Εκδήλωση με δύο σύγχρονους ποιητές

Εκδήλωση με δύο σύγχρονους ποιητές

Εκδήλωση με δύο σύγχρονους ποιητές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 188 ΦΟΡΕΣ

Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του Δ.Ο.Π.Α.Ρ., το περιοδικό τέχνης και λόγου «Νησίδες» και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Δωδεκανήσου διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο «Νάσος Βαγενάς - Μανόλης Πρατικάκης, συνομιλώντας με δύο σύγχρονους ποιητές για το θέμα της φύσης και της ιστορίας στο έργο τους», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαΐου 2016 και ώρα 8 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ. (Αντιπλοιάρχου Λάσκου 10Α).

Ομιλητές θα είναι ο καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του ΕΚΠΑ Ευριπίδης Γαραντούδης και η φιλόλογος Όλγα Κομιζόγλου, ενώ θα συντονίσει ο δάσκαλος και ποιητής Πάνος Δρακόπουλος. Παρεμβάσεις θα γίνουν και από τους ίδιους τους τιμώμενους ποιητές. Στο τέλος της εκδήλωσης θα δοθεί χρόνος για συζήτηση μεταξύ του κοινού και των ομιλητών.

Ο Νάσος Βαγενάς, καταξιωμένος ποιητής, δοκιμιογράφος, κριτικός, μεταφραστής και ακαδημαϊκός αποτελεί εξέχουσα φυσιογνωμία της «γενιάς του ’70» και το ποιητικό του έργο καθώς και οι κριτικές μελέτες του έχουν αποσπάσει πλήθος βραβείων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ο Μανόλης Πρατικάκης, ποιητής, ψυχίατρος και ακαδημαϊκός, ξεκινώντας την ποιητική του διαδρομή από τη δεκαετία του 1970, έχει καθιερωθεί σήμερα ως ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες ποιητές. Το έργο του έχει μεταφραστεί σε πολλές ξένες γλώσσες και έχει λάβει πολλές τιμητικές διακρίσεις, μεταξύ άλλων και το βραβείο Ποίησης του Ιδρύματος Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών το 2012.

Χορηγός επικοινωνίας: Ραδιόφωνο Λυχνάρι.

Διαβάστε ακόμη

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η Ημερίδα Ενημέρωσης & το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας

Ομιλία του συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη

Ημερίδα αφιερωμένη στον Νικ. Κόνσολα