«Μήνυμα αυτοπεποίθησης και προσπάθειας» για το F4 του μπάσκετ με αμαξίδιο

«Μήνυμα αυτοπεποίθησης και προσπάθειας» για το F4 του μπάσκετ με αμαξίδιο

«Μήνυμα αυτοπεποίθησης και προσπάθειας» για το F4 του μπάσκετ με αμαξίδιο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 67 ΦΟΡΕΣ

Για το φάιναλ φορ μπάσκετ με αγωνιστικό αμαξίδιο στη Ρόδο μίλησαν ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και ο πρόεδρος του ΓΣ Δωδεκάνησος Κάλλιστος Διακογεωργίου

Στο γραφείο του στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δέχθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος τους εκπροσώπους των ΜΜΕ για τη συνέντευξη Τύπου με αφορμή το F4 του πρωταθλήματος της ΟΣΕΚΚ στο οποίο η Περιφέρεια είναι συνδιοργανώτρια. Μαζί του ήταν και ο πρόεδρος του ΓΣ Δωδεκάνησος και περιφερειακός σύμβουλος Κάλλιστος Διακογεωργίου.

Στις δηλώσεις του, ο Περιφερειάρχης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «είναι σημαντικό να διατηρήσουμε ένα καλό επίπεδο κοινωνικής ζωής, με όλες τις εκδηλώσεις αθλητικού και πολιτιστικού χαρακτήρα. Η χώρα δεν έχει αντιληφθεί την ανάγκη να στηριχθεί η δομή της κοινωνίας σε υψηλό επίπεδο στον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Θέλουμε να διατηρήσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά το επίπεδο των εκδηλώσεων στα νησιά μας και μάλιστα με τρόπο, ώστε να εμπλουτίζουμε όλη τη γκάμα στα αθλήματα.

Είναι εμφανές το πόσο μεγάλη βαρύτητα δίνουμε στον αθλητισμό μας, αν και γνωρίζουμε όλοι καλά ότι το πρώτο πρόβλημα είναι το οικονομικό γιατί η εποχή είναι τέτοια, που δημοσιονομικά είναι δύσκολη η κατάσταση.
Μαζί μου είναι ο πρόεδρος του Γ.Σ. Δωδεκάνησος Κάλλιστος Διακογεωργίου. Αναφέρομαι στην πρωταθλήτρια ομάδα μπάσκετ με αγωνιστικό αμαξίδιο, την ομάδα του νησιού μας, που μας κάνει υπερήφανους. Εισπράττουμε και αντιλαμβανόμαστε το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για τους πρωταθλητές της ζωής.

Από 10 έως 12 Ιουνίου θα διοργανωθεί στο Βενετόκλειο το F4 του πρωταθλήματος μπάσκετ με αμαξίδιο. Είναι μεγάλη η χαρά μας αλλά και η υπερηφάνεια που στηρίζουμε μία τέτοια αθλητική εκδήλωση. Το μήνυμα που στέλνουν τα παιδιά με κινητικά προβλήματα είναι αυτά της αυτοπεποίθησης και της προσπάθειας. Όλοι μας οφείλουμε να στηρίξουμε το F4 με την παρουσία μας στο γήπεδο».

Από την πλευρά του, ο κ. Διακογεωργίου υπογράμμισε πως «η διοργάνωση του F4 στο μπάσκετ με καρότσι είναι ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ξεκινήσαμε τις επαφές για να αναλάβουμε τη διοργάνωση, αφού είχαμε τη συγκατάθεση του Περιφερειάρχη μας κ. Γιώργου Χατζημάρκου, ο οποίος επί σειρά ετών έχει μία ευαισθητοποιημένη παρουσία απέναντι στα άτομα με κινητικά προβλήματα.
Ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος δεν εκπροσωπεί μόνο το νομό μας, αλλά τόσο τις Κυκλάδες όσο και ολόκληρο το Αιγαίο, αφού είναι η μοναδική ομάδα που συμμετέχει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Τα τρία τελευταία χρόνια γίνεται σκληρή δουλειά απ’ όλους και τα αποτελέσματα είναι ορατά. Οι αθλητές μας έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό και μας έχουν δείξει το δρόμο. Το μπάσκετ με αγωνιστικό αμαξίδιο είναι ένα πολύ δύσκολο άθλημα, στο οποίο απαιτείται μεγάλη προσπάθεια και συχνές μετακινήσεις, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.
Έχοντας τη συγκατάθεση του Περιφερειάρχη, φτιάξαμε το φάκελό μας και ανεβήκαμε στην Αθήνα για να συζητήσουμε με την Ομοσπονδία.

Είχαμε όλες τις προϋποθέσεις να αναλάβουμε το F4, όπως κι έγινε. Αποδείξαμε ότι είμαστε έτοιμοι για ένα τόσο μεγάλο γεγονός. Υπάρχει ένα μεγάλο επιτελείο που πλαισιώνει την ομάδα και δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ για να διεξαχθεί με απόλυτη επιτυχία το F4. Είναι η πρώτη φορά που διεξάγεται στη Ρόδο μία τέτοια διοργάνωση, καλούμαστε να δώσουμε εξετάσεις και πιστεύω ότι θα τις περάσουμε με επιτυχία, όπως έχουν κάνει στη ζωή τους και οι αθλητές μας.

Η Περιφέρεια έχει σταθεί στο πλευρό των αθλητών μας και συνεχίζουμε να δουλεύουμε όλοι μαζί για το καλύτερο δυνατό. Εύχομαι η ομάδα μας να στεφθεί ξανά πρωταθλήτρια και περιμένουμε το φίλαθλο κόσμο στο πλευρό μας. Από 10 έως 12 Ιουνίου θέλουμε να παίξουμε σ’ ένα γεμάτο Βενετόκλειο και ο κόσμος να χειροκροτήσει όλες τις ομάδες.
Πρόκειται για μία συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της ΟΣΕΚΚ, του Δήμου Ροδίων και του ΔΟΠΑΡ, τους οποίους ευχαριστώ θερμά. Όλοι δουλεύουμε σκληρά για να διοργανώσουμε ένα τέλειο F4».

Διαβάστε ακόμη

Για ένα «διπλό» στη Θεσσαλονίκη μετά την Πάτρα ο Κολοσσός H Hotels Collection…

Για μια θέση στην τριάδα ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος στην Καλλιθέα

Νίκη παραμονής θέλει ο Διαγόρας σήμερα

ΕΠΣ Δωδεκανήσου: Οι διαιτητές στα παιχνίδια του τοπικού

Γ’ εθνική – 32η αγωνιστική: Σήμερα ο κύριος όγκος των αγώνων

Οι συμμετοχές για τους «Πιγκουίνους» στους κολυμβητικούς αγώνες της Χαλκίδας

Το νέο σημερινό πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα… πιτσιρίκια παίζουν μπάσκετ σήμερα