Αρκετοί υποψήφιοι από τη Ρόδο έγραψαν καλά στις πανελλαδικές

Αρκετοί υποψήφιοι από τη Ρόδο έγραψαν καλά  στις πανελλαδικές

Αρκετοί υποψήφιοι από τη Ρόδο έγραψαν καλά στις πανελλαδικές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6795 ΦΟΡΕΣ

Δηλώσεις στη “Ροδιακή” για την επιτυχία και τους στόχους τους

Με αρκετή καθυστέρηση και προβλήματα έγινε χθες η παραλαβή και ανάρτηση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων, δίδοντας έτσι τέλος στην αγωνία των εκατοντάδων υποψηφίων και από την περιοχή μας.

Τα αποτελέσματα έφθασαν για πρώτη φορά με το πλοίο, και περίπου στις 10.30 το πρωί παρελήφθησαν από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου.

Ωστόσο καθώς τα αποτελέσματα δεν υπήρχαν ηλεκτρονικά όπως τα προηγούμενα χρόνια, η όλη διαδικασία που απαιτούνταν για την ανάρτηση τους, απαιτούσε περισσότερο χρόνο.

Έτσι, τα αποτελέσματα της Ρόδου μοιράστηκαν στα σχολεία όπου εκεί έγινε η διασταύρωση αποκομμάτων με τις καταστάσεις, για την οποία ενημερώθηκε μετά την ολοκλήρωση της η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση η οποία και με τη σειρά της ενημέρωσε το Υπουργείο Παιδείας ώστε να γίνει η ανάρτηση στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννη Παπαδομαρκάκη στη «Ροδιακή», η όλη διαδικασία καθυστέρηση ακόμη περισσότερο για τα αποτελέσματα των νησιών μας.

Όπως ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά, η βαθμολογία για πρώτη φορά δεν ήρθε ηλεκτρονικά για αυτό και έπρεπε να γίνει έλεγχος από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για όλους τους μαθητές όλων των νησιών (για τον καθένα ξεχωριστά), και να σκαναριστούν οι βαθμολογίες οι οποίες και στη συνέχεια στάλθηκαν σε κάθε σχολείο.

Και με αυτό τον τρόπο η τελευταία βαθμολογία έφθασε στο σχολείο στη Κω μία το μεσημέρι!
Ο κ. Παπαδομαρκάκης ζήτησε συγγνώμη από μαθητές και γονείς που καθυστέρησε η βαθμολογία έστω και μία ώρα διότι όπως επεσήμανε «πιστεύω πως ότι ίσχυσε για την Αθήνα και τα υπόλοιπα μεγάλα αστικά κέντρα έπρεπε να ισχύσει και για τα Δωδεκάνησα».

Ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πρόσθεσε επίσης ότι «παρόλα αυτά οι μαθητές είχαν επιτυχίες από ότι παρατήρησα, και αυτό οφείλεται και στα εύκολα θέματα που τους είχαν βάλει. Υπήρχαν βαθμολογίες όπως κάθε χρονιά αριστευσάντων, βαθμολογίες πολύ καλές μέτριες και εκείνες που δεν δίνουν την δυνατότητα στους μαθητές να εισαχθούν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας.

Εμείς η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και όλος ο εκπαιδευτικός κλάδος δίδουμε συγχαρητήρια σε όλους όσοι πέτυχαν τον στόχο τους και σε εκείνους οι οποίοι δεν κατάφεραν εκείνο που επιθυμούσαν, υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες στη ζωή τους για να προσπαθήσουν και κάθε εμπόδιο για καλό».

Ερωτηθείς για τις βάσεις που θα κυμανθούν ο κ. Παπαδομαρκάκης είπε ότι «φέτος είναι αλλιώς τα ζητήματα, πρέπει να δούμε συνολικά σε όλη την Ελλάδα πως έχουν πάει οι υποψήφιοι και μετά να βγάλουμε συμπεράσματα. Αλλά περιμένω αύξηση των βάσεων εξαιτίας των εύκολων θεμάτων των πανελληνίων».

Αναφορικά με τις βάσεις και το που αυτές θα κυμανθούν, έμπειροι εκπαιδευτικοί τονίζουν πως είναι νωρίς να γίνουν προβλέψεις καθώς οι αλλαγές που έχουν γίνει επιφέρουν και αλλαγές στην μέτρηση των μορίων. Ουσιαστικά, τονίζουν, δεν δύναται να γίνει εκτίμηση ένας μαθητής αν έχει περάσει ή όχι στην σχολή προτίμησης του βάση των περσινών δεδομένων, καθώς ο τρόπος των εξετάσεων αλλά και ο υπολογισμός των μορίων φέτος είναι τελείως διαφορετικός.

