Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Αγαθονησίου

Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Αγαθονησίου

Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Αγαθονησίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 146 ΦΟΡΕΣ

Στις εργασίες του συνεδρίου, που διοργανώθηκε από την ΚΕΔΕ στη Σάμο 2-3-4 Ιουνίου 2016 με θέμα: «Τοπική Αυτοδιοίκηση, Προσφυγικές Ροές και Μεταναστευτικό: Επιπτώσεις στην Κοινωνία, την Οικονομία, τον Τουρισμό», συμμετείχε ο δήμαρχος Αγαθονησίου κ. Ευάγγελος Κόττορος.

Στο συνέδριο παραβρέθηκαν οι υπουργοί Εσωτερικών κ. Κουρουμπλής, Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλας, οι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας κ. Μητσοτάκης και του Ποταμιού κ. Θεοδωράκης, Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων, η Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Καλογήρου, καθώς και πολλοί δήμαρχοι από όλη τη χώρα, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα προβλήματα και τις επιπτώσεις που δημιουργήθηκαν σε διάφορους τομείς από τις ροές των προσφύγων και μεταναστών και κατατέθηκαν απόψεις, προτάσεις και λύσεις για καλύτερη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

Ο δήμαρχος Αγαθονησίου σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις που είχε με τους υπουργούς και άλλους φορείς, αναφέρθηκε στις πολύ μεγάλες δυσκολίες και τις συνέπειες που αντιμετώπισαν ο Δήμος και οι κάτοικοι του νησιού κατά την προηγούμενη χρονιά όπου δέχθηκε το Αγαθονήσι 31.755 πρόσφυγες και μετανάστες, χωρίς την παραμικρή βοήθεια από την πολιτεία. Με το Γενικό Γραμματέα Τουρισμού καθηγητή κ. Γεράσιμο Ζαχαράτο, συζήτησαν το θέμα της στήριξης των επιχειρηματιών τουρισμού στο Αγαθονήσι μέσω του προγράμματος «κοινωνικού τουρισμού», όπως συμβαίνει με άλλα νησιά που δέχτηκαν μεγάλες ροές προσφύγων και μεταναστών.

Διαβάστε ακόμη

Εκπαίδευση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ. Λέρου – Αγαθονησίου στα θέματα της πρόληψης και τυχόν καταστολής Θαλάσσιας Ρύπανσης

Ορκίστηκε για 5η συνεχόμενη θητεία ο Βαγγέλης Κόττορος Δήμαρχος του ακριτικού Αγαθονησίου και οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι

Αγαθονήσι: Παρέμβαση από το υπουργείο Ναυτιλίας

Αγαθονήσι: Ένα μήνα χωρίς πλοίο νησί – Στα όριά τους οι κάτοικοι

Παρέμβαση του πρωθυπουργού για την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση ζητά ο δήμαρχος Αγαθονησίου

Δήμαρχος Αγαθονησίου εξελέγη ξανά ο Ευάγγελος Κόττορος

Στην τελική φάση η μελέτη του έργου: «Επέκταση Λιμένα Αγαθονησίου»

Αγαθονήσι: Εκεί όπου ο χρόνος κυλάει με άλλη ταχύτητα