώστα Καραμανλή για τον κίνδυνο ματαίωσης της επένδυσης στο Αφάντου, μετά την πρωτοφανή απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού να χαρακτηρίσει, τη δωδεκάτη ώρα, ως αρχαιολογικό χώρο μια τεράστια έκταση 10.000 στρεμμάτων.

Το Υπουργείο Πολιτισμού, που όφειλε να απαντήσει εγγράφως σε συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεταν ο Κώστας Καραμανλής και ο Μάνος Κόνσολας, προέβη σε μια πρωτοφανή ενέργεια.

Στην απάντησή του, παραπέμπει τους δύο βουλευτές στα πρακτικά συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης που είχε καταθέσει ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Κρεμαστινός, χωρίς να δίνει καμία απάντηση επί της ουσίας.

Υπενθυμίζουμε ότι οι κ.κ. Καραμανλής και Κόνσολας είχαν θέσει τα ακόλουθα ερωτήματα προς τον Υπουργό Πολιτισμού:

1ον: Ποια είναι η νομιμοποιητική βάση της συγκεκριμένης απόφασης του Υπουργείου Πολιτισμού, που χαρακτηρίζει αρχαιολογικό χώρο μια ολόκληρη περιοχή 10.000 στρεμμάτων ενώ μέχρι σήμερα ουδέποτε είχε τεθεί τέτοιο ζήτημα.

2ον: Έχει αντιληφθεί η κυβέρνηση το αρνητικό μήνυμα που εκπέμπει σε όσους η ίδια καλεί να επενδύσουν στην Ελλάδα;

3ον: Γνωρίζει η κυβέρνηση ότι είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος της ματαίωσης μιας επένδυσης 300 εκατομμυρίων ευρώ που θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίες ενώ και το Ελληνικό Δημόσιο θα εισέπραττε 42,1 εκ. ευρώ με την υπογραφή της συμφωνίας; Εάν προκύψουν αστικές ευθύνες αποζημιώσεων, ποιος θα τις επωμιστεί;

Σε δήλωσή του, ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει:

«Η κυβέρνηση, μαζί με όλα τα άλλα, ευτελίζει και τη διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Η απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού στην ερώτηση που καταθέσαμε με τον κ. Καραμανλή για το γκολφ Αφάντου, είναι μνημείο αμετροέπειας και περιφρόνησης των κοινοβουλευτικών κανόνων.

Συνιστά και περιφρόνηση της τοπικής κοινωνίας αφού η κυβέρνηση αρνείται να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα για ένα ζήτημα που απασχολεί όλη τη Ρόδο και συνδέεται με την τουριστική ανάπτυξη.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματα».

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Ενεργειακή μετάβαση των νησιών με έργα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία»

Ενισχύεται το Κτηματολόγιο Ρόδου με τρεις μηχανικούς - Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»