Συγχαρητήρια από 2ο Γενικό Λύκειο Ρόδου (Καζούλλειο)

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του 2ου Λυκείου Ρόδου – Καζούλλειου συγχαίρουν θερμά τους μαθητές του σχολείου για τις επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Το 2ο Λύκειο Ρόδου – Καζούλλειο, κατόρθωσε να επιδείξει εξαιρετικά υψηλές βαθμολογικές επιδόσεις. Για εμάς, τους εκπαιδευτικούς, δεν υπάρχει μεγαλύτερη δικαίωση από τα ικανοποιημένα πρόσωπα των μαθητών μας, οι οποίοι είδαν τις κοπιώδεις προσπάθειές τους να ευοδώνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η επιτυχία αυτών των παιδιών, των αυριανών επιστημόνων και επαγγελματιών, μας επιτρέπει να ατενίζουμε το μέλλον μας, ως κοινωνία, με αυξημένη αισιοδοξία.

Όταν περίπου το 70% των μαθητών μας υπερβαίνουν τα 15.000 μόρια και η συντριπτική πλειονότητά τους πιθανότατα (σε αναμονή των βάσεων εισαγωγής) θα εισαχθεί στις Σχολές πρώτης προτίμησης, ως εκπαιδευτικοί αισθανόμαστε τιμή και υπερηφάνεια. Πολλά συγχαρητήρια πρέπει να αποδοθούν και στους γονείς των μαθητών, οι οποίοι, σε κάθε βήμα του πολύχρονου κι επίπονου αγώνα τους, στάθηκαν άοκνοι συμπαραστάτες.

Ασφαλώς, ένα ατυχές αποτέλεσμα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με απογοήτευση και πικρία. Οι προοπτικές και οι ευκαιρίες δρομολόγησης και καταξίωσης, ακαδημαϊκά και επαγγελματικά, επ’ ουδενί δεν εξαντλούνται. Το σημαντικό είναι τα παιδιά και οι γονείς τους να επανεκκινήσουν τις προσπάθειες με αυτοπεποίθηση, οργάνωση και όραμα. Εμείς, στο 2ο ΓΕΛ Ρόδου, θα είμαστε πάντα δίπλα τους σε κάθε προσπάθεια.


Αισθήματα ικανοποίησης
Χαμόγελα αλλά και δάκρυα χαράς για αρκετούς υποψηφίους οι οποίοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν υψηλό ποσοστό μορίων, εξασφαλίζοντας έτσι μία θέση σε κάποιο από τα Πανεπιστήμια της χώρα μας. Σε γενικές γραμμές τα Λύκεια του νησιού μας πήγαν αρκετά καλά, με τους μαθητές και τις μαθήτριες τους να συγκεντρώνουν αρκετές χιλιάδες μόρια, στόχος ο οποίος επιτυγχάνεται – όπως τονίζουν τα ίδια τα παιδιά- κυρίως με συστηματικό διάβασμα και πρόγραμμα καθόλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Η «Ροδιακή» μίλησε ενδεικτικά με ορισμένους μαθητές σχολείων του νησιού μας οι οποίοι είχαν πολύ καλές αλλά και άριστες επιδόσεις στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.
Η Ελένη Μαραγκού από το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) συγκέντρωσε μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες στο νησί μας με 19466 μόρια και μιλώντας στη «Ροδιακή» εξέφρασε την ικανοποίηση της και την χαρά της για το αποτέλεσμα αυτό, το οποίο και της δίνει το «εισιτήριο» εισαγωγής της στην Φαρμακευτική Αθηνών, όπως στόχευε.

Η ίδια είπε πως η όλη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων ίσως είναι υπερτιμημένη καθώς όπως και εκείνη διαπίστωσε «αγχωνόμαστε χωρίς να χρειάζεται».
Αναφερόμενοι στα παιδιά που την επόμενη χρονιά θα δώσουν τη δική τους «μάχη» η Ελένη τους συμβουλεύει να είναι χαλαροί την ώρα που θα γράφουν και καλά προετοιμασμένοι και ψυχολογικά. Σε ότι αφορά την ίδια, ετοιμάζεται για διακοπές σε κάποιο νησί.

Την πολύ υψηλή βαθμολογία των 19.452 μορίων συγκέντρωσε και ο Μιχαήλ Πανορμίτης Οικονόμου του Νικολάου που φοιτά στο Ροδίων Παιδεία.
«Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που οι κόποι μου ανταμείφθηκαν και κατάφερα να πετύχω το στόχο μου. Ήταν μια αρκετά δύσκολη χρονιά, που απαιτεί πολύ κόπο και προσπάθεια, όμως με σωστή προετοιμασία, μεθοδικότητα και προσήλωση στους στόχους του, μπορεί κανείς να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές και την οικογένειά μου που με στήριξαν στην προσπάθειά μου αυτή και ελπίζω την εισαγωγή μου στη Νομική Αθήνας, που είναι η πρώτη μου προτίμηση» είπε στη «Ροδιακή» ο Μιχάλης.

«Δεν ήταν τόσο δύσκολο όσο το περίμενα» δήλωσε από την πλευρά του ο Μάριος Κατσανεβάκης του Ιωάννη που φοιτά στο 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) και συγκέντρωσε 19.453 μόρια στην ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών.
Ο Μάριος με την βαθμολογία του αυτή έχει πετύχει την εισαγωγή του στην Ιατρική Σχολή που επιθυμούσε και απομένει πλέον να επιλέξει την πόλη που θα τον φιλοξενήσει για τις σπουδές του.

Μιλώντας για την εμπειρία του αυτή είπε πως διάβαζε όπως και τα προηγούμενα χρόνια και πως ήξερε που στοχεύει, θυσίασε κάποια πράγματα μένοντας στο σπίτι για διάβασμα, αλλά άξιζε το κόπο.
Ο Μάριος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους γονείς, τον αδελφό του, τους φίλους και τους καθηγητές του για την στήριξη και την βοήθεια τους.

Εξίσου άριστα τα πήγε και η Δέσποινα Σκιαδά του Ευαγγέλου από το 2ο ΓΕΛ Ρόδου (Καζούλλειο) η οποία συγκέντρωσε 18.946 μόρια, και βάζει πλώρη για την Ιατρική Ηρακλείου Κρήτης.
Μιλώντας στη «Ροδιακή» η Δέσποινα δήλωσε ενθουσιασμένη από τα αποτελέσματα διευκρινίζοντας πως ακόμη δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι όλα πέρασαν!
«Βιώναμε κάθε μέρα, κάθε στιγμή και ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά με πολύ διάβασμα» είπε η Δέσποινα, «όμως αυτό το διάβασμα ήταν το μέσο για να πετύχω το όνειρο μου»!

Η ίδια συμβουλεύει τους επόμενους υποψηφίους «να έχουν κουράγιο να συνεχίζουν γιατί πρέπει να έχουν στο μυαλό τους μόνο το όνειρο τους και πίστη στον εαυτό τους».
Τέλος ευχαρίστησε την οικογένεια, τους φίλους και τους καθηγητές της που ήταν δίπλα της όλη τη χρονιά γιατί «χωρίς αυτούς ίσως και να μην είχα πετύχει»!

Αρκετά ικανοποιημένος δηλώνει στην «Ροδιακή» και ο Παναγιώτης Κώστας του Γεωργίου από το 3ο ΓΕΛ Ρόδου (Καπνοβιομηχανία) ο οποίος συγκέντρωσε 18888 μόρια.
Ο Παναγιώτης τόνισε πως η όλη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων ήταν πολύ πιο εύκολη από ότι του την περιέγραφαν και ετοιμάζεται πλέον για το Μαθηματικό Αθήνας. Εύχεται καλή επιτυχία στα παιδιά που θα δώσουν του χρόνου εξετάσεις και τους συμβουλεύει να μην αγχώνονται.

Ο Κωνσταντίνος Τσίννας του Βλάσση είναι από το Ροδίων Παιδεία συγκέντρωσε 18.990 μόρια και την εισαγωγή του στη σχολή της επιλογής του.
Ο ίδιος μιλώντας στη «Ροδιακή» είπε τα εξής:
Τρίτη Λυκείου... Δύο λέξεις, τόσες σκέψεις! Πολλή δουλειά, λίγος χρόνος... Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους ανθρώπους που ήταν δίπλα μου και προπάντων την οικογένεια και τους εκπαιδευτικούς μου. Πέραν των τυπικών ευχαριστήριων όμως υπάρχει και κάτι άλλο που θέλω να μοιραστώ.

Η επιτυχία ως ανταμοιβή των κόπων μου είχε μια γλυκόπικρη γεύση. Ένα εκπαιδευτικό σύστημα που απαιτεί από εφήβους 17 χρονών να ξημεροβραδιάζονται στο διάβασμα, να τους δημιουργεί άγχος, που τους ζητά να κάνουν θυσίες χωρίς να εγγυάται ούτε στο ελάχιστο το αποτέλεσμα, που καλλιεργεί ανταγωνιστικό πνεύμα...

Σίγουρα δεν είναι υγιές! Η τρίτη Λυκείου θεωρώ πως είναι ένα μελανό σημείο των μαθητικών μου χρόνων.. Ο άνθρωπος δεν γίνεται με τόνους ασκήσεων Μαθηματικών και Φυσικής, γίνεται με την Τέχνη, την προσωπική αναζήτηση, τις υπόλοιπες δραστηριότητες. Την λεγόμενη σφαιρική παιδεία... Ας την απαιτήσουμε, ας την επιδιώξουμε και αν η πολιτεία είναι σωστή θα μας την δώσει!

«Δικαιωμένος για τους κόπους του» δήλωσε στη «Ροδιακή» ο Σάββας Σαββάκης από το 2Ο ΓΕΛ Ρόδου (Καζούλλειο), ο οποίος συγκέντρωσε 18.844 μόρια.
Ο Σάββας ετοιμάζεται για την Κτηνιατρική σχολή (μάλλον Κρήτης) και τονίζει ότι ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά με πολύ άγχος, με αρκετό διάβασμα και πάντα σε εγρήγορση, όμως «έφυγε» γρήγορα.

Ωστόσο ο ίδιος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους γονείς, τους καθηγητές, αλλά και τους συμμαθητές και φίλους του για την ψυχολογική κυρίως υποστήριξη του.
Τώρα ο Σάββας ετοιμάζεται για ξεκούραση με βόλτες και μπάνια.

Συνολικά 17.767 μόρια συγκέντρωσε ο Κωνσταντίνος Γεωργάς του Γεωργίου από το 3ο ΓΕΛ Ρόδου (Καπνοβιομηχανία), γεγονός που τον κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο.
«Ήταν μία σαφώς δύσκολη και ιδιαίτερα απαιτητική χρονιά» δήλωσε στη «Ροδιακή» και ευχαρίστησε όλους όσοι τον στήριξαν σε αυτή του την προσπάθεια και ευχήθηκε καλή επιτυχία στα παιδιά που θα δώσουν εξετάσεις του χρόνου.

Βαλίτσες για την Ιατρική ετοιμάζει και η Ανδριάννα Αντώνογλου του Γεωργίου που φοιτά στο Κολλέγιο Ρόδου και συγκέντρωσε 18.682 μόρια στην ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών.
Μιλώντας στη «Ροδιακή» η Ανδριάννα εξέφρασε τον ενθουσιασμό και την ικανοποίηση της για το αποτέλεσμα και τόνισε πως η φετινή χρονιά πέρασε γρήγορα και ήταν αρκετά κουραστική και ψυχοφθόρα καθώς απαιτούνταν αφοσίωση και πολύ διάβασμα.

Για αυτό και συμβουλεύει τα παιδιά που θα διαγωνιστούν τις επόμενες χρονιές να ακολουθούνε τις συμβουλές των καθηγητών και να τους έχουν εμπιστοσύνη.
Η ίδια ευχαρίστησε την οικογένεια της και τους καθηγητές της για τη στήριξη τους.

Μία από τις πολύ καλές βαθμολογίες συγκέντρωσε με 18.576 μόρια και ο Γεώργιος Παπαγεωργίου του Χαραλάμπους από το Ροδίων Παιδεία ο οποίος δήλωσε στην «Ροδιακή»:
«Ένας μεγάλος κύκλος έκλεισε και ανοίγουν πλέον καινούριες πόρτες. Τώρα ξεκινά το μεγάλο ταξίδι στη ζωή. Μετά από έναν κοπιαστικό αγώνα στον οποίο συνοδοιπόροι στάθηκαν καθηγητές, γονείς, φίλοι και συμμαθητές είμαι έτοιμος να περιδιαβώ το δύσβατο μονοπάτι της ζωής. Νιώθω ευγνώμων απέναντι τους και τους οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ, τόσο για την ανιδιοτελή αγάπη τους όσο και για την στήριξη τους σε αρκετά κρίσιμες καταστάσεις. Καλή τύχη και καλή σταδιοδρομία στα υπόλοιπα παιδιά. Να κυνηγάτε τα όνειρα σας».

Ο Ευθύμιος Ζάκκας του Παναγιώτη Νεκτάριου που φοιτά στο 3ο ΓΕΛ Ρόδου (Καπνοβιομηχανία) συγκέντρωσε 17.266 μόρια στο πρώτο επιστημονικό πεδίο και βάζει πλώρη για μια από τις νομικές σχολές.

Για την Οδοντιατρική Θεσσαλονίκης προετοιμάζεται ο Σταμάτης Πελεκάνος του Εμμανουήλ που φοιτά στο 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) και συγκέντρωσε 18.430 μόρια στην ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών.

Περιγράφοντας την χρονιά που πέρασε είπε ότι μέχρι τον Δεκέμβριο όλα κυλούσαν ήρεμα, όμως μετέπειτα είχε πολύ άγχος, πολύ διάβασμα και γενικότερα η κατάσταση ήταν δυσκολότερη. Όμως το αποτέλεσμα τον ικανοποιεί απόλυτα και αυτό έχει σημασία.

