Δικάζεται ελληνοαλβανική σπείρα για διακίνηση κοκαΐνης στη Ρόδο

Δικάζεται ελληνοαλβανική σπείρα  για διακίνηση κοκαΐνης στη Ρόδο

Δικάζεται ελληνοαλβανική σπείρα για διακίνηση κοκαΐνης στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 402 ΦΟΡΕΣ

Στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσουν τον επόμενο μήνα δύο αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής και δύο Έλληνες οι οποίοι κατηγορούνται ότι εμπλέκονται σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κοκαΐνης, η οποία είχε εξιχνιαστεί τον Ιούλιο του 2015 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.

Η υπόθεση είχε αρχικά προσδιοριστεί να εκδικαστεί στις 11 Απριλίου 2016 όμως λόγω της αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους αναβλήθηκε για τις 15 Ιουνίου 2016. Στην ίδια δικάσιμο ωστόσο η συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων και συγκεκριμένα του 25χρονου Αλβανού, κ. Βάσια Παπαγεωργίου, υπέβαλλε αίτημα στο δικαστήριο ώστε ο πελάτης της να αφεθεί ελεύθερος έως την εκδίκαση της υπόθεσής του, το οποίο και έγινε δεκτό με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση είναι οι κ.κ. Αναστάσιος Διάκος, Βάσια Παπαγεωργίου, Ιωάννης Χριστοδούλου και Στέλιος Κιουρτζής.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, οι οποίοι μετά από συντονισμένες ενέργειες κατάφεραν να συλλάβουν και μάλιστα επ’ αυτοφώρω τον 25χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής ο οποίος φέρεται και ως ο «πρωταγωνιστής» της υπόθεσης, τον 47χρονο συμπατριώτη του και τους δύο Έλληνες.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα ξεκίνησαν μετά από την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στην διάθεσή τους οι αστυνομικοί της Δίωξης, βάση των οποίων ο 25χρονος Αλβανός κατείχε ποσότητες κοκαΐνης τις οποίες διακινούσε σε τοξικομανείς του νησιού.

Οι αστυνομικοί έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση το σπίτι του αλλοδαπού στην Παστίδα , έξω από το οποίο στις 26 Απριλίου 2015 στις 10.30 το βράδυ εντόπισαν τον 25χρονο αλλοδαπό την στιγμή που επιχειρούσε να πουλήσει ποσότητα κοκαΐνης στον 45χρονο και στον 35χρονο.

Άμεσα κινήθηκαν οι αστυνομικοί και συνέλαβαν τους τρεις άνδρες, ενώ σε έλεγχο που έκαναν στον 25χρονο αλλοδαπό βρήκαν να κατέχει επάνω του ποσότητα κοκαΐνης βάρους 6 γραμμαρίων.

Η έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης επεκτάθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, και στο σπίτι του αλλοδαπού όπου συνολικά εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

• Ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους 232,8 γραμμαρίων συσκευασμένη σε 26 «φιξάκια» (τα 6 γραμ. είχαν εντοπιστεί επάνω του)

• Ζυγαριά ακριβείας

• Κινητό τηλέφωνο

• Το χρηματικό ποσό των 2.245 ευρώ

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή του 45χρονου Έλληνα το χρηματικό ποσό των 380 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας των αστυνομικών στην πολυκατοικία όπου διαμένει ο 25χρονος αλλοδαπός, εμφανίστηκε και ο 47χρονος συμπατριώτης του, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι διέμενε στην ίδια πολυκατοικία. Σε έλεγχο που έγινε στον 47χρονο Αλβανό εντοπίστηκε να κατέχει σύνεργα χρήσης και κοπής ναρκωτικών ουσιών και μικροποσότητα ηρωίνης.

Σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου απολογούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται και επεσήμαναν μεταξύ άλλων πως είναι τοξικομανείς, ενώ ο 25χρονος Αλβανός στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν και τα 232 γραμμάρια κοκαΐνης, ζήτησε να του γίνει σχετική πραγματογνωμοσύνη.

Τελικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι δύο αλλοδαποί και ο 45χρονος ημεδαπός είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές, ενώ ο 35χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Διαβάστε ακόμη

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του