Μια «ιδιαίτερη» διαφήμιση της Ρόδου

Μια «ιδιαίτερη» διαφήμιση της Ρόδου

Μια «ιδιαίτερη» διαφήμιση της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1005 ΦΟΡΕΣ

Άπειροι είναι οι τρόποι που μπορεί ο καθένας μας, να προβάλει τη Ρόδο, ως πολιτιστικό προορισμό και δεν αποτελεί μόνον ευθύνη των ιθυνόντων Αρχών.

Εξαρτάται από την αγάπη και την καλλιέργεια, όλων μας, πόσο μάλλον των επαγγελματιών συμπολιτών μας. Από παράδοση και ψυχοσύνθεση, οι Ροδίτες, είναι φιλόξενοι και ευγενικοί, όμως μερικοί με γνώση, φαντασία και προπαντός με αγάπη για ό,τι κάνουν, διαφημίζουν τη Ρόδο με ιδιαίτερο τρόπο. Ένας από τους Ροδίτες επαγγελματίες και μάλιστα σε χωριό, που απέχει αρκετά χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα – τη Ρόδο – εκπλήσσει με την θετική παρουσία της επιχείρησής του.

Στον κεντρικό δρόμο των Λαέρμων, προς την Ιερά Μονή Θάρρι, ο κος Παναγιώτης Χατζηκωνσταντής, με τη σύζυγό του Σταματία, δημιούργησαν από το 1997, μια ξεχωριστή ‘κοιτίδα’ πολιτισμού και άριστου επαγγελματισμού. Πνιγμένη μέσα σε πολύχρωμο ολάνθιστο περιβάλλον με τοπικά καλλωπιστικά φυτά και θαμνοειδή, δημιούργησαν ένα ιδιαίτερο χώρο, για να προσφέρουν στους επισκέπτες και θαμώνες, νοστιμότατα σπιτικά παραδοσιακά Ροδίτικα εδέσματα, σερβιρισμένα από τους ίδιους τους οικοδεσπότες/επιχειρηματίες.

Η αναφορά, για τον ευχάριστο αυτό χώρο, θα ήταν ‘κοινότυπη’, αν ο επιχειρηματίας κος Παναγιώτης Χατζηκωνσταντής, δεν συνόδευε το ‘σέρβις’ με τις Ροδίτικες λιχουδιές, για τις οποίες μεριμνεί η σύζυγός του Σταματία, ‘προσφέρει’ ταυτόχρονα ενδιαφέρουσες και πολύτιμες Ιστορικές και τουριστικές πληροφορίες προς όλους τους προσερχόμενους, και μάλιστα σε αρκετές ευρωπαϊκές γλώσσες.

Μια πληθώρα ιστορικών και τουριστικών βιβλίων, επιβεβαιώνουν τους πελάτες του, για του λόγου του το αληθές! Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συλλογή βιβλίων που άπτονται της Ιστορίας της Ρόδου και εντυπωσιάζουν, όπως π.χ. η σπάνια έκδοση φωτογραφικού άλμπουμ, με υπέροχες φωτογραφίες της Ρόδου από τον 19ο αιώνα.

Πάντα πρόθυμος ο κος Παναγιώτης Χατζηκωνσταντής, παρουσιάζει στους τουρίστες την πλούσια βιβλιογραφία που έχει συγκεντρώσει για τη Ρόδο, και τους εμπνέει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον για την Ιστορία, τον Πολιτισμό και τη Θρησκευτικότητα της Ρόδου, για τα εξαιρετικά Αρχαιολογικά της Μνημεία, Ιερές Μονές και Εκκλησίες.

Απαραίτητο θεωρεί και το κέρασμα ‘ελληνικού καφέ’, προσφορά του καταστήματος, μετά από τα γεύματα των τουριστών. Την επιχείρηση, στηρίζουν με την παρουσία τους και οι δύο γιοί του, όταν έχουν το χρόνο, ο Κώστας και ο Αντώνης.


Ρωτήθηκε ο κος Χατζηκωνσταντής, για το ασυνήθιστο όνομα του εστιατορίου του «INGOS» και απάντησε ότι είναι εμπνευσμένο από την γραφική περιοχή «Ίνγκος», όπου βρίσκεται και η Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου, μεταξύ Ιερών Μονών Αρχαγγέλου Μιχαήλ (ΘΑΡΡΙ) και Υψενής. Ο έγκριτος Ρόδιος εκπαιδευτικός Μανώλης Τσιρακάκης είπε στη ΡΟΔΙΑΚΗ, ότι η περιοχή «Ίνγκος», κοντά στην Ι. Μονή Αγίου Γεωργίου, είναι πανέμορφη, καταπράσινη και παλαιότερα οργανώνονταν πολλές εκδηλώσεις θρησκευτικές και πολιτιστικές, που παρακολουθούσε πλήθος κόσμου.

Ο κος Χατζηκωνσταντής μας έδωσε λοιπόν το ερέθισμα, να ερευνήσομε για την ‘ξενόφερτη’ λέξη «INGOS», που στο ετυμολογικό Λεξικό του Καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ν.Η. Ανδριώτη, επεξηγεί ότι η λέξη “in-cognitus” είναι λατινική και σημαίνει «άγνωστος». Προφανώς, η λέξη «INGOS» είναι λατινογενής-ιταλική λέξη που παρέμεινε από την περίοδο της Ιταλοκρατίας και μπορεί να υπονοεί «άγνωστη τοποθεσία».

Τα Λάερμα, συγκαταλέγονται ανάμεσα στα χωριά που διατηρούν έντονη παραδοσιακή προσωπικότητα, ακόμα και ο ιερέας του χωριού π. Στέργιος Μαγκαφάκης με καταγωγή από την Πυλώνα, εκφράζει τη μορφή και τη φυσιογνωμία του ‘αγαπημένου ιερέα του χωριού’, όπως τη θυμόμαστε με νοσταλγία, από παλαιότερα χρόνια.

Παρών στις πολιτιστικές και πνευματικές εκδηλώσεις, με ευχάριστη έκπληξη τον είδαμε σε σχολική εορτή, ανάμεσα στα παιδιά και στους γονείς, να μοιράζεται τη χαρά τους και την προσφορά της αγάπης και του παιδικού αυθορμητισμού κι αγνότητας, μαζί με τις σπιτίσιες τραγανιστές δίπλες και φυσικά αναψυκτικά.

Γράφει η Μαίρη Παπανδρέου

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Σπυρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή

Σωτήρης Ντάλης: "Iσραήλ- Ιράν: Από τον σκιώδη πόλεμο στην απόλυτη σύγκρουση;"