Να ξαναγίνει εργασιακό στη Ρόδο ζητάει το ΤΕΕ

Να ξαναγίνει εργασιακό στη Ρόδο ζητάει το ΤΕΕ

Να ξαναγίνει εργασιακό στη Ρόδο ζητάει το ΤΕΕ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 194 ΦΟΡΕΣ

Πρόταση να επιστρέψει το τουρνουά του ΔΟΠΑΡ στη μορφή του εργασιακού, με ομάδες επιχειρήσεων και φορέων

Το τουρνουά μπάσκετ που διοργανώνει κάθε καλοκαίρι ο αρμόδιος φορέας του Δήμου Ρόδου, είτε ως ΔΟΝΑ είτε ως ΔΟΠΑΡ, αποτελεί θεσμό στον τομέα του μαζικού αθλητισμού του νησιού μας εδώ και χρόνια. Μπορεί φέτος να είναι «στα σκαριά» το 5ο ανοιχτό τουρνουά ωστόσο προϋπήρχε ως εργασιακό και σημαντικός αριθμός ομάδων συμμετέχει στη διοργάνωση και με τις δύο της μορφές.

Ο λόγος που το τουρνουά μετατράπηκε σε ανοιχτό ήταν για να έχουν όλοι δικαίωμα συμμετοχής. Ωστόσο, τα ηλικιακά όρια είναι από μόνα τους περιορισμός στον όρο «ανοιχτό».

Στη συνάντηση της Δευτέρας, ο Γιάννης Μαρουλλάκης, εκπροσωπώντας το ΤΕΕ (φιναλίστ του περσινού τουρνουά), πρότεινε στον πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ, Σέργιο Αϊβάζη, και τους παρόντες συνεργάτες του, να ξαναγίνει το τουρνουά εργασιακό και να συμμετέχουν ομάδες με έμψυχο δυναμικό που πραγματικά εργάζεται στις επιχειρήσεις ή τους φορείς.

Βέβαια, ήταν συχνό το φαινόμενο, και ως εργασιακό, να χρίζονται «υπάλληλοι» μιας εταιρείας ή επιχείρησης αθλητές που δεν είχαν καμία σχέση μαζί της αλλά κατείχαν το άθλημα.

Επειδή φέτος κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό, ο κ. Αϊβάζης είπε πως θα το κοιτάξουν για του χρόνου.

Να ξεκινάει νωρίτερα

Ένας ακόμη προβληματισμός των συμμετεχόντων ήταν η περίοδος διεξαγωγής του τουρνουά. Το ζωηρό ενδιαφέρον και ο ολοένα αυξημένος αριθμός ομάδων δίνουν στο τουρνουά μεγάλη διάρκεια. Για παράδειγμα, το περσινό φάιναλ φορ διεξήχθη τέλος Ιουλίου.

Μιλώντας για ερασιτέχνες αθλητές, αρκετοί προγραμματίζουν οικογενειακές διακοπές ή έχουν αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις όσο πλησιάζει ο Αύγουστος. Γι’ αυτό συζητήθηκε και το ενδεχόμενο να ξεκινάει νωρίτερα το τουρνουά και όχι στα μέσα ή τέλη Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, ειπώθηκε το τουρνουά ν’ αρχίζει μόλις ολοκληρώνει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις ο Κολοσσός στην Α1, δηλαδή μέσα στο Μάιο.

Διαβάστε ακόμη

Ένας Κώος στην κορυφή της Ευρώπης

Τώνης Μαρτίνης: «Η Ρόδος είχε στοχοποιηθεί!»

Γ’ κατηγορία ΕΠΣΔ: Σήμερα η 29η αγωνιστική

Διαγόρας: Το Σάββατο με Παναθηναϊκό Β’

Σαφώς ανώτερος απέναντι στον ΓΣ Δωδεκάνησος ο Άτλας Αθηνών

Ενδιαφέρον στα play off της κατηγορίας ανδρών στο τοπικό μπάσκετ

Κι ο Λούκα Μπραΐκοβιτς τον… χαβά του στο Αλεξάνδρειο!

Crows- Epavlis B.C στον τελικό του Εργασιακού