Συμβούλια αρχιτεκτονικής για Ρόδο, Κω και Κάλυμνο

Συμβούλια αρχιτεκτονικής για Ρόδο, Κω και Κάλυμνο

Συμβούλια αρχιτεκτονικής για Ρόδο, Κω και Κάλυμνο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 588 ΦΟΡΕΣ

Ορίστηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου

Συγκροτήθηκαν με απόφαση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Νίκου Θεοδωρίδη, τα συμβούλια Αρχιτεκτονικής για τις περιφερειακές ενότητες Ρόδου, Κω και Καλύμνου.

Η θητεία των συμβουλίων που ορίστηκαν είναι για δύο χρόνια και συγκεκριμένα μέχρι τις 6 Ιουνίου του 2018.
Ειδικότερα η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, αναφέρει τα εξής:
«ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Συγκροτούμε στις παρακάτω Περιφερειακές Ενότητες Δωδεκανήσου Νοτίου Αιγαίου χωρικής αρμοδιότητας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, τα προβλεπόμενα από τις διατάξεις του άρθρου 20 του Νόμου 4030/2011 (ΦΕΚ 249/Α/25-11-2011) ως ισχύει, Συμβούλια Αρχιτεκτονικής (Σ.Α) και κατά τις διατάξεις ως ισχύουν των άρθρων 21, 22, 23 και 24 του ιδίου Νόμου, ως ακολούθως:

Α. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ (Σ.Α.) Π.Ε. ΡΟΔΟΥ με έδρα την Ρόδο, για τις Π.Ε. Ρόδου και Καρπάθου και χωρική αρμοδιότητα σε Ρόδο, Κάρπαθο, Κάσο, Μεγίστη, Σύμη, Τήλο, Χάλκη, το οποίο αποτελείται από τα παρακάτω μέλη :
1. Την κα Μανωλά Ευαγγελία, κλάδου ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών με Γ ΄ Βαθμό, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος ΠΕΧΩΣΧ Δωδεκανήσου της ΑΔΑ, ως Πρόεδρο, την οποία θα αναπληρώνει η κα Τέτη Μαρία, κλάδου ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών με Ε΄ Βαθμό υπάλληλος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
2. Τον κ. Ζαρίφη Νικόλαο κλάδου ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών με Β΄ Βαθμό Προϊστάμενο του Τμήματος Μελετών και Έργων Αναστήλωσης Μνημείων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτιρίων της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδ/σου του ΥΠΠΟΑ ως τακτικό μέλος, τον οποία θα αναπληρώνει, η κα. Μανούσου – Ντέλλα Αικατερίνη, κλάδου ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών με Β΄ Βαθμό υπάλληλος του ιδίου Τμήματος της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδ/σου του ΥΠΠΟΑ.
3. Την κα. Διακοσταματίου Ειρήνη, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, ως τακτικό μέλος, την οποία θα αναπληρώνει ο κ. Μιχαηλίδης Ανδρέας, Αρχιτέκτονας Μηχανικός, εκπρόσωποι από κοινό κατάλογο ΤΕΕ και ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ μετά από κλήρωση.
4. Την κα. Μπατζούκη Ανδρομάχη, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, ως τακτικό μέλος, την οποία θα αναπληρώνει η κα. Περνάρη Βαλσαμίνα, Αρχιτέκτονας Μηχανικός, εκπρόσωποι από κοινό κατάλογο ΤΕΕ και ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ μετά από κλήρωση
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Γραμματέας του Συμβουλίου ορίζεται η κα Φλώρα Βιρβίλη, κλάδου ΤΕ Μηχανικών με Δ’ Βαθμό μόνιμη υπάλληλος του Περιφερειακού Γραφείου Προστασίας Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, την οποία θα αναπληρώνει η κα. Παρασκευή Δουκίσση, κλάδου ΠΕ Μηχανικών με Δ΄ Βαθμό, ομοίως μόνιμη υπάλληλος του ιδίου Περιφερειακού Γραφείου.
Οι συνεδριάσεις του ως άνω Συμβουλίου θα πραγματοποιούνται στο Τμήμα ΠΕ.ΧΩ.ΣΧ. Δωδεκανήσου της Α.Δ.Α. επί της οδού Πλ. Ελευθερίας 1 στη Ρόδο, όπου και θα διαβιβάζονται, υπόψη Σ.Α., οι σχετικοί φάκελοι.

Β. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ (Σ.Α.) Π.Ε. ΚΩ με έδρα την Κω για την Π.Ε. Κω και χωρική αρμοδιότητα σε Κω και Νίσυρο το οποίο αποτελείται από τα παρακάτω μέλη :
1. Τον κ. Γερασκλή Αντώνιο, κλάδου ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών με Γ΄ Βαθμό, Προϊστάμενο του Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης Μικρών Δήμων της Δ/νσης Τεχνικών έργων Δωδεκανήσου Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ως Πρόεδρο, τον οποίο θα αναπληρώνει ο κ. Ζερλέντης Μιχαήλ, κλάδου ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΙΔΑΧ με Βαθμό Γ΄, υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου του ΥΠΠΟΑ.
2. Τον κ. Μπιτούλα Δημήτριο, κλάδου ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών με Β΄ Βαθμό, υπάλληλο της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου του ΥΠΠΟΑ ως τακτικό μέλος, τον οποίο θα αναπληρώνει η κα. Γεωργαλλή Μαρία-Χριστίνα, κλάδου ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΙΔΑΧ με Γ΄ βαθμό, υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου του ΥΠΠΟΑ.
3. Τον κ. Σοφό Μιχαήλ, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, ως τακτικό μέλος, τον οποίο θα αναπληρώνει ο κ. Τσιρώνης Γεώργιος, Αρχιτέκτονας Μηχανικός, εκπρόσωποι από κοινό κατάλογο ΤΕΕ και ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ μετά από κλήρωση
4. Τον κ. Χάμψα Δημήτριο, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, ως τακτικό μέλος, τον οποίο θα αναπληρώνει η κα. Χαλκιδιού Καλλιόπη, Αρχιτέκτονας Μηχανικός, εκπρόσωποι από κοινό κατάλογο ΤΕΕ και ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ μετά από κλήρωση
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Γραμματέας του Συμβουλίου ορίζεται η κα Μηνοδώρα Βασιλειάδου, κλάδου ΔΕ Β΄Βρεφοκόμων με βαθμό Γ΄ που είναι τοποθετημένη στο γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Κω Π.Ν.Α. την οποία θα αναπληρώνει η κα Φράγκου Γεωργία, κλάδου Δ.Ε. Διοικητικών Γραμματέων με βαθμό Γ΄ υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Κω Π.Ν.Α.
Οι συνεδριάσεις του ως άνω Συμβουλίου καθώς και ο τόπος που θα διαβιβάζονται οι σχετικοί φάκελοι, υπόψη Σ.Α., θα καθοριστούν από τον Πρόεδρο σε συνεργασία με τη Γραμματεία.

Γ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ (Σ.Α.) Π.Ε. ΚΑΛΥΜΝΟΥ με έδρα την Κάλυμνο για την Π.Ε. Καλύμνου και χωρική αρμοδιότητα σε Κάλυμνο, Αστυπάλαια, Λέρο, Λειψούς Πάτμο και Αγαθονήσι, το οποίο αποτελείται από τα παρακάτω μέλη:
1. Τον κ. Ξάνθη Αγαπητό, κλάδου ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών με Β΄ Βαθμό Προϊστάμενο της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Δωδεκανήσου του Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού ως Πρόεδρο, τον οποίο θα αναπληρώνει ο κ. Βενέρης Παναγιώτης, κλάδου ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών με Β΄ Βαθμό Προϊστάμενος της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
2. Τον κ. Γρύλλη Εμμανουήλ, κλάδου ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών με Δ΄ βαθμό, υπάλληλο του Γραφείου Προστασίας και Αρχιτεκτονικής Νομού Δωδεκανήσου της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ως τακτικό μέλος, τον οποίο θα αναπληρώνει η κα Κουρεπίνη Καλλιόπη, κλάδου ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών με Ε΄ βαθμό, υπάλληλος του Δήμου Λέρου.
3. Την κα. Κισανάκη Αργυρώ, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, εκπρόσωπο από κοινό κατάλογο ΤΕΕ και ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ μετά από κλήρωση, χωρίς αναπλήρωση.
4. Τον κ. Σταυρόπουλο Ιωάννη, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, εκπρόσωπο από κοινό κατάλογο ΤΕΕ και ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ μετά από κλήρωση, χωρίς αναπλήρωση.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Γραμματέας του Συμβουλίου ορίζεται ο κ. Βλαχογιάννης Ιωάννης, κλάδου Τ.Ε.3 Μηχανικών, Υπάλληλος του Γραφείου Προστασίας Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς Καλύμνου της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, τον οποίο θα αναπληρώνει η κα. Σπλαγκούνια Μαρία, κλάδου Δ.Ε. Διοικητικού, υπάλληλος στο Τμήμα Εμπορίου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Οι συνεδριάσεις του ως άνω Συμβουλίου καθώς και ο τόπος που θα διαβιβάζονται οι σχετικοί φάκελοι, υπόψη Σ.Α., θα καθοριστούν από τον Πρόεδρο σε συνεργασία με τη Γραμματεία.

Τα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής, θα ασκούν τις αρμοδιότητες:
α) Των Δ/ξεων του άρθρου 21 του Ν. 4030/2011, ως ισχύουν με τις τροποποιήσεις των Νόμων 4178/2013, 4258/2014 και 4315/2014 και ως ισχύουν.
β) Των Δ/ξεων του Ν. 4067/2012 (ΝΟΚ/2012), όπως αυτές ορίζονται στα επιμέρους άρθρα και ως ισχύουν
γ) Γενικών ή Ειδικών Νόμων, Διαταγμάτων και Ρυθμίσεων που έχουν εκδοθεί και ισχύουν ή θα εκδοθούν και αφορούν στην απαίτηση Γνωμοδότησης Συλλογικών Οργάνων για την Προστασία Αρχιτεκτονικής και Φυσικής Κληρονομιάς.

Οι αναφερόμενοι στην παρούσα απόφαση βαθμοί των οριζόμενων υπαλλήλων ως 1ου και 2ου τακτικών και αναπληρωματικών μελών όλων των παραπάνω Σ.Α. αφορούν τους, προ του Ν. 4369/2016, βαθμούς των υπαλλήλων και δεν απαιτείται τροποποίηση της παρούσας, για την επικαιροποίηση των βαθμών αυτών, μετά την ολοκλήρωση από τις οικείες Διοικητικές Υπηρεσίες Προσωπικού των διαδικασιών αντιστοίχισης και κατάταξης στους αναλογούντες βαθμούς του Νόμου αυτού.

Η ισχύς των παρόντων Συμβουλίων είναι διετής και η θητεία τους λήγει στις 6/6/2018.

Ο ΑΣΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
Δρ. ΝΙΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ».

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου