ΔΟΠΑΡ και ομάδες θέλουν να διεξαχθεί και φέτος το ανοιχτό τουρνουά μπάσκετ

ΔΟΠΑΡ και ομάδες θέλουν να διεξαχθεί και φέτος το ανοιχτό τουρνουά μπάσκετ

ΔΟΠΑΡ και ομάδες θέλουν να διεξαχθεί και φέτος το ανοιχτό τουρνουά μπάσκετ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 252 ΦΟΡΕΣ

Τι συζητήθηκε για το οικονομικό

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι συνάντηση του προέδρου του ΔΟΠΑΡ, Σέργιου Αϊβάζη, και των υπεύθυνων γυμναστών με τους εκπροσώπους των ομάδων που συμμετέχουν στο ανοιχτό τουρνουά καλαθοσφαίρισης.

Βασικό αντικείμενο της συζήτησης ήταν το κόστος συμμετοχής στη φετινή διοργάνωση το οποίο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς και τα ποσά που έπεσαν στο τραπέζι στο ραντεβού της περασμένης Δευτέρας, είναι διπλάσιο του περσινού και όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των ομάδων.

Ο ΔΟΠΑΡ ζήτησε από τις ομάδες να καταβάλλουν σε κάθε παιχνίδι το συνολικό ποσό των εκατό ευρώ, δηλαδή από πενήντα η κάθε μία, προκειμένου να καλύπτονται τα εξήντα ευρώ της διαιτησίας και της γραμματείας και με τα υπόλοιπα σαράντα η ιατρική κάλυψη και τα λειτουργικά έξοδα του κλειστού γυμναστηρίου.

Το συνολικό ποσό (το οποίο αφορά μόνο στη φάση των ομίλων καθώς οι ομάδες που θα περάσουν στα χιαστί παιχνίδια και στο φάιναλ φορ θα επιβαρυνθούν κι άλλο) κρίθηκε υπερβολικό από τις ομάδες οι οποίες αντέδρασαν και στις αιτίες του αυξημένου κόστους.

Αρχικά, έγινε λόγος για τα «λειτουργικά έξοδα» ισχυριζόμενες ότι εφόσον το γήπεδο είναι δημοτικό, πρέπει να είναι προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες οι οποίοι πληρώνουν τους φόρους τους.

Στη συνέχεια, επισημάνθηκε η αλλαγή στο θέμα της ιατρικής κάλυψης. Έως πέρσι, τους αγώνες κάλυπταν οι Εθελοντές Σαμαρείτες ενώ φέτος ο ΔΟΠΑΡ έφερε στο τραπέζι των συζητήσεων την πρόταση για πιστοποιημένους γιατρούς, επικαλούμενος περσινά περιστατικά που οι Σαμαρείτες αδυνατούσαν να παραστούν σε όλα τα παιχνίδια και οι διαιτητές ήταν αρνητικοί ως προς την έναρξή τους.

Το κόστος για το γιατρό αγώνα κυμαίνεται από 20 έως 30 ευρώ!

Στο τέλος συζητήθηκε και η αμοιβή των διαιτητών και των κριτών. Τα εξήντα ευρώ, όπως τόνισε ο κ. Αϊβάζης, είναι στάνταρ καθώς ούτε οι διαιτητές ούτε οι κριτές δέχονται μείωση («είναι ανένδοτοι» ειπώθηκε χαρακτηριστικά όταν ζητήθηκε από τις ομάδες ραντεβού με το Σύνδεσμο Διαιτητών).

Το ενδεχόμενο να σφυρίζει μόνο ένας διαιτητής τους αγώνες της α’ φάσης για περικοπή εξόδων, απορρίφθηκε μέσα από διάλογο καθώς κρίθηκε ότι θα εμπόδιζε την ομαλή διεξαγωγή των αναμετρήσεων.

Αφού δόθηκε ο λόγος σε κάθε εκπρόσωπο ομάδας ξεχωριστά, προτού παρθούν οριστικές αποφάσεις, οι δύο πλευρές κατέληξαν στη μείωση του ποσού περικόπτοντας τα έξοδα για γιατρό και συντήρηση γηπέδου. Οι ομάδες θα πληρώσουν προκαταβολικά διαιτητές και κριτές προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα παραιτήσεων ή αποχωρήσεων αδιάφορων (βαθμολογικά) ομάδων ενώ θα συγκεντρωθεί ένα ποσό ως δωρεά για φαρμακευτικό υλικό / εξοπλισμό προς τους Σαμαρείτες για να καλύψουν επαρκώς το φετινό τουρνουά. Το θέμα του γηπέδου εναποτίθεται στο ΔΟΠΑΡ.

Περαιτέρω περικοπές αφορούν στα κύπελλα και τα αναμνηστικά μετάλλια του φάιναλ φορ τα οποία, σύμφωνα με τον κ. Αϊβάζη, κοστίζουν σχεδόν χίλια ευρώ (!) ενώ για τα νερά θα ζητηθεί με επιστολή προσφορά χορηγίας από εταιρείες.

Όσον αφορά στο ηλικιακό όριο, δικαίωμα συμμετοχής αναμένεται να έχουν οι αθλητές από 28 ετών και πάνω ενώ η κάθε ομάδα θα μπορεί να χρησιμοποιεί στη 12άδα της μέχρι δύο παίκτες κάτω των 28.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθούν το αργότερο μέχρι την προσεχή Τετάρτη στις 14.00’. Με τη δήλωση συμμετοχής, οι ομάδες θα λαμβάνουν από το ΔΟΠΑΡ και την προκήρυξη του τουρνουά.

Μόλις οριστικοποιηθεί ο αριθμός συμμετοχών, θα καταρτιστεί το πρόγραμμα και θα οριστεί ημερομηνία έναρξης της διοργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το τουρνουά δε θα γίνει αν ο αριθμός των ομάδων είναι μικρότερος από δέκα.

Βέβαια, η παρουσία εκπροσώπων από δώδεκα ομάδες καθώς επίσης και το γεγονός ότι οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) άφησαν τις δουλειές τους για να παραστούν στη χθεσινή συνάντηση επιβεβαιώνουν τη διάθεση να βρεθεί λύση και να διεξαχθεί κανονικά το τουρνουά το οποίο έχει καθιερωθεί από τότε που ήταν ακόμη εργασιακό κι ενδιαφέρει μεγάλο πλήθος κόσμου.

Διαβάστε ακόμη

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου

Πέντε μετάλλια των Τιτάνων Ρόδου στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kyokushin

Γ’ εθνική κατηγορία: Κρίσιμα παιχνίδια για Ιάλυσο και ΑΕΡΑ

Γιορτή αναπαράστασης των Ολυμπιακών Αγώνων στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου!

Με 28 μετάλλια επέστρεψαν οι «Πιγκουίνοι» από τη Χαλκίδα!

Ανατροπές προγνωστικών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών

Στις εγκαταστάσεις του Κένταυρου ο πρόεδρος κι ο προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας

Σε αγώνα στη Γαλλία η Ειρήνη Παπαδημητρίου Σταμπόρη