Σε ότι αφορά τα παιδιά που θα διαγωνιστούν του χρόνου, δηλώνει πως θα πρέπει να έχουν πρόγραμμα στο διάβασμα τους, να προσέχουν τους καθηγητές τους και να διατηρήσουν την δύναμη, το κουράγιο και την αποφασιστικότητα τους.

Σε ότι αφορά το νέο σύστημα των Πανελληνίων ο Σταμάτη είπε ότι κατά την άποψη του είναι καλύτερο καθώς υπάρχουν λιγότερα μαθήματα στα οποία διαγωνίζεται ο υποψήφιος και έτσι μπορεί να επικεντρωθεί περισσότερο και να πετύχει το στόχο του.
Όσο για το καλοκαίρι οι διακοπές και η χαλάρωση είναι σε πρώτο πλάνο για τον Σταμάτη.

Πάρα πολύ καλά τα πήγε και η Παναγιούλα Κολεζάκη που φοιτά στις Λυκειακές τάξεις Έμπωνας και συγκέντρωσε 17.850 μόρια στην ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών σπουδών.
Η ίδια φανερά ικανοποιημένη δήλωσε στη «Ροδιακή»: «Η φετινή χρονιά ήταν δύσκολη και απαιτητική ,όμως οι κόποι μου ανταμείφθηκαν. Τα πήγα καλύτερα απ’ όσο πίστευα. Ξέρω πλέον ότι οι πανελλήνιες είναι μια ψυχοφθόρα διαδικασία, όμως με συστηματική δουλειά, προσπάθεια και μεράκι καθένας μπορεί να τα καταφέρει και να πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Το μυστικό είναι να μην αφήνει κενά και να σκέφτεται πάντα θετικά και αισιόδοξα. Θα ήθελα να ευχηθώ κάθε επιτυχία στους επόμενους υποψήφιους και να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που ήταν πραγματικά δίπλα μου».

Ο Ιωάννης Θυριάκης του Παναγιώτη από το «Ροδίων Παιδεία» είναι ικανοποιημένος από την συγκέντρωση των 18.236 μορίων και δηλώνει:
«Η φετινή χρονιά ήταν αρκετά απαιτητική… Απαιτούσε οργάνωση, πρόγραμμα, αυτοπεποίθηση, δυναμικότητα και στήριξη τόσο από φίλους και συγγενείς όσο και από τους καθηγητές μας! Νιώθω τυχερός που τα είχα όλα αυτά! Η χρονιά κύλησε γρήγορα, ώσπου ήρθε η στιγμή που όλοι περιμέναμε από τον προηγούμενο Αύγουστο, η στιγμή της «Μεγάλης Κρίσης»…

Παρ’ όλη την αγωνία και το άγχος, πέρασαν γρήγορα οι ημέρες αυτές και όπως αποδείχθηκε, οι κόποι και η προσπάθεια ανταμείβεται! Είμαι αρκετά ικανοποιημένος με την επίδοση μου!

Εύχομαι καλή σταδιοδρομία σε όλα τα παιδιά, και ιδιαίτερα στους συμμαθητές μου, οι οποίοι ήταν δίπλα μου κατά την διάρκεια αυτής της χρονιάς! Τέλος, ευχαριστώ πάρα πολύ όχι μόνο την οικογένεια μου, αλλά και τους καθηγητές και τους φίλους μου για την στήριξη που μου προσέφεραν και την αυτοπεποίθηση που με βοήθησαν να αποκτήσω αυτή τη χρονιά, ώστε να φτάσω κοντά στο στόχο μου!

«Δεν το περίμενα να γράψω τόσο καλά, πολύ καλά!» δήλωσε στη «Ροδιακή» η Αθηνά Αλεξίου του Δημητρίου από το 2ο ΓΕΛ Ρόδου (Καζούλλειο) η οποία συγκέντρωσε 18.452 μόρια στην ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών.
Η Αθηνά ετοιμάζεται πλέον για την Αγγλική Φιλολογία Αθηνών και δηλώνει ότι το καλοκαίρι θα το περάσει ξεκούραστα με φίλους αφήνοντας πίσω της την χρονιά που πέρασε.
Η ίδια είπε ότι η όλη διαδικασία των εξετάσεων είχε πολύ άγχος αλλά αν είσαι καλά προετοιμασμένη πάντα γράφεις.

Στα παιδιά που θα διαγωνιστούν την επόμενη χρονιά συμβουλεύει ψυχραιμία και αυτοσυγκέντρωση και να μην έχουν – όσο γίνεται- κενά από τα προηγούμενα χρόνια.
Το όνειρο του πραγματικότητα κατάφερε να κάνει ο Στέφανος Μαστής του Μιχαήλ από το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) ο οποίος πέτυχε 18.728 μόρια και την εισαγωγή του στη σχολή Βιολογίας που τόσο επιθυμούσε.

Μιλώντας στη «Ροδιακή» δεν έκρυψε τη χαρά του για το αποτέλεσμα το οποίο το πέτυχε με συστηματικό διάβασμα και καλή προετοιμασία.

Ο ίδιος συγκρίνοντας το νέο με το παλαιό σύστημα των εξετάσεων είπε πως υπάρχουν προτερήματα και μειονεκτήματα. Εφόσον είσαι συνειδητοποιημένος για το τι θέλεις είναι καλύτερο το νέο σύστημα καθώς τα μαθήματα είναι λιγότερα και υπάρχει περισσότερος χρόνος προετοιμασίας. Με το παλαιό σύστημα όμως υπήρχαν περισσότερες και γενικότερες γνώσεις.

Σε κάθε περίπτωση ο Στέφανος συμβουλεύει τα παιδιά που θα δώσουν και αυτά το δικό τους αγώνα να έχουν όσο λιγότερο άγχος γίνεται και αρκετή αυτοπεποίθηση για αυτό που θέλουν να πετύχουν και να γνωρίζουν ότι δεν τελειώνει ο κόσμος με τις εξετάσεις αυτές.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει καταρχήν τους γονείς του – την οικογένεια του για την στήριξη τους αλλά και τους καθηγητές του.

Την ευχαρίστηση της εκφράζει και η Σμάρω Τρικοίλη του Εμμανουήλ που φοιτά στο «Ροδίων Παιδεία» και συγκέντρωσε 18.539 μόρια.
Η Σμάρω σε δηλώσεις της στη «Ροδιακή αναφέρει τα εξής:
«Η τρίτη Λυκείου ήταν μια απαιτητική χρονιά, εάν ο μαθητής διαθέτει συνείδηση, πρόγραμμα και θέληση το μονοπάτι της επιτυχίας είναι βατό. Θερμά ευχαριστώ στην οικογένεια, στους καθηγητές και στους φίλους μου για την καταλυτική συνδρομή τους στην σταδιοδρομία μου. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους».

Ανακουφισμένος δηλώνει στη «Ροδιακή» και ο Ιωάννη Νταβιγλάκης του Δημητρίου ο οποίος φοιτά στο 2Ο ΓΕΛ Ρόδου (Καζούλλειο) και συγκέντρωσε 18.345 μόρια!
Ο Γιάννης ετοιμάζει βαλίτσες για το Μαθηματικό Ηρακλείου Κρήτης και δηλώνει ιδιαίτερα ευχαριστημένος για το αποτέλεσμα που πέτυχε.

Σε ότι αφορά τις εξετάσεις είπε ότι είναι λίγο αντίξοες οι συνθήκες, με πολύ άγχος, περιορισμένο χρόνο και πιστεύει πως θα μπορούσε να αλλάξει όλο αυτό σε κάτι καλύτερο.

Για τα παιδιά που θα δώσουν του χρόνου, τους συμβουλεύει να το προσπαθήσουν να μην το βάλουν κάτω, δεν είναι μονόδρομος οι πανελλήνιες γιατί πάνω από όλα είναι η υγεία και οι άνθρωποι που περιβάλλουν.

Όσο για το καλοκαίρι του, ο Γιάννης θα το περάσει χαλαρά με μπάνια και διακοπές στην Κρήτη.
Την χαρά του εξέφρασε μιλώντας στη «Ροδιακή» ο Γεώργιος Μπενετάτος του Ηλία από το 4ο ΓΕΛ Ρόδου ο οποίος συγκέντρωσε 17.549 μόρια στην ομάδα Προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής.

«Ήταν μία δύσκολη χρονιά αλλά ανταμείφθηκαν οι κόποι μου και για αυτό θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια, τους φίλους και τους καθηγητές μου. Δεν περίμενα ότι η όλη διαδικασία θα ήταν τόσο δύσκολη, αλλά μετά από αυτή νιώθω πολύ πιο δυνατός».
Ο Γιώργος ετοιμάζει βαλίτσα για το Οικονομικό Αθηνών, ενώ για το καλοκαίρι του σχεδιάζει χαλάρωση και ξεκούραση!

Για την Βιολογία Αθηνών ετοιμάζεται η Αναστασία Καλλιγά από το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) η οποία συγκέντρωσε 18.300 μόρια στην ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών.
Η ίδια δηλώνει στη «Ροδιακή» πολύ ικανοποιημένη και προσθέτει ότι «ήταν μία δύσκολη χρονιά αν όμως έχει σωστή καθοδήγηση και υποστήριξη όλα πάνε καλά».

Ερωτηθείς αν σκέπτεται κάποια άλλη σχολή, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «ακόμη και να είχα την δυνατότητα για κάποια άλλη σχολή πάλι Βιολογία θα επέλεγα. Περιμένουμε τις βάσεις και μέχρι τότε πάμε … διακοπές»!

Συνολικά 18.174 μόρια συγκέντρωσε η Άννα – Ελένη Νικολιδάκη του Εμμανουήλ από το «Ροδίων Παιδεία» και για αυτή της την επιτυχία δήλωσε στη «Ροδιακή»:
«Η Γ΄Λυκείου και οι πανελλαδικές εξετάσεις αποτέλεσμα για εμένα μία ιδιαίτερη εμπειρία. Απαιτούσαν κόπο, διάβασμα, μερικές φορές ξενύχτια, αλλά δεν έλειπαν φυσικά από το πρόγραμμα και οι εξόδοι, ο χαβαλές με τους συμμαθητές και οι ευκαιρίες για ξεκούραση.
Ήταν μεν μία απαιτητική χρονιά, αλλά στο τέλος αποδείχθηκε πως όλες οι προσπάθειες μας ανταμείφθηκαν. Πιστεύω πως αυτό που με βοήθησε προσωπικά ήταν η καλή οργάνωση και ο προγραμματισμός. Ευχαριστώ την οικογένεια, τους φίλους, τους καθηγητές μου για όλη την βοήθεια και την υποστήριξη και εύχομαι σε όλους να ακολουθήσουν τα όνειρα τους και καλή σταδιοδρομία.

Πλώρη για σχολή δημοσιογραφίας βάζει η Χαρίκλεια Ελιαδάκη του Δημητρίου από το 4ο ΓΕΛ Ρόδου η οποία συγκέντρωσε 16.563 στην ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών.
Μιλώντας στη «Ροδιακή» τόνισε μεταξύ άλλων πως ήταν μία δύσκολη και επίπονη χρονιά η οποία της στέρηση πράγματα αλλά άξιζε το κόπο.

Σε ότι αφορά τα παιδιά που θα δώσουν του χρόνου πανελλήνιες τα συμβουλεύει να διαβάζουν με πρόγραμμα και να μην κάνουν υπερβολές.

«Δεν το περίμενα, είμαι πολύ χαρούμενη, τρελαμένη!» δηλώνει στη «Ροδιακή» η Χρύσα Χασάπη του Νικολάου που φοιτά στο 1Ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) και συγκέντρωσε 17.378 μόρια.
Η Χρύσα έχει επιλέξει την πόλη που θα φοιτήσει και η οποία δεν είναι άλλη από την Θεσσαλονίκη, ενώ σε ότι αφορά την σχολή μάλλον προς Φιλοσοφική πάει αν και όπως δήλωσε έχει ακόμη χρόνο να το σκεφθεί.

Για την χρονιά που πέρασε δήλωσε ότι ήταν πάρα πολύ δύσκολη, με αρκετή κούραση και χρόνο αφιερωμένο στο διάβασμα όμως τελικά οι κόποι της ανταμείφθηκαν.
Τώρα θα είναι έξω όλη την μέρα διασκεδάζοντας με την παρέα της.

Ευχαριστημένη από την νέα διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων αλλά και από το αποτέλεσμα που της έδωσε 17.145 μόρια στην ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών είναι η Γεωργία Γόμπου από το 4ο ΓΕΛ Ρόδου.
Η Γεωργία είπε στη «Ροδιακή» ότι περίμενε λίγο περισσότερο αλλά και πάλι είναι ικανοποιημένη, ενώ για την διαδικασία ότι δεν ήταν τελικά τόσο δύσκολη όσο την περιγράφουν.

Ίσως διότι είχαν φέτος λιγότερα μαθήματα να δώσουν, τα οποία σου δίνουν την δυνατότητα καλύτερης οργάνωσης του χρόνου σου αν και ο χρόνος είναι πάντα πιεσμένος. Η ίδια θα ξεκουραστεί αρκετά το καλοκαιράκι περιμένοντας την ανακοίνωση των βάσεων.

Έτοιμη για την Νομική είναι η Ευαγγελία Μηνά του Παναγιώτη από το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) η οποία πέτυχε 18.049 μόρια στην ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών.
«Είναι μεγάλη ανακούφιση και χαρά για μένα» είπε η Ευαγγελία προσθέτοντας για την χρονιά που πέρασε ότι «ήταν πολύ ψυχοφθόρα με πολύ άγχος για το τίποτα, γιατί τελικά τώρα όλα αρχίζουν».
Η Ευαγγελία ευχαρίστησε τους γονείς της για την υπομονή που είχαν μαζί της και τους καθηγητές της που προσπάθησαν πολύ με εκείνης και την βοήθησαν στο να πετύχει τον στόχο της.

Επίσης ευχήθηκε στα παιδιά που θα διαγωνιστούν του χρόνου «να έχουν υπομονή, να βάλουν τα δυνατά τους και να μην αγχώνονται ότι είναι να γίνει θα γίνει και τίποτα δεν τελειώνει εδώ»!

Πολύ καλές επιδόσεις
Σύμφωνα με τα χθεσινά αποτελέσματα μαθητές και μαθήτριες των Λυκείων μας που πέτυχαν πολύ καλές αποδόσεις στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις ανά σχολείο είναι ενδεικτικά οι εξής:

Κολλέγιο Ρόδου Mόρια
1 ΤΟΑΝΟΓΛΟΥ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ
2 ΒΑΚΙΑΝΗ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ 18981
3 ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΑ 18908
4 ΚΑΤΑΒΕΝΑΚΗ ΦΑΙΔΡΑ 18682

5 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΑΧΑΙΡΑ ΑΙΚ. 18475
6 ΦΙΡΟΓΛΑΝΗ - ΜΟΣΧΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ 17905
7 ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ-ΜΑΡΙΑ 17889
8 ΣΠΑΝΑΚΑΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΑΓΓ. 17855
9 ΚΑΡΡΑΣ ΠΑΥΛΟΣ-ΣΠΥΡΟΣ 17565
10 ΚΩΣΤΑΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 17486

11 ΚΕΛΕΣΗ ΤΣΑΜΠΙΚΑ ΜΙΧΑΕΛΑ 17300
12 ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ 16990
13 ΜΠΟΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ-ΜΙΧΑΗΛ 16677
14 ΖΙΩΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 16508
15 ΚΑΚΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ 16492
16 ΚΟΛΑΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 16343

17 ΑΒΔΕΛΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ 16056
18 ΜΕΓΓΙΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ 15972
19 ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 15870
20 ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 15781
21 ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ AΝΤΩΝΙΟΣ 15456
22 ΤΣΙΓΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 15213
23 ΧΩΡΙΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 15186

Ροδίων Παιδεία:
ΘυριΑκης ΙωΑννης 18236
ΚαραβΟλια Δέσποινα-ΜαρΙα 19307
Κάσδαγλη ΕιρΗνη 17916

ΜαστραντΩνη ΒαρβΑρα 17953
ΝικολιδΑκη Αννα-ΕλΕνη 18174
ΟικονΟμου ΜιχαΗλ-Πανορμίτης 19452
ΠαπαγεωργΙου ΓεΩργιος 18576

ΡιζοποΥλου ΧρυσΑνθη-ΜαρΙα 17916
ΤρικοΙλη ΣμαρΑγδη 18539
ΤσΙννας ΚωνσταντΙνος 18990
ΦαλτσΕτας Χρήστος-ΜιχαΗλ 17597

3ο ΓΕΛ ΡΟΔΟΥ (ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ)
ΑΛΒΑΝΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΓΕΩΡΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΖΑΚΚΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΛΕΣΙΩΒΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΜΑΓΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΜΑΛΑΝΔΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΑΝΩΛΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

ΜΗΝΑΪΔΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ
ΜΠΕΛΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΠΑΠΑ ΤΖΕΝΗ
ΣΕΧΑΪ ΧΡΗΣΤΟς
ΣΠΥΡΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΤΗΛΙΑΚΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ – ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΝ

2Ο ΓΕΛ ΡΟΔΟΥ (ΚΑΖΟΥΛΛΕΙΟ)
ΣΚΙΑΔΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ 18946
ΣΑΒΒΑΚΗΣ ΣΑΒΒΑΣ 18844
ΝΤΑΒΙΓΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 18345
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΑΥΛΟΣ 18264
ΠΕΡΡΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 17861

ΤΡΙΓΕΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 17345
ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΜΙΧΑΗΛ 17322
ΣΤΕΡΓΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ 17318
ΚΕΣΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 16827
ΠΑΠΑΝΙΚΗΤΑ ΡΗΓΩ - ΑΓΓΕΛΙΚΗ 16663
ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗΣ ΣΑΒΒΑΣ 16611
ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ - ΑΓΓΕΛΙΚΗ 15882

4o ΓΕΛ ΡΟΔΟΥ
Μπενετάτος Γεώργιος
Γόμπου ΓεωργIα
Ελιαδάκη ΧαρIκλεια
ΜαννAκη

Διαβάστε ακόμη

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα