Από την... τρύπια περίφραξη «θανατώθηκαν» τα ελαφάκια στο Ροδίνι

Από την... τρύπια περίφραξη  «θανατώθηκαν» τα ελαφάκια στο Ροδίνι

Από την... τρύπια περίφραξη «θανατώθηκαν» τα ελαφάκια στο Ροδίνι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 506 ΦΟΡΕΣ

Ζητείται η παρέμβαση της εισαγγελέως

Από τεράστια τρύπα που υπήρχε στη διπλή περίφραξη του Ροδινιού, κατάφεραν να τρυπώσουν τελικά τα σκυλιά που κατασπάραξαν τα ελαφάκια στο Ροδίνι πριν από μερικές μέρες.

Το γεγονός αποκάλυψε μέλος της Φιλοζωϊκής Ρόδου με φωτογραφίες που ανήρτησε στο διαδίκτυο και βέβαια αυτό που τώρα προκύπτει ως ερώτημα είναι πως δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη τρύπα, πότε, από ποιούς και τι σκοπό είχε.

Ένα άλλο ζήτημα είναι επίσης και η διερεύνηση ευθυνών που εκ των πραγμάτων θα πρέπει να γίνει για τους έχοντες την ευθύνη φύλαξης του χώρου.
Οι αρμόδιες αρχές πάντως που διερευνούν την υπόθεση αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την υπόθεση της θανάτωσης των ελαφιών μέσα στο “φυλασσόμενο” χώρο του πάρκου του Ροδινιού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΦΙΛΟΖΏΪΚΗΣ
“Τυχαίος ο θάνατος των ελαφιών στην Ρόδο;

Δεν πέρασαν πολλές μέρες, που η Ομοσπονδία μας σε δελτίο τύπου (https://www.pfpo.gr/na-epitrapei-kunigi-prostateuomenon-eidon-zita-perifereia-notiou-aigaiou/ )κατάγγειλε προσπάθειες διαφόρων κύκλων να επιτραπεί το κυνήγι των ελαφιών με πρόσχημα τον υπερπληθυσμό τους και τις ζημιές σε ελαιόδεντρα και πληροφορούμαστε, ότι αγέλη αδέσποτων σκύλων επιτέθηκε σε ελάφια σκοτώνοντας 7 από αυτά και μάλιστα εγκυμονούντα.
Μπορεί να είναι ένα τυχαίο συμβάν, αλλά ίσως και καθόλου τυχαίο αλλά μεθοδευμένο.

Επειδή το θέμα της απαγόρευσης του κυνηγιού των ελαφιών πήρε μεγάλες διαστάσεις αναρωτιόμαστε μήπως πρόκειται για έγκλημα κάποιων, οι οποίοι χρησιμοποίησαν αδέσποτα σκυλιά για να αποσείσουν τυχόν ευθύνες από πάνω τους για τον θάνατο των ελαφιών.
Ίσως να φανεί σε κάποιους υπερβολική μια τέτοια διάσταση αλλά στην χώρα μας χιλιάδες ζώα “ξεπαστρεύονται” με διάφορους τρόπους.

Καλούμε την Εισαγγελία Ρόδου και την Αστυνομία να εξετάσουν και αυτό το ενδεχόμενο, τις δε εμπλεκόμενες αρχές να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για την σωτηρία των ελαφιών, που αποτελούν εμβληματική παρουσία στο νησί της Ρόδου.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία”.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου