Πρέπει να αποζημιωθούν άμεσα οι αγρότες της Νότιας Ρόδου

Πρέπει να αποζημιωθούν άμεσα οι αγρότες της Νότιας Ρόδου

Πρέπει να αποζημιωθούν άμεσα οι αγρότες της Νότιας Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 197 ΦΟΡΕΣ

Συγκροτούνται ήδη επιτροπές για την καταγραφή των ζημιών

Σε θέματα της επικαιρότητας αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χτες, εστιάζοντας στο θέμα της πρόσφατης καταστροφικής πυρκαγιάς και τη λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, τον τουρισμό, τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και το Brexit.

Αναλυτικά ο κ. Κόκκινος επεσήμανε τα εξής:

Αποζημιώσεις πληγέντων
Καταστράφηκαν 17.000 στρέμματα δάσους και αγροτικών εκτάσεων αρκετά μηχανήματα αποθήκες και το αρδευτικό σύστημα της περιοχής.
Περιμένω από τον πολιτικό κόσμο της χώρας να δει με υπευθυνότητα και σοβαρότητα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της νότιας Ρόδου και επιβάλλεται άμεσα να δοθούν αποζημιώσεις σε όσους επλήγησαν, έστω ένα μέρος για να πάρει ανάσα ο αγροτικός κόσμος της περιοχής.

Οι πολίτες είναι αντιμέτωποι με μεγάλα προβλήματα. Δεν αντέχουν να επιβαρυνθεί η καθημερινότητά τους με τις καταστροφικές συνέπειες της πρόσφατης πυρκαγιάς. Ήδη συγκροτούνται οι επιτροπές καταγραφής ζημιών και σύντομα θα ολοκληρώσουν το έργο τους.

Οι κυβερνητικές υποσχέσεις του κλιμακίου που πρόσφατα επισκέφθηκε την περιοχή μας, να μην είναι «ακάλυπτες πολιτικές επιταγές».

Χτες έγινε σύσκεψη στο δημοτικό διαμέρισμα της Λάρδου, παρουσία των προέδρων των δημοτικών διαμερισμάτων κατά την οποία δόθηκαν σαφείς κατευθύνσεις και αποτυπώθηκαν προβλήματα που απαιτούν άμεσες λύσεις.

Την επόμενη εβδομάδα θα διανεμηθεί το ενημερωτικό υλικό σε συνεργασία με την πυροσβεστική, το τμήμα πολιτικής προστασία της περιφέρειας και το δήμο Ρόδου για την αντιπυρική προστασία.

Η Ε.ΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ.:
Εκφράζω τη λύπη μου που δεν εισακούστηκε η πρότασή μου να υπάρξει μία τροποποιημένη σύμβαση και να έχει περάσει ήδη από το περιφερειακό συμβούλιο καθώς θα μπορούσαν να διατεθούν με γενικόλογες διατυπώσεις τα μηχανήματα.

Αυτό θα μπορούσε να δώσει ευελιξία, δεν εισακούστηκα στο περιφερειακό συμβούλιο και καλούμαστε τον Ιούλιο να καταθέσουμε και πάλι πρόταση , και όλο το καλοκαίρι η εταιρία δεν θα έχει πάρει έγκριση.

Είμαστε χρονικά στη μέση της αντιπυρικής περιόδου, πενήντα οικογένειες περιμένουν να ζήσουν με την εργασία των ανθρώπων τους στην εταιρία και ακόμα να λειτουργήσει. Στερούμαστε τη βοήθεια έμπειρων ανθρώπων που οδηγούνται στο μαρασμό και στην ανεργία και οι οποίοι έδωσαν εθελοντικά τη μάχη στην τελευταία φωτιά .

Ο τουρισμός
Είχα επισημάνει πριν από μερικές μέρες ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά. Η εικονική πραγματικότητα που εμφανίζει η κυβέρνηση δεν ισχύει. Έχουν έρθει λιγότεροι τουρίστες, και δεν είναι αυτό το τουριστικό ρεύμα που θα δώσει την ώθηση που θέλουμε.

Η φορομπηχτική πολιτική, η αύξηση του κόστους ζωής, ο καλπασμός της ακρίβειας, το ασταθές οικονομικό περιβάλλον και η απουσία οργανωμένης προσπάθειας, οδηγεί σε συρρίκνωση την τουριστική μας βιομηχανία.

Είναι ανάγκη να γίνουν -έστω την ύστατη ώρα- στοχευμένες κινήσεις για τη στήριξη του τουριστικού μας προϊόντος από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Κυβέρνηση.

Τα κονδύλια του ΕΣΠΑ
Το πάγωμα της χρηματορροής λόγω ελέγχου για παλαιότερα έργα από τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του Ε.Σ.Π.Α. στη χώρα μας βάζει «φρένο» στην υπόθεση της ανάπτυξης. Οι όποιοι έλεγχοι για υλοποίηση έργων του παρελθόντος να μη σταματήσουν τη συλλογική και οργανωμένη προσπάθεια που επιβάλλεται να πραγματοποιηθεί άμεσα.

Το Brexit
Πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή οικογένεια χρειαζόταν τη Μεγάλη Βρετανία και η Μεγάλη Βρετανία την ευρωπαϊκή οικογένεια. Ζούμε σε μία εποχή μεταβατική και ιστορική που οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες. Θα αγωνιστούμε και θα παλέψουμε ως χώρα.

Η απόφαση των Βρετανών πολιτών θα επηρεάσει πολύ την οικονομική κατάσταση της Ευρώπης, καθώς μέσα στις πέντε πρώτες χώρες που έχουν συναλλαγές είναι η Ελλάδα και η Κύπρος.
Φεύγοντας από την εταιρική σχέση που είχε η Μεγάλη Βρετανία με την ΕΕ, τα πράγματα αλλάζουν παρά πολύ.
Ενδεχομένως να έχουμε σημαντικές πολιτικές εξελίξεις. Η ευρώπη θέλει ενότητα και κοινή προοπτική και όχι διασπαστικές κινήσεις και εύχομαι να μην ακολουθήσει ντόμινο αποχωρήσεων.

Διαβάστε ακόμη

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης