Υψηλές βαθμολογίες από πολλούς υποψήφιους των λυκείων της Ρόδου

Υψηλές βαθμολογίες από πολλούς υποψήφιους των λυκείων της Ρόδου

Υψηλές βαθμολογίες από πολλούς υποψήφιους των λυκείων της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3226 ΦΟΡΕΣ

Μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιουλίου, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2016 μπορούν να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους

Δόθηκαν προχθές στη δημοσιότητα οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων, από τις οποίες προκύπτει ότι και φέτος οι μαθητές και μαθήτριες της περιοχής μας τα πήγαν αρκετά καλά. Τα παιδιά έχουν περιθώριο μέχρι τις αρχές Ιουλίου να αποφασίσουν τις σχολές προτίμησης που θα δηλώσουν και να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιουλίου, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2016 μπορούν να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους.
Έτσι, οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν μηχανογραφικό μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους προκειμένου να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).

Μετά την ολοκλήρωση της ανακοίνωσης των βαθμών των ΕΠΑΛ και σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) ως και την Παρασκευή 8-7-2016.

Και άλλες επιτυχίες
Αρκετά ήταν τα παιδιά από την περιοχή μας που κατάφεραν να συγκεντρώσουν υψηλή βαθμολογία στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις και να εξασφαλίσουν μία θέση σε κάποιο από τα Πανεπιστήμια της χώρας μας.

Η Ανδρομάχη Τοανόγλου του Μιχαήλ από το Κολλέγιο Ρόδου με 18.981 μόρια στην ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών ετοιμάζεται για την Νομική Αθηνών.

Τοανόγλου ΑνδρομάχηΤοανόγλου Ανδρομάχη

Μιλώντας στη «Ροδιακή», ευχαρίστησε τους καθηγητές, τους συγγενείς και τους φίλους της που ήταν δίπλα της σε αυτή την απαιτητική χρονιά.
«Είμαι πολύ ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα και νιώθω ότι οι κόποι μου ανταμείφθηκαν» είπε η Ανδρομάχη.

Πλώρη για την σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στην Αθήνα, βάζει και η Άννα – Μαρία Βακιάνη του Θεοφάνους που φοιτά στο Κολλέγιο Ρόδου και συγκέντρωσε 18.908 μόρια στην ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών.

Βακιάνη Άννα-ΜαρίαΒακιάνη Άννα-Μαρία

«Είμαι αρκετά ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα αφού φαντάζομαι πως πιάνω τους στόχους μου» δήλωσε στην «Ροδιακή» η Άννα - Μαρία.

Για την Αθήνα αλλά για την Νομική σχολή ετοιμάζει βαλίτσες και η Φαίδρα Καταβενάκη του Νικολάου από το Κολλέγιο Ρόδου, η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει 18.475 μόρια στην ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Καταβενάκη ΦαίδραΚαταβενάκη Φαίδρα

«Ήταν μια δύσκολη χρόνια, παρόλα αυτά είμαι πολύ ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα των εξετάσεων! Στόχος μου πλέον είναι η Νομική. Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους καθηγητές και την οικογένειά μου που με στήριζαν συνεχώς και μου έδιναν δύναμη να συνεχίσω τον αγώνα των πανελληνίων!!

Πολύ καλά τα πήγε και η Τσαμπίκα Κελεση του Γεωργίου από το Κολλέγιο Ρόδου, η οποία συγκέντρωσε 16.990 μόρια στην ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Τσαμπίκα ΚελέσηΤσαμπίκα Κελέση

«Η φοίτηση μου στο Κολλέγιο Ρόδου έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την επιτυχία μου και την επίτευξη του στόχου μου με την ουσιαστική παρουσία της οικογένειας μου, με την βοήθεια των καθηγητών μου ιδιαίτερα και το ενδιαφέρον τους. Με την γνωστική και ψυχολογική υποστήριξή τους και προσωπική προσπάθεια πέτυχα το όνειρο μου. Συναισθήματα ανακούφισης, δικαίωσης και ευγνωμοσύνης συνθέτουν την εικόνα της φοίτησης μου στο Κολλέγιο Ρόδου» δήλωσε η Τσαμπίκα στη «Ροδιακή».

Την δυσαρέσκεια του για το νέο εξεταστικό σύστημα εξέφρασε μιλώντας στη «Ροδιακή» ο Βασίλης Κακακης του Γεωργίου από το Κολλέγιο Ρόδου, ο οποίος συγκέντρωσε 16.434 μόρια στην ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών.

Κακάκης ΒασίληςΚακάκης Βασίλης

Πιο συγκεκριμένα, εκφράζοντας την άποψη του για εξεταστικό σύστημα και τα αποτελέσματα των εξετάσεων αυτών, ο Βασίλης επεσήμανε ότι τον άφησαν δυσαρεστημένο.
«Αυτή μου η δυσαρέσκεια δημιουργείται από τον μικρό αριθμό των εξεταστέων μαθημάτων καθώς και την απουσία του προφορικού βαθμού που έδινε μία μικρή χείρα βοηθείας στους μαθητές.

Έτσι λοιπόν, η εισαγωγή στις υψηλές σχολές κυμαίνεται από δύσκολη έως αδύνατη. Παρ’ όλα αυτά ο τρόπος οργάνωσης των εξετάσεων αυτών θεωρώ πως ήταν άριστος και πως αυτές αποτελούν μία πολύ καλή εμπειρία για τους νέους που θα βγουν μελλοντικά στην κοινωνία και θα έχουν να αντιμετωπίσουν πληθώρα προβλημάτων και δυσκολιών για να επιβιώσουν.

Στο σημείο αυτό θέλω να τονίσω ότι στόχος μου ήταν η είσοδος στην Ιατρική Σχολή, κάτι που αποτελεί προσωπικό μου όνειρο από πολύ μικρή ηλικία. Τέλος, επιβάλλεται να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, τους καθηγητές, το σχολείο αλλά και τους φίλους μου που ήταν πάντοτε συμπαραστάτες και οδηγοί σε αυτή τη γεμάτη κόπο και μαθήματα ζωής πορεία μου».

Ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα που του έδωσε 16.508 μόρια στην ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών είναι και ο Θανάσης Μπόκος του Ελευθερίου από το Κολλέγιο Ρόδου.

Μπόκος ΑθανάσιοςΜπόκος Αθανάσιος


«Είμαι ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα μου. Στόχος μου είναι η σχολή πολιτικών μηχανικών. Θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές και τους γονείς μου» δήλωσε ο Θανάσης στη «Ροδιακή».

Εξίσου ευχαριστημένη είναι και η Κατερίνα Κολαη του Πανταζή από το Κολλέγιο Ρόδου η οποία συγκέντρωσε 16.056 μόρια στην ομάδα Οικονομίας και Πληροφορικής.

Κολαη ΑικατερίνηΚολαη Αικατερίνη

Μιλώντας στη «Ροδιακή» η Κατερίνα είπε χαρακτηριστικά: «Είμαι αρκετά ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα μου στις πανελλαδικές εξετάσεις. Δεν είμαι πλήρως αποφασισμένη για το τμήμα που θα δηλώσω αλλά επιθυμία μου είναι να περάσω σε μια Οικονομική Σχολή στην Αθήνα».

Ο Ευθύμιος Ζάκκας του Παναγιώτη Νεκτάριου που φοιτά στο 3ο ΓΕΛ Ρόδου (Καπνοβιομηχανία) συγκέντρωσε 17.266 μόρια στο πρώτο επιστημονικό πεδίο και βάζει πλώρη για μια από τις νομικές σχολές.

Ζάκκας ΕυθύμιοςΖάκκας Ευθύμιος

Μιλώντας στη «Ροδιακή» ο Ευθύμιος είπε: «Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα των εξετάσεων και αισθάνομαι πως οι κόποι μου δικαιώθηκαν. Προορίζομαι για τις νομικές και φιλολογικές σχολές.
Θεωρώ πως για να πετύχεις στις Πανελλαδικές απαιτείται τόσο συστηματικό διάβασμα, όσο και κατανόηση. Ευχαριστώ τους γονείς, την οικογένεια και τους καθηγητές μου που ήταν δίπλα μου κατά τη διάρκεια αυτής της προσπάθειας».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μαθητές και μαθήτριες του Κολλεγίου Ρόδου που πέτυχαν πολύ καλές αποδόσεις στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις είναι ενδεικτικά οι εξής:
ΤΟΑΝΟΓΛΟΥ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ 18981
ΒΑΚΙΑΝΗ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ 18908
ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΑ 18682
ΚΑΤΑΒΕΝΑΚΗ ΦΑΙΔΡΑ 18475
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΑΧΑΙΡΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 17905
ΦΙΡΟΓΛΑΝΗ - ΜΟΣΧΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ 17889
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ-ΜΑΡΙΑ 17855
ΣΠΑΝΑΚΑΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΑΓΓΕΛΙΚΗ 17565
ΚΑΡΡΑΣ ΠΑΥΛΟΣ-ΣΠΥΡΟΣ 17486
ΚΩΣΤΑΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 17300
ΚΕΛΕΣΗ ΤΣΑΜΠΙΚΑ ΜΙΧΑΕΛΑ 16990
ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ 16677
ΜΠΟΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ-ΜΙΧΑΗΛ 16508
ΖΙΩΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 16492
ΚΑΚΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ 16343
ΚΟΛΑΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 16056
ΑΒΔΕΛΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ 15972
ΜΕΓΓΙΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ 15870
ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 15781
ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 15456
ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 15213
ΤΣΙΓΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 15186
ΧΩΡΙΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 15045

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές: Ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική εγγραφή των επιτυχόντων

Αύξηση βάσεων στα περισσότερα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Αποτελέσματα Πανελλαδικών 2023: Σε ποιες σχολές πέρασαν οι Ροδίτες και οι Ροδίτισσες

Πανελλαδικές: Ανακοινώνονται σήμερα οι βάσεις εισαγωγής

Πανελλαδικές 2023 - Σάρωσαν τα Ροδιτόπουλα σε επιτυχίες- Πώς έγραψαν οι μαθητές από τα σχολεία του νησιού μας

Πανελλαδικές: Αύριο στη μια οι ανακοινώσεις για τις βαθμολογίες

Πανελλαδικές 2023: Πότε ανακοινώνονται οι βαθμολογίες

Από 15 έως 23 Ιουνίου η εγγραφή για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών