Μίνι ανασχηματισμός αναμένεται να υπάρξει στο δήμο Ρόδου

Μίνι ανασχηματισμός αναμένεται να υπάρξει στο δήμο Ρόδου

Μίνι ανασχηματισμός αναμένεται να υπάρξει στο δήμο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 488 ΦΟΡΕΣ

Με αφορμή την παραίτηση του αντιδημάρχου Γιάννη Περδίκη

… «Καραμπόλα» δημιουργεί στο «Κυβερνείο» της Ρόδου η υποβολή παραίτησης από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Γιάννη Περδίκη, με το Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο να του λέει να το ξανασκεφτεί αλλά ήδη να επεξεργάζεται έναν «μίνι ανασχηματισμό», πιθανότατα για το τέλος της θητείας του τωρινού διοικητικού σχήματος, το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Από καιρό ο κ. Περδίκης είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να αφήσει το συγκεκριμένο πόστο που αποτελεί και «ηλεκτρική καρέκλα», αφότου τα οικονομικά του Δήμου δρομολογήθηκαν και σταθεροποιήθηκε η κατάστασή του.

Ίσως ξάφνιασε η χρονική συγκυρία που υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία όπως ανέφερε στην επιστολή του προς τον Δήμαρχο έγινε για προσωπικούς λόγους. Βέβαια, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι ίσως και να συνέβαλαν στην απόφασή του αυτή οι διαφωνίες που φέρεται να είχε με τον Δήμαρχο σε κάποια ζητήματα.

Όπως είναι φυσικό, αυτό δημιουργεί «καραμπόλα» στη Δημοτική Αρχή και…πονοκέφαλο στον κ. Χατζηδιάκο αφού πρόκειται ίσως για το πιο «βαρύ» πόστο του «Κυβερνείου».

Έτσι, προχθές, Κυριακή, το βράδυ, ο Δήμαρχος συγκάλεσε εκτάκτως σε συνεδρίαση τη δημοτική πλειοψηφία με κυρίαρχο θέμα πιθανές αλλαγές στο Διοικητικό Σχήμα. Και αυτό είναι αναμενόμενο αφού την 1η Ιουνίου ο κ. Περδίκης θα προεδρεύσει της Οικονομικής Επιτροπής για τελευταία φορά και στη συνέχεια θα συναντηθεί με το Δήμαρχο.
Και μπορεί τα οικονομικά του Δήμου να έχουν δρομολογηθεί, όμως η χρονική συγκυρία παραμένει κρίσιμη και το καλοκαίρι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση «να χαθεί» από πλευράς συλλογής εσόδων για το Δήμο.

Στο πλαίσιο αυτό ανάγεται και η προχθεσινή συνεδρίαση της δημοτικής πλειοψηφίας αφού, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, προφανώς ο Δήμαρχος ήθελε να βολιδοσκοπήσει τους στενούς του συνεργάτες για να προχωρήσει σε αλλαγές.

Πάντως, ο κ. Περδίκης φέρεται να διαμηνύει ότι το τελευταίο που θα ήθελε είναι η παραίτησή του να οδηγήσει σε «ντόμινο» εις βάρος των συναδέλφων του, το έργο των οποίων εκτιμά. Κάτι τέτοιο, όμως, μάλλον θεωρείται αναπόφευκτο.

Οι πληροφορίες θέλουν τον Δήμαρχο, μέχρι χθες τουλάχιστον, να μην έχει κάνει δεκτή την παραίτησή του κ. Περδίκη και να του ζήτησε να το ξανασκεφτεί. Βέβαια, αυτό δεν αποκλείει ότι δεν θα την αποδεχθεί την 1η Ιουνίου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, μία σκέψη που μοιράστηκε με τους συνεργάτες του στη Δημοτική Αρχή είναι να ορίσει τώρα τον αντικαταστάτη του κ. Περδίκη και να προχωρήσει σε ανασχηματισμό, όχι εκτεταμένο όμως, το Φθινόπωρο, οπότε και λήγει η θητεία των πρώτων δυόμιση χρόνων. Άλλες πληροφορίες πάντως θέλουν τον κ. Χατζηδιάκο να μην περιμένει μέχρι τότε.
Μία σκέψη, λοιπόν, είναι να κάνει ενιαία την Αντιδημαρχία Διοικητικών με εκείνη τον Οικονομικών και να την αναλάβει ο Αντιδήμαρχος της πρώτης κ. Σάββας Διακοσταματίου.

Επίσης, ο Δήμαρχος φέρεται να επιθυμεί να αλλάξει και τουλάχιστον δύο έμμισθες Αντιδημαρχίες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πάνω σ’ αυτό, ότι μία σκέψη που έχει είναι η Αντιδημαρχία Πρόνοιας να είναι πλέον ενιαία με Αντιδήμαρχο πιθανότατα την κα Άννα Ζωάννου και η κα Λίτσα Κρεμαστινού που είχε μέχρι τώρα το ένα κομμάτι της Αντιδημαρχίας να οριστεί σε άλλη θέση, ακόμα και Αντιπρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ.

Βέβαια, θα πρέπει να επισημανθεί ότι τα τελευταία αποτελούν πληροφορίες επί κάποιων προθέσεων του Δημάρχου και μένει να δούμε το επόμενο διάστημα τις οριστικές του αποφάσεις.

Διαβάστε ακόμη

